ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 5. kolo soutěže

Sokol Husovice i přes prohru v Luhačovicích stále ne čele ligové tabulky. Šest šestistovek na kuželně v Náchodě.

Páté kolo přineslo pouze jedinou výhru hostujícího celku. Ze zisku bodů se radovali v Dačicích hráči TJ Valašského Meziříčí. Ve zbývajících utkáních se radovali domácí. Po tomto kole již není vtabulce žádné družstvo bez ztráty bodu. Hráči Sokol Husovice, kteří tento primát drželi, prohráli v Luhačovicích. V tabulce po pátém kole se tak Luhačovice dotáhly bodově na první Husovice. Konec tabulky okupují tři družstva se ziskem dvou bodů v pořadí Centropen Dačice, Jiskra Kovářská a TJ Spartak Přerov.

Jednotlivci se v tomto kole činili. Šestistovka byla pokořena celkem patnáctkrát. Na kuželně v Náchodě padlo šest šestistovek, v Rokycanech čtyři a v Luhačovicích tři. Nejlepší výkon kola zahrál Roman Straka z SKK Náchod 649 a na stejné kuželně Jiří Hendrych ze Spartaku Přerov 635.

Pořadí jednotlivců se po tomto kole pořádně zamíchalo. Z čela vypadl po špatném výkonu v Luhačovicích Zdeněk Vymazal a pro neodehrání potřebného počtu kuželen i náchodský Zdeněk Říha. Do čela se posunul Jiří Mrlík ze Sokola Luhačovice. Druhou příčku drží Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha. Na třetím místě je Roman Straka z SKK Náchod. Vedení v pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo i přes špatný výkon udržel Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. V Luhačovicích nahrál sice méně než jeho soupeř, ale na pomocné body zvítězil. 100% úspěšnost drží po pátém kole ještě dalších šest hráčů.

Slavoj Praha si v domácím prostředí poradil s Moravskou Slávii Brno. Hodně ktomu přispěl hned vúvodu Zdeněk Gartus výkonem 631.

Hráči Centropenu Dačice již podruhé v tomto ročníku klopýtli v domácím prostředí. Tentokrát nestačili na TJ Valašské Meziříčí. Hostům hodně pomohl výborný výkon Vlastimila Belíčka který porazil 626 kuželek.

V Luhačovich si domácí hráči vytvořili zásluhou výkonu Michala Markuse 636 dostatečný náskok v poražených kuželkách a ten jim při zisku tří bodů ze hry stačil na celkové vítězství v utkání.

SKK Rokycany si v nedělní dohrávce snadno poradily s Jiskrou Kovářská. Hosté sice drželi v úvodu s domácími krok. V dalším průběhu domácí hráči třemi šestistovkami ukázali, kdo je na kuželně pánem a zcela zaslouženě zvítězili 7:1.

V Náchodě, kde domácí hráči hostili Spartak Přerov, získali domácí v úvodu šťastné dva body po těsných výhrách. V dalším průběhu náchodští získali navrch a na vítězství již nemohla nic změnit ani výhra hostujícího Václava Mazura nad Zdeňkem Říhou.

Hráči TJ Třebíč v úvodu utkání domácí hodně potrápili a mnoho nechybělo, aby získali oba body. To se nestalo. Ve střední části získali naopak oba body domácí a bylo rozhodnuto. Výhra Kamila Nestrojila nad Romanem Weisem již nemohla na vítězství domácího celku nic změnit.

Oprava ve zpravodaji minulého kola:

Výkon Moravské Slávie v minulém kole 3739 nebyl nejlepší vhistorii soutěže na 120 HS . Z archívu je vidět, že Moravská Slávia zahrála 21. 1. 2006 ještě o 27 kuželek lépe. Díky Pavlovi Dvorníkovi za upozornění. Přikládám celý přehled výkonů.

KK Mor. Slávia Brno 3766 7:1
(18:6)
3477 TJ Spartak Přerov
Kotrla Pavel 627 3:1 596 Zezulka Jiří
Palian Pavel 658 4:0 563 Maier Petr
Mika Petr 605 2:2 640 Mazur Václav
Švarcberger Miloš 625 3:1 554 Mánek Vladimír
Slabák Jaroslav 630 4:0 523 Kudela Jiří
Něnička Josef 621 2:2 601 Goldemund Roman
Datum: 20. 10. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa