ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 3. kolo soutěže

Luhačovice převálcovaly Spartak Přerov 8:0 po výkonu 3684. Neporaženost po třetím kole drží jen Sokol Husovice.

Ve třetím kole se dařilo hostujícím týmům. Dokázaly získat plný počet bodů v polovině utkání. Po vynikajícím vstupu do zápasu přehrála KK Moravská Slávia Brno překvapivě TJ Valašské Meziříčí. Po dvou nevydařených utkáních se probrala i Jiskra Kovářská a překvapivě zvítězila v Dačicích, kde získala první body v tomto soutěžním ročníku. Slavoj Praha po výborném vstupu do soutěže doma zaváhal a přenechal oba body hráčům Sokola Husovice, kteří se posunuli do čela tabulky a zatím mají plný počet bodů. Na konci tabulky je celkem šest družstev se ziskem dvou bodů.

Jednotlivci v tomto kole překonali šestistovku celkem desetkrát. Tři šestistovky padly na kuželně na pražském Žižkově. Nejvíce to padalo o tomto víkendu v Luhačovicích, kde se to podařilo domácím hráčům čtyřikrát a zůstali pouhých osm kuželek za rekordem kuželny. Nejlepšího výkonu kola dosáhl Michal Markus 655, těsně za ním výkonem 647 zůstal nestárnoucí Pavel Kubálek, oba ze Sokola Luhačovice. Třetí nejlepší výkon kola zaznamenal v Náchodě Petr Holý, když porazil 619 kuželek.

Hráčům Moravské Slávie vyšel vstup do zápasu fantasticky. Michal Kellner s Milanem Klikou atakovali šestistovku a po výkonech 591 resp. 597 získali oba body a vedení o 60 kuželek. Ve vyrovnané střední části zápasu svůj náskok udrželi. V závěru utkání domácí hráči nepodali očekávané výkony. Hosté náskok udrželi a zcela zaslouženě zvítězili.

Pražský Slavoj hostil Sokol Husovice a měl podstatně lepší úvod utkání. Zásluhou šestistovek Zdeňka Gartuse a Antona Stašáka vedli domácí 2:0 při náskoku 58 kuželek. Nejlepší hráč hostujícího celku Zdeněk Vymazal tentokrát nenastoupil do úvodu a vyplatilo se. Na své soupeře, kterým se vůbec nedařilo, uhrál bod a nahrál 130 kuželek a vše bylo otevřeno. Závěr utkání byl hodně dramatický. O výsledku rozhodovaly poslední hody v duelu Petr Pavlík versus Jiří Radil. Duel nakonec skončil smírně a to znamenalo výhru hostujícího celku. V závěru hovořil ve prospěch hostujícího celku nevyrovnaný výkon domácích hráčů. Rozptyl 116, 152 a 121, 160 je hodně velký.

Jiskra Kovářská po neslaných nemastných výkonech v úvodních kolech v Dačicích překvapila. Hodně tomu napomohl špatný výkon domácího celku, který zůstal hluboko za jejich standardem. Hosté také nijak neoslnili, ale výkony dvou hráčů stačily na zisk obou bodů. Martin Pejčoch porazil 612 kuželek a Lukáš Doubrava 589. Nejlepší z domácího celku byl Milan Blecha výkonem 566 poražených kuželek.

Výkon kola zahráli v Luhačovicích domácí hráči proti Spartaku Přerov. Hosté si po debaklu při zisku 3,5 pomocného bodu odvážejí z Luhačovic kanára. V historii bodovací ligové soutěže byl zatím nejmenší zisk družstva 4,5 pomocného bodu.

TJ Třebíč zajížděla ke svému dalšímu utkání do Rokycan a ani tady mnoho nechybělo, aby si hostující celek odvezl kanára. Bod třebíčským uhrál ve střední části utkání po dvou vyhraných dráhách v úvodu Petr Dobeš, který přehrál Zdeňka Enžla. Nejlepší výkon při jasné výhře domácího celku zahrál domácí Jan Endršt, když porazil 609 kuželek.

Utkání v Náchodě, kde domácí družstvo hostilo Sokol Kolín, bylo poměrně vyrovnané. Domácí hráči strhli vítězství na svoji stranu až v závěru zásluhou výkonů Petra Holého 619 a Zdeňka Říhy 595. Ten sice na kuželky vyhrál o 13, ale bod ztratil. Domácí hráči navýšili náskok až na konečných 69 kuželek a to rozhodlo o zisku obou bodů do ligové tabulky.

Datum: 29. 9. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa