ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár NBC družstev 2013

Z kvalifikací mezinárodních pohárů se do finálových bojů dokázal probojovat jediný český zástupce – v Poháru NBC si finále zahrály ženy z Valašského Meziříčí. V něm nakonec podlehly německému Liedolsheimu a skončily tak na druhém místě. Muži KK Slavoj Praha skončili v kvalifikaci na první nepostupové pozici.

V kvalifikace této soutěži jsme měli zástupců více, přesněji řečeno čtyři – dva týmy v každé kategorii. V ženách si zahrála družstva TJ Valašského Meziříčí a TJ Přerov, v mužích KK Slavoj Praha a KK PSJ Jihlava.

Největší radost nám udělaly ženy z Valmezu, které jako jediný český tým dokázal v letošních mezinárodních pohárech proklouznout z kvalifikace do dalších bojů. Výkonem 3218 skončily na třetím místě. Nejlepší hráčkou se stala Alena Kantnerová po výkonu 564. Ženy Přerova obsadily devátou pozici, když společnými silami nahrály 3071. Pěkně zahrály až poslední dvě hráčky Kristýna Strouhalová (540) a Jana Holubová (546). Zbytek týmu se motal pouze okolo pětistovkové hranice. Další dvě české hráčky nastoupily za rakouský tým KSV Wiener Linien a obě si vedly dobře – Nikola Tatoušková uhrála 562 a Lucie Vaverková 548 kuželek, což byly nejlepší výkony v jejich družstvu. Na postup to ale nestačilo, rakouský celek skončil sedmý (3091).

Mužům KK Slavoj Praha chybělo k radosti z postupu pouhých deset kuželek. Výkonem 3348 skončili na pátém, tedy prvním nepostupovém místě. Nejlepším hráčem pražského celku se stal výkonem 580 Anton Stašák, jen o šest kuželek za ním zaostal Martin Kozel. Druhému českému zástupci v mužích se dařilo o poznání méně a po výkonu 3236 končí na čtrnácté pozici. Nejvíce se dařilo Václavu Rychtaříkovi (565) a Stanislavu Partlovi (563). Stejně jako v ženách, i v mužích nastoupili ještě další dva čeští hráči za rakouský klub, tentokrát za SK Sparkasse Lambach. Petr Hrubý nakoulel 544 a Miroslav Pešadík 539 kuželek. Se svým týmem skončili na dvanáctém místě.

Semifinále

V semifinálovém utkání narazily ženy Valašského Meziříčí na maďarské družstvo Ferencvarosi Torna Club Budapest. Poradily si s ním 7:1, ale jen o 13 kuželek (3169:3156). V zítřejším finále se střetnou s vítězkami kvalifikace, německým družstvem KV 1996 Liedolsheim.

Datum: 4. 10. 2013 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Petr Streubel