ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Výsledky Superpoháru ČKA 2013

V utkání žen zvítězily úřadující ligové mistryně z KK Slavia Praha nad držitelkami Poháru ČKA z TJ Valašského Meziříčí. I mezi muži byli lepší vítězové naší nejvyšší ligové soutěže a hráči SKK Náchod bez problémů porazili soupeře z KK PSJ Jihlava.

Nejlepší výkon celého hracího dne předvedla Natálie Topičová z Valašského Meziříčí, když pouze 10 kuželek jí chybělo na překonání šestistovkové hranice. Ani to však ale nestačilo jejímu družstvu na vítězství. Natálka pouze na závěr korigovala stav na 2:6 z pohledu Valašského Meziříčí, když druhý bod uhrála na začátku těsnou výhrou o čtyři kuželky její spoluhráčka Vendula Šebková. Utkání se rozhodovalo v prostřední části, když hráčky Slavie Praha Šárka Marková a Naďa Dobešová nahrály na soupeřky 142 kuželek. Pražské družstvo, které od letošní sezony bude hrát domácí utkání právě na kuželně SK Žižkov, tak vstoupilo do sezony úspěšně a po roční pauze opět vybojovalo Superpohár ČKA.

V mužích byl k vidění nejlepší výkon 577 a to hned dvakrát, když ho uhráli náchodští hráči Martin Kovář a Zdeněk Říha. O kuželku méně pak přidal jejich spoluhráč Roman Straka. Na straně poražených hráčů z Jihlavy byl nejlepší Václav Rychtařík, který porazil 557 kuželek a zajistil tak pro své družstvo alespoň čestný bod. Družstvo z Náchoda si tak po loňském prohraném utkání spravilo chuť a zvítězilo přesvědčivě 7:1 o 141 kuželek. Po České Třebové a brněnských Husovicích je tak třetím mužským týmem, který získal Superpohár ČKA.

Datum: 9. 9. 2013 | Sekce: Superpohár | Autor: Petr Streubel