ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 1. kolo soutěže

V Rokycanech padlo pět šestistovek. SKK Náchod uhrál remízu.

Nový soutěžní ročník nejvyšší kuželkářské soutěže zahájil. V úvodním kole měly navrch domácí celky, které dokázaly zvítězit v pěti utkáních. Jediný bod hostujících družstev uhrál SKK Náchod na drahách nováčka soutěže SKK Rokycany. Oba celky dosáhly vynikajícího výkonu, když celkově překonaly 3600 kuželek.

Jednotlivci hned v úvodním kole šli jedenáctkrát přes šestistovku. Z tohoto počtu na kuželně v Rokycanech se to podařilo pěti hráčům a odtud rovněž pocházi druhý nejllepší výkon kola, který má na svém kontě hráč SKK Náchod Daniel Neumann, když porazil 645 kuželek. Nejlepší výkon kola drží hráč Sokola Husovice Zdeněk Vymazal, který uhrál na kuželně v Husovicích o jednu kuželku víc. Skvělým výkonem se blýskl na kuželně ve Valašském Meziříči nestárnoucí Vladimír Výrek, který překonal po vyrovnané hře na všech dráhách výkonem 642 rekord tamní kuželny.

Utkání kola se hrálo v Rokycanech, kde nováček soutěže SKK Rokycany hostil uřadujícího mistra SKK Náchod. Průběh celého utkání byl hodně vyrovnaný. Domácí hráči uhráli čtyři body ze hry. Hráči SKK Náchod zachránili remízu až na poslední dráze, kde hosté stáhli třináctikolkový náskok domácích a nakonec je přehráli těsně o dvě kuželky.

Úvodní kolo proti sobě svedlo dva brněnské celky. V derby se nováček soutěže MS Brno představil na drahách Sokola Husovice. Domácí hráči neponechali nic náhodě a hostujícímu celku nic nedarovali a jasně zvítězili. Moravská Slávia držela krok s domácícm celkem pouze v úvodu, kde k zisku bodu využil Štěpán Večerka zaváhání domácího Pavla Vymazala, kterého vystřídal Jan Machálek. Druhý bod hostujícího celku uhrál v závěru utkání, kdy bylo vše rozhodnuto, Milan Klika výkonem 593 poražených kuželek.

Utkání mezi Slavojem Praha a Spartakem Přerov na nové ligové kuželně na pražském Žižkově vévodil výkon Antona Stašáka, který výrazně vybočil z průměrných výkonů v utkání. Porazil vynikajících 617 kuželek a pečetil tak v závěru utkání jasnou výhru domácícho celku. Přerov domácí lehce potrápili pouze v úvodu utkání, když domácím nezahrál Evžen Valtr.

Ve Valašském Meziříčí drželi hráči Jiskry Kovářská dlouho s domácím celkem krok. Ještě před závěrečnou částí utkání měli v poražených kuželkách k dobru třináct kuželek. Hosté v závěru uhráli zásluhou Martina Pejčocha bod. Domácí Dalibor Tuček nenechal nic náhodě. Výkonem 605 pečetil výhru domácího celku.

Utkání v Dačicích pro sebe rozhodli domácí hráči proti TJ Třebíč hned v úvodu utkání, kde třebíčští hráči zahráli hodně špatně. Hráči Dačic si vytvořili při vedení 2:0 výrazný náskok 143 kuželek a na jeho eliminaci hosté v dalším průběhu neměli i když k zisku bodu nakonec po zlepšeném výkonu  neměli daleko.

Hráči Sokola Luhačovice přivítali na své kuželně v úvodním kole Sokol Kolín. Hráči Kolína drželi s domácím celkem po úvodu krok. Uhráli bod a vedli o šest kuželek. Ve střední části přišlo zaváhání hostujícího Jindřicha Lauera, díky kterému získali domácí hráči důležitý náskok v poražených kuželkách. Zavěr utkání byl hodně dramatický. Kolín měl stále naději na zisk bodu. Domácí nakonec vítězství uhájili díky těsné výhře Pavla Kubálka nad Janem Pelákem.

Datum: 15. 9. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa