ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kvalifikační turnaje MČR neregistrovaných

Do letošního ročníku se přihlásilo 63 družstev. Podle geografického rozložení ČR byla vybrána čtyři kvalifikační místa, Rokycany, Hradec Králové, Rosice a Rýmařov.

V Rokycanech se podle kilometrických vzdáleností sešlo pouze šest družstev, je to dáno ne umístěním samotné kuželny, ale domovskými místy samotných účastníků. Vždy je zájem umožnit i družstvům z okrajových míst ČR, samozřejmě se netýká Prahy, účast na kvalifikacích a jejich co nejmenší náklady na dopravu a podle zkušeností z minulých ročníků budou asi kvalifikační místa pro západ a sever Čech vždy v menším obsazení. V Hradci Králové a v Rosicích se sešly početné skupiny, kde se projevilo silné seskupení tzv. odborářských soutěží v dosahu několika desítek kilometrů. V Rýmařově ležící v místech menší koncentrace jmenovaných soutěží se sešla méně početná skupina severní a středo-východní Moravy. Podle koeficientu 30 / 63 = 0,48 postupovala do finálového turnaje 3 družstva z Rokycan, 10 družstev z Hradce Králové, 10 družstev z Rosic a 7 družstev z Rýmařova.

Jmenovitě postupují: STAVĚČI Chodov, KK CHEMIČKA Sokolov, TURBÍNY Plzeň, Rychnov nad Kněžnou, ŠKODA AUTO A Kvasiny, BASKET Hořice, DP Liberec a Jablonec nad Nisou, STŘECHY VAŇOUS Česká Třebová, H-KOMPLET Česká Třebová, REAL Dobruška, AJETO Jičín, MARTA Dobruška, SOKOL Velenice, KILL BILL Nová Bystřice, BRNĚNSKÉ ŽELVY Rosice, SEDMÍCI Jihlava, KUŽELKY VB LEASING Blansko, KLUB U KOŘENA Dačice, KKZP Dolní Lhota, SK HUJER Knínice, HASIČI Dobelice, PLOMA Hodonín, KILLERS Šanov, RESTAURACE PRÁDELNA Vsetín, PENZIÓN MENŠÍK Kroměříž, PTÁČEK TEAM Slavičín, ČD UZEL Přerov, ZLT AUTO Krnov, KOM 1 Rýmařov, BODY BOYS Zábřeh.

Prvních šest zástupců, podle rozlosování, nastoupí do finálového turnaje na šestidráze v Blansku dne 15. 6. 2013 v 8:30 hod. Prezentace pro tyto účastníky bude v 8:00 hod. Předpokládané ukončení prvního kvalifikačního dne v 18:30 hod. Do druhého finálového dne 16. 6. 2013 postoupí 18 družstev. Časový harmonogram: zahájení 8:10 hod., nástup na dráhu 8:20 hod. Předpokládané slavnostní ukončení soutěže v 15:10 hod. Podrobnosti budou v propozicích, které budou i s rozlosováním včas vydány.

Poděkování zaslouží všichni organizátoři za bezzávadný průběh kvalifikací, perfektně zpracované výsledky, všichni účastníci i jejich příznivci za perfektní atmosféru provázející dramatické boje o postup. Těm šťastnějším postupujícím přeji hodně štěstí a další hezké zážitky provázející náš sport.

Datum: 29. 5. 2013 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: František Hnilica