ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 7. kolo soutěže

Propad domácích týmů v sedmém kole soutěže. Na svém kontě mají pouze jednu výhru a jednu remízu.

V sedmém kole soutěže domácí týmy propadly. Dokázaly zvítězit pouze v jediném utkání a jeden zápas skončil nerozhodně. Oba body uhráli pouze hráči SKK Rokycany po výhře nad TJ Valašským Meziříčím. Cenný bod za remízu si odvážejí hráči Sokola Husovice z Náchoda a stále drží čelo tabulky.

Šestistovek padlo čtrnáct. Z toho pět v Náchodě a čtyři v Luhačovicích. Nejlepší výkon zahrál Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha. Porazil 651 kuželek a velkou měrou přispěl k výhře svého týmu. Zásluhou tohoto výkonu se dostal do čela pořadí jednotlivců. Druhé místo drží Pavel Honsa z SKK Rokycany a třetí je Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo zůstali již jen dva borci se 100% úspěšností. Oba ze Sokola Husovice. Pořadí vede Zdeněk Vymazal pře Dušanem Rybou. Třetí Zdeněk Gartus má na svém kontě již jednu prohru.

Hráči Centropenu Dačice hostili Moravskou Slávii Brno a potřebovali uhrát dobrý výsledek, aby se odlepili ze dna tabulky. To se jim nepovedlo. Uhráli sice tři body ze hry, ale na kuželky na svého soupeře nestačili. Velkou měrou se na výsledku zápasu podepsala střední část utkání. Domácí ztratili díky tomu, že hostující Petr Mika nahrál na svého soupeře 152 kuželek a z toho se již nevzpamatovali. Šestistovka Milana Blechy v závěru utkání již jen korigovala výsledek.

Hráči Sokola Luhačovice po sérii dobrých domácích výkonů poprvé v tomto ročníku doma kapitulovali. Hráči Slavoje Praha byli nad jejich síly. Hosté uhráli dva body, když eliminovali dvě šestistovky domácích hráčů. Zdeněk Gartus výkon 651 na 610 Michala Markuse a Anton Stašák 609 na holou šestistovku Jiřího Mrlíka. Domácí se nakonec museli spokojit se ziskem jediného bodu, který uhrál Radek Polách na Stanislava Březinu.

Jediné jasné vítězství domácího celku v tomto kole uhráli hráči SKK Rokycany na TJ Valašské Meziříčí, které od prohry s nulou zachránil Vlastimil Bělíček, když výkonem 612 porazil svého soupeře.

Dramatické utkání plné výborných výkonů se hrálo v Náchodě, kde domácí celek hostil lídra tabulky Sokol Husovice. Po vyrovnané úvodní části zápasu, kde uhrála obě družstva po bodu při shodných výhrách na pomocné body 4:0, získali ve střední části navrch hosté. Po dvou šestistovkách Zdeňka Vymazala a Michala Šimka šli do vedení jak na body, tak na poražené kuželky. V dramatickém závěru se bojovalo o každý kolek. Po dvou dráhách na tom byli lépe stále hostující hráči. V závěru domácí zabrali a podařilo se jim dohnat ztrátu v poražených kuželkách a vybojovat alespoň remízu. Čtvrtý bod pro hosty uhrál Jiří Radil po těsné výhře nad Danielem Neumannem.

Sokol Kolín, stejně jako Sokol Luhačovice, neokusil zatím v domácím prostředí v tomto ročníku porážku. Domácí hostili stále se lepšící Jiskru Kovářskou a ta si nakonec odvezla oba body. Domácí hráči si ve středu utkání vybojovali mírný náskok v poražených kuželkách při vedení 3:1. Závěr zápasu se domácím vůbec nevyvedl. Dvojice Jiskry Kovářské v podobě Vlastimila Zemana st. a Lukáše Doubravy domácí hráče převálcovala a překvapivě strhla celkové vítězství na stranu hostujícího celku.

Domácí hráči TJ Třebíč začali utkání proti Spartaku Přerov dobře. Dvojice Robert Pevný společně s Petrem Březnou vytěžila maximum. Střed zápasu se domácím nevyvedl. Karel Uhlíř znejistěl a ani střídající František Caha na dobře hrajícího soupeře neměl. Naštěstí pro domácí uhrál Vašek Rypel zázračně půlbod, když posledním hodem rovnal skóre hodovkou. V závěru ještě první dráha domácím vyšla. V dalším průběhu po výborně zahraných plných oba ztratili body a pak to šlo s nimi s kopce. Právě na druhé dráze chyběly nakonec Petrovi Dobešovi ml. dva kolky na výhru, které by v konečném součtu znamenaly i výhru domácího celku. To je, ale jen kdyby. Přerovští hráči závěr ustáli, a tak si hráči odvážejí z Třebíče cenné dva body, jak u nich bývalo i v uplynulých ročnících pravidlem. Za nového působení v nejvyšší soutěži s nimi Třebíč doma ještě nevyhrála.

Datum: 10. 11. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa