ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Ohlédnutí za finále MČR dvojic 2013

O víkendu 8.–9. května se na šestidráze ve Vracově uskutečnily finálové turnaje J&R Digital Cupu – Mistrovství České republiky dvojic pro rok 2013. V sobotu své starty absolvovali muži, v neděli byly na programu souboje žen.

V mužské kategorii se objevilo spoustu zvučných jmen, a tak není divu, že byly k vidění skvělé výkony. Z prvenství se nakonec radovala dvojice Radek Hejhal a Michal Jirouš po celkovém výkonu 1266 kuželek. O pouhých pět kuželek za nimi zaostalo duo Miroslav Jelínek a Jan Kotyza. Bronz za 1219 poražených kuželek si odvezli Pavel Jiroušek a Miloslav Hýbl. Celkem padlo třináct šestistovek, nejlepšího výkonu 646 dosáhl Radek Hejhal z vítězné dvojice.

Mistrovství ČR dvojic 2013, VracovV ženách po několika odřeknutích startovalo 21 dvojic z původní kvóty 24. A také v této kategorii jsme byli svědky hodnotných náhozů. Vítězná dvojice Eva Dosedlová a Eva Budišová překonala o tři kuželky hranici 1200 kuželek. Stejně jako v loňském ročníku si domů odvezly stříbro sestry Dana a Hana Wiedermannovy za výkon 1178. Na bronzovém stupínku pak skončily Jana Florianová a Ivana Kaanová, když společně nakoulely 1150 kuželek. V ženách padly šestistovky dvě, postaraly se o ně medailistky Hana Wiedermannová (617) a Eva Dosedlová (613).

Mistrovské výkony dvojic v obou kategoriích jsou nové rekordy ČR.

Poděkování patří především pořadatelům z domácího oddílu TJ Sokol Vracov (níže je k dispozici hodnocení akce z jejich pohledu) a generálnímu partnerovi akce firmě J&R Digital v čele s panem Jiřím Daněčkem. Zapomenout ale nemůžeme také na ostatní sponzory, zástupce města a také rozhodčí, kteří přispěli k vydařenému sportovnímu víkendu.


Hodnocení pořadatele TJ Sokol Vracov

Ve Vracově se mistrovství České republiky dvojic 2013 opravdu povedlo!

Všichni, kteří se podíleli na přípravě tohoto mistrovství, věděli, že se začíná nová, pro kuželkáře lepší, etapa našeho skromného sportu. Nic se nesmělo podcenit. Kuželnu výborně a obětavě připravila firma JaR Digital majitele pana Ing. Jiřího Daněčka. Bylo radost sledovat skvělé výkony (16× přes 600), které překonaly rekordy Vracovské kuželny a rekordy MČR.

Potvrdilo se, že tato kuželna nabízí svým technickým vybavením velmi dobré podmínky pro konání akce takového rozsahu (96 startujících) – velká hrací hala, dostatečné divácké prostory,dostatečné zázemí pro přípravu a odpočinek, parkování, občerstvení v hale. Organizace mistrovství za účasti prezidenta ČKA pana Jiřího Jančálka, za řízení hlavní rozhodčí paní Bětky Harcové, rozhodčímí panem Nejedlíkem a panem Polanským a ředitelem turnaje panem Tužilem fungovala velmi profesionálně.

Bylo dobojováno. Známe mistry ČR:

  • Hejhal Radek (Kuželky Podbořany) a Jirouš Michal (SKK Náchod) – výkon 1266 kuželek
  • Dosedlová Eva (KK Slovan Rosice) a Budišová Eva (KK Slovan Rosice) – výkon 1203 kuželek

První tři dvojice každé kategorie obdržely vysoké finanční prémie, věnované generálním sponzorem mistrovství firmou JaR Digital Vracov. Závěrem je třeba poděkovat městu Vracov, ostatním sponzorům a hlavně obětavým kuželkářům TJ Sokol Vracov za zajištění služeb a organizaci Mistrovství ČR dvojic mužů a žen 2013.

kuželkáři Vracov

Datum: 17. 6. 2013 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Petr Streubel