ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Světový pohár družstev 2013

Tento týden se hrají tři mezinárodní soutěže družstev. V srbském Apatinu se hraje Světový pohár mužů a žen. Čeští zástupci se v kvalifikaci neprosadili.

Z českých týmů jsme měli v každé kategorii po jednom zástupci a to vítěze naší první ligy za loňský ročník. V mužích to bylo družstvo SKK Náchod, v ženách KK Slavia Praha. Ani jednomu z nich se však z kvalifikace nepodařilo postoupit.

Ženy pražského celku skončily na sedmém místě výkonem 3375 poražených kuželek, když na postupové čtvrté místo jim scházelo shodit ještě o 128 více. Nejlepší z českých hráček byla Helena Gruszková, když nakoulela 598 kuželek, což byl šestnáctý nejlepší výkon. Nejlepší číslo předvedla Němka Sina Beisser, která hájí barvy německého celku SKC Victoria 1947 Bamberg, a bylo to skvělých 676. Tento výkon je o čtyři kuželky lepší než stávající světový rekord. Druhou hráčku, kolegyni z družstva Rumunku Vaidahazan, za sebou nechala o rovných 30 dřev… Třetí nejlepší výkon jednotlivkyně, jen o kuželku horší než ten druhý, nahrála právě držitelka stávajícího světového rekordu Barbara Fidel ze Slovinska.

Muži z Náchoda porazili 3587 kuželek, což jim v kvalifikačním účtování stačilo až na desáté místo. Na čtvrtou pozici, která ještě zaručovala postup do dalších bojů, by museli přidat dalších 205. Nejlepším hráčem byl sice Čech, ale jen příjmením. Slovák Ivan Čech hrající barvy Podbrezové porazil 680 kuželek. Jen o kuželku méně nahrál Rakušan Lukas Huber z St. Pöltenu a třetí v tabulce jednotlivců skončil Bruno Milinkovic z chorvatského Zapresice. Nejlepším českým hráčem se stal Martin Kovář po výkonu 642, což byl sedmnáctý nejvyšší kvalifikační nához mezi muži.

Datum: 2. 10. 2013 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Petr Streubel