ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 6. kolo soutěže

Sokol Husovice si po tomto kole upevnily vedeni v tabulce. Další domácí ztráta Spartaku Přerov.

V šestém kole měly převahu domácí týmy. Zvítězily v pěti utkáních. Pouze hráči Spatraku Přerov, kteří po třetí za sebou doma v tomto soutěžním ročníku nebodovali, přenechali body hostujícímu Sokolu Kolín. Spartak Přerov zatím jako jediné družstvo v tomto ročníku nebodoval a je v tabulce na posledním místě. Na druhou sestupovou příčku spadli po tomto kole hráči Centropenu Dačice, kteří zatím získali dva body. Na prvních dvou místech tabulky se oproti minulému kolu nic nezměnilo. Hráči Sokola Husovice doma nezaváhali a jsou na prvním místě s náskokem dvou bodů na své pronásledovatele. Čtyři týmy na druhém až pátém místě zatím mají na svém kontě osm bodů v pořadí Sokol Luhačovice, MS Brno, Slavoj Praha a TJ Valašské Meziříčí.

Šestistovek padlo v tomto kole celkově jedenáct. Z tohoto počtu v Brně sedm a to v Husovicích tři a na Moravské Slávii čtyři. Nejlepší výkon kola zahrál ve Valašském Meziříčí hostující hráč Sokola Luhačovice Rostislav Gorecký, který porazil 635 kuželek. Hráč Moravské Slávie Brno Pavel Antoš doma porazil 632 kuželek. Pořadí jednotlivců doznalo, při minimálních rozdílech mezi hráči, podstatných změn. Na první příčku se posunul druhý z pořadí po minulém kole Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha. Na druhou příčku poskočil až ze sedmnácté díky výbornému výkonu ve Valašském Meziříčí Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice. Z pátého místa na třetí se posunul Pavel Hosa ze Sokola Kolín. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo má stále čtveřice hráčů 100% úspěšnost. Pořadí vede Zdeněk Vymazal ze Sokola Luhačovice.

Hráči TJ Třebíč zajížděli ke svému dalšímu utkání do Brna na Moravskou Slávii a poprvé v tomto ročníku domácí lehce potrápili. Ještě dvě dráhy před koncem to bylo hodně vyrovnané. Náhozy na třetí dráze rozhodly. Domácí vystřídali Zdeňka Vránka Miroslavem Milanem a ten vynikajícím závěrem jistil výhru domácího celku.

Hráči Spartaku Přerov ani svoje třetí domácí utkání nezvládli. Hosté před závěrečnou části utkání vedli 3:1 při náskoku padesáti kuželek. V závěru domácí hráči uhráli oba body, ale ztrátu kuželek se jim nepodařilo odmazat. Sedm kuželek nakonec rozhodlo o výhře Sokola Kolín.

Jiskra Kovářská v tomto ročníku rovněž nedokázala na domácí dráze zvítězit a to ji v tomto kole čekal soupeř z nejtěžších, loňský přeborník SKK Náchod. Domácím vyšel úvod utkání na jedničku. Hosté ve druhé části srovnaly a o všem se rozhodovalo v závěru. Dvojice domácích hráčů Martin Pejčoch spolu s Lukášem Doubravou využila zaváhání hostujících hráčů. Získala oba body a na poslední dráze smazala náskok v poražených kuželkách na rozdil +6 ve svůj prospěch.

Hráči Sokola Husovice opět doma proti SKK Rokycany nezaváhali. Po dobrém výkonu nedali hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Jediný bod pro hostující celek uhrál Pavel Honsa, když výkonem 616 přehrál Libora Škoulu. Domácí celek si díky této výhře upevnil vedoucí příčku v tabulce.

Utkání ve Valašském Meziříčí, kde domácí hostili Sokol Luhačovice, nezačalo pro hostující celek nejlépe. Nedařilo se Jiřímu Kudláčkovi a ani střídající Pavel Kubálek to již nezachránil. Hostující celek se v dalším průběhu vzchopil, ale na otočení vývoje utkání to již nestačilo. Hosté ve střední části utkání srovnali a snížili na rozdíl 22 kuželek. V závěru zápasu domácí dvojice získala zásluhou Vladimíra Výrka bod, uhájila náskok v poražených kuželkách a to znamenalo i zisk dvou bodů do ligové tabulky.

Slavoj Praha hostil Centropen Dačice a ve vyrovnaném utkání musel o vítězství bojovat do posledních hodů. V každé části uhrali hráči obou družstev po bodu, a tak nakonec rozhodovaly poražené kuželky. V konečném účtování jich měli domácí hráči o 25 více jak jejich soupeř a zaslouženě zvítězili.

Datum: 3. 11. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa