ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 2. kolo soutěže

Bez ztráty bodu zůstávají po druhém kole tři družstva v pořadí KK Slavia Praha, KK Zábřeh a TJ Valašské Meziříčí.

Druhé kolo nejvyšší kuželkářské soutěže přineslo čtyři výhry domácích celků. Hostující družstva si připsala na svoje konto výhry dvě. Zasloužila se o ně Slavie Praha, která přehrála nováčka soutěže KC Zlín a TJ Valašské Meziříčí, které zvítězilo v Husovicích. Žádná šestistovka v tomto kole nepadla. Na nejlepší výkon tohoto kola stačilo porazit 589 kuželek. Zasloužila se o to Natálie Topičová z TJ Valašského Meziříčí na kuželně v Husovicích. Druhý výkon kola má hodnotu 586 kuželek. Patří Gabriele Helisové v Přerově. Další dvě hráčky skončily na výkonu 585 poražených kuželek. Tento výkon dosáhly Olga Bučková ze Sokola Duchcov a Kristýna Strouhalová ze Spartaku Přerov. Po druhém kole jsou na čele soutěže bez ztráty bodu tři družstva v pořadí Slavia Praha, KK Zábřeh a TJ Valašské Meziříčí. Na opačném konci tabulky jsou naopak bez zisku bodu rovněž tři týmy. Překvapivě KK Blansko, KC Zlín a SKK Jičín. Je začátek soutěže a vše se určitě změní.

Sokol Duchcov hostil namlsané hráčky SKK Náchod z minulého kola. V dramatickém utkání měly domácí hráčky velkou kliku v tom, že se nedařilo ve střední části zápasu Nině Brožkové a ani střídající Petra Dušková nepřesvědčila. Hostující hráčky v závěru stále bojovaly o remízu. Petra Vlčková po dobře rozehraném úvodu sahala po bodu. Domácí Markéta Hofmanová uhrála závěrečné dvě dráhy a zajistila domácímu celku oba body.

Medailistky loňského ročníku z KK Blansko ani v Praze na Konstruktivě nepřesvědčily. Blansko drželo s domácím celkem po dvě třetiny zápasu krok. Závěr utkání hostující hráčky nezvládly. Domácí Hana Wiewegová s Petrou Najmanovou nepotřebovaly podat nijak zázračné výkony na celkové vítězství v utkání.

KK Zábřeh po úspěchu v minulém kole hostil na domácí dráze nováčka soutěže Sokol Spořice. Hostující hráčky dlouho držely s domácím celkem krok. V úvodu utkání měly dokonce mírně navrch, když vedly o dvě kuželky. Střední část zápasu měla obdobný průběh. Hostující hráčky ztratily slibný náskok v poražených kuželkách až na poslední dráze. V závěru zápasu domácí Jitka Killarová s Olgou Ollingerovou postupně navyšovaly náskok KK Zábřeh až na konečných 91 kuželek a to při plném bodovém zisku znamenalo výhru 6:2 pro domácí celek.

Hráčky Spartaku Přerov nedaly SKK Jičínu žádnou šanci na případný úspěch. Jičín na tom byl po úvodu utkání o poznání lépe, když při stavu 1:1 vedl o 23 kuželek a to domácí Gabriela Helisová zahrála v úvodu nejlepší výkon utkání. Další průběh zápasu již ovládly domácí hráčky, které po výborných výkonech v utkání jasně dominovaly a zvítězily 7:1.

Mistrovský celek se představil na kuželně ve Zlíně. Nepadavá kuželna dělala všem hráčkám dost velké problémy. Z červených čísel se vymanila výkonem 540 pouze Vladimíra Štastná z hostujícího celku. K výkonu 540 se ještě přiblížila Šárka Nováková z domácího celku výkonem 538 a Naďa Dobešová ze Slavie výkonem 535. Zbytek náhozů skončil hluboko pod touto hranicí. Zlínské hráčky získaly v průběhu ze hry dva body. V celkově poražených kuželkách ztratili 115 a tak si Slavia odváží dva body za výhru 6:2.

Hráčky Sokola Husovice hostily TJ Valašské Meziříčí a na dobře hrající soupeřky nestačily. Domácí hráčky zahájily utkání na výbornou. Markéta Gabrhelová se Zuzanou Kolaříkovou zahájily utkání výborně. Získaly oba body a nahrály 73 kuželek. Ve střední části utkání došlo k velkému obratu a to hlavně díky výbornému výkonu Natálie Topičové, která na svoji soupeřku po výkonu 589 nahrála 105 kuželek. Při výhře její spoluhráčky Kláry Zubajdové to znamenalo srovnání stavu a vedení TJ Valašského Meziříčí o 74 kuželek. Takto hozenou rukavici si již hostující celek nenechal vzít. Vendula Šebková sice ztratila bod s Pavlínou Procházkovou, ale Allena Kantnerová pečetila výhrou nad Veronikou Štáblovou a celkovou výhru hostujícího celku poměrem 3:5.

Datum: 22. 9. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa