ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 3. kolo soutěže

Po třetím kole na čele tabulky bez ztráty bodu již jen Slavia Praha a TJ Valašské Meziříčí.

Ve třetím kole soutěže uhrály hostující celky dvě vítězství. Hráčky Spartaku Přerov zvítězily nad nováčkem soutěže Sokolem Spořice. Hráčky SKK Jičín prohrály po dramatickém průběhu i svoje druhé domácí utkání, když podlehly překvapivě druhému nováčkovi soutěže KC Zlín a jsou jako jediné družstvo bez zisku bodu na posledním místě ligové tabulky. Plný bodový zisk zaznamenaly v tomto kole hráčky TJ Valašského Meziříčí a Slavie Praha. Obě družstva jako jediná zatím neztratila ani bod a jsou na čele tabulky v pořadí Slavia Praha a na druhém místě TJ Valašské Meziříčí.

Nestává se často, aby v ligovém kole padly dvě šestistovky. Tentokrát se to podařilo Lence Kalové z KK Blansko, která na domácí dráze porazila 608 kuželek a výborný výkon podala na kuželně v Jičíně, kde jen tak šestistovky nepadají, Bohdana Jankových – porazila výborných 602 kuželek a hodně se zasloužilo o výhru KC Zlín. Nejblíže k další šestistovce měla Naďa Dobešová ze Slavie Praha, která na kuželně na Žižkově porazila 593 kuželek.

Vedoucí celek tabulky Slavia Praha hostil Sokol Husovice a bez větších problémů zvítězil. Domácí si v závěru opět mohly dovolit maximální možné střídání a vyzkoušení všech hráček soupisky před pohárovým vystoupením. Hostující celek usnadnil domácím cestu za vítězstvím hned v úvodu, který domácí jasně vyhrály 2:0 a po nevýrazném výkonu Markéty Gabrhelové i střídající Renaty Konečné vedly o 196 kuželek. V dalším průběhu uhrála jediný bod hostujícího celku Monika Smutná nad Blankou Mizerovou a to na otočení vývoje zápasu nestačilo.

TJ Valašské Meziříčí hostilo TJ Sokol Duchcov. V maratonu, který se díky poruše v dodávce elektrického proudu hrál sedm a půl hodiny, nezvládly hostující hráčky střed utkání, kde nezískaly ani bod a prohrály 116 kuželek. Ani výborný výkon Nikol Plačkové v závěru již na výhře domácího celku nemohl nic změnit. Nejlepší výkon domácího celku zaznamenala Alena Kantnerová, která porazila 579 kuželek.

SKK Jičín hostil nováčka soutěže KC Zlín. Oba celky zatím v soutěži nebodovaly. Utkání mělo hodně dramatický průběh. KC Zlín měl od úvodu utkání stále mírně navrch díky vedení na poražené kuželky. Domácí celek vedl na poražené kuželky pouze po úvodní dráze a pak po první dráze v závěru utkání. Tam ale dominovala hostující Bohdana Jankových, která porazila výborných 602 kuželek a pečetila těsnou výhru hostujícího celku.

V utkání nováčka soutěže Sokola Spořice proti Spartaku Přerov měly domácí hráčky velmi dobrý vstup do utkání zásluhou Lucie Tauerové s Renatou Rybářovou. Obě braly bod a pro domácí to vypadalo dobře. Pak přišel útlum. Žádná z domácích hráček již nedosáhla na pětistovku a hostujícímu celku tak stačily jen průměrně výkony na zisk obou bodů. Nejlepší výkon přerovského celku uhrála Michaela Sedláčková 519 kuželek. Za domácího celek pak díky lepší dorážce Renata Rybářová, který porazila 539 kuželek.

KK Blansko hostilo KK Zábřeh. Oba celky měly rozdílný vstup do letošního soutěžního ročníku. KK Zábřeh měl před tímto kolem plný bodový zisk na rozdíl od domácího celku, který zatím nebodoval. Domácí hráčky zvládly úvod utkání lépe než jejich soupeřky. Bod pro hostující celek uhrála Pavlína Keprtová i když uhrála o 15 kuželek méně jak její soupeřka. KK Blansko vedlo 2:1 při náskoku 84 kuželek. Druhá část utkání byla ve znamení dvou vyrovnaných duelů, které nakonec pro sebe rozhodly domácí hráčky a výborného výkonu Lenky Kalové, která porazila 608 kuželek a nedala hostující hráčce šanci na případný úspěch. Hráčky Blanska se tak mohou radovat ze zisku prvních bodů v soutěži.

SKK Náchod hostil KK Konstruktivu Praha. Hostující hráčky působily od úvodních hodů hodně odevzdaným dojmem a ani jediný bod, který uhrála v závěru utkání Veronika Petrová nad Michaelou Kučerovou, již jejich reputaci nemohl spravit. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Lucie Moravcová, která porazila 577 kuželek.

Datum: 29. 9. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa