ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 6. kolo soutěže

I po šestém kole drží Slavia Praha vedoucí pozici. SKK Jičín stále bez bodu.

V šestém kole soutěže uhrály hostující týmy pouze jedinou výhru a to zásluhou vítězství KK Blanska v Husovicích. Ve zbývajících zápasech se ze zisku bodů radovaly domácí hráčky. Na obou pólech tabulky je situace stejná. Soutěž vede Slavia Praha s náskokem dvou bodů na TJ Valašské Meziříčí. Na konci tabulky jsou stále poslední hráčky SKK Jičín, které zatím nezískaly ani bod a ztrácejí na předposlední Sokol Spořice tři body.

Po dvou kolech půstu padla na kuželně v Duchcově další šestistovka. Postarala se o ni domácí hráčka Olga Bučková, která svůj mateřský klub nešetřila a porazila vynikajících 608 kuželek. Šestistovku atakovala rovněž Alena Kantnerová ve Valašském Meziříčí. Nakonec jí po výkonu 591 chybělo devět kuželek.

Pořadí jednotlivkyň ovládly hráčky TJ Valašského Meziříčí, která drží dvě první příčky. Vede Natálie Topičová s náskokem cca 11 kuželek před Alenou Kantnerovou. Třetí příčku drží Bohdana Jankových z KC Zlín, která nemůže počítat, že jí bude domácí kuželna spravovat průměr. 100% úspěšnost v zisku bodů pro družstvo drží stále čtyři hráčky. Pořadí vede Lucie Nevřivová z KK Blansko.

Utkání v Duchcově, kde se představily hráčky KK Zábřeh, začalo pro domácí dobře. Olga Bučková převálcovala Danu Wiedermannovou jasně o 98 kuželek. Hostující hráčky sice získaly stejně jak domácí tři body ze hry, ale na kuželky postupně stále více ztrácely až na konečných 143 kuželek a to znamenalo, že oba body zůstaly doma.

V Přerově proti pražské Konstruktivě ovládly domácí hráčky úvod utkání. Jana Holubová spolu s Michaelou Sedláčkovou po shodném výkonu 581 převálcovaly hostující dvojici jasně 2:0 a pro domácí celek vytvořily náskok 65 kuželek. V dalším průběhu sice hostující hráčky uhrály dva body, postupně umazávaly z náskoku domácího celku, ale na konečnou výhru Přerova to již nemělo žádný vliv.

Ve Zlíně to tento týden moc nepadalo. Žádná z hráček se nevymanila z červených čísel. Nejlepší výkon zahrála domácí hráčka Martina Zimáková, která porazila 532 kuželek. Hostující tým z Náchoda skončil výkonem 2986 pod hranicí tří tisíc poražených kuželek. Domácí hráčky po vyrovnaném úvodu dominovaly ve střední části, kterou jasně vyhrály, když uhrály oba body. Závěr utkání kopíroval tu úvodní. Na obou stranách dva solidní výkony a dva v podprůměru a to stačilo domácímu celku na výhru a zisk obou bodů.

Hráčky Sokola Husovice proti KK Blansku nenavázaly na výborné výkony z minulých domácích utkání. Zahrály hluboko pod svoje možnosti a zcela po zásluze prohrály. Pouze úvodní část utkání byla vyrovnaná, když jediný bod pro domácí celek uhrála Pavlína Procházková. Pak to šlo s domácím celkem z kopce. Manko v poražených kuželkách skončilo na rovných 200 kuželkách.

Hráčky TJ Valašského Meziříčí hostily nováčka soutěže Sokol Spořice a nedaly mu žádnou šanci na případný úspěch. Úvodní část utkání vyzněla jasně pro domácí. Střed zápasu naopak opanovaly hostující hráčky. Konec zápasu se hrál opět v režii domácího celku, který nakonec jasně zvítězil 6:2 o 159 kuželek.

Na Žižkově proti sobě nastoupily první a poslední celek tabulky. Slavia Praha hostila SKK Jičín a hostující hráčky kromě úvodu zápasu držely s mistrovským celkem krok. V závěru dokonce umazávaly z náskoku domácích. Ztráta byla příliš velká a na případnou remízu to nemohlo stačit.

Datum: 3. 11. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa