ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: čtvrtfinále mužů

Čtveřice pro semifinálový a finálový turnaj Pro-Tec Cupu je kompletní, a tak už se můžeme těšit na první víkend v měsíci červnu. Ve Valašském Meziříčí se nejdříve v sobotu utkají SKK Náchod s SKK Vrchlabí a KK PSJ Jihlava s SKK Rokycany. V neděli potom začnou poražení souboj o 3. místo a následovat budou sobotní vítězové ve finále.

Vcelku bezproblémovou cestu do Valašského Meziříčí měl Náchod. Dokázal vyhrát už první utkání na kuželně brněnských Husovic. Husovice držely určitou šanci na postup do poloviny odvety v Náchodě. Závěr už zcela jasně patřil domácímu, mnohonásobnému mistru republiky.

Čtvrtfinále bez bodové ztráty dokázal sehrát i SKK Rokycany. Základ k úspěchu položili rokycanští už výhrou 5:1 v Duchcově. V odvetě vykřesal jakousi naději Duchcovu Jan Endršt, ve druhé polovině utkání ale Roman Pytlík nenechal nikoho na pochybách, že postoupí Rokycany.

Výhra 5:1 (13:3) KK PSJ Jihlava nad Spartakem Přerov napovídala, že vzdálenost Jihlavy od Valašského Meziříčí je menší, než vzdálenost Přerova od centra Valašska, což je v rozporu se všemi mapami. Přerovu nezbývalo v odvetě nic jiného, než poslat Jihlavu domů s „kanárem“, kalkulovat se třemi dílčími body příliš nelze. Václav Rychtařík hned v úvodu odvety určil Přerovu, že nesmí prohrát ani jednu další dráhu, pokud si chce zachovat postupovou naději. Druhý jihlavský „načínák“, Tomáš Valík, poslední dráhou boj o postup v podstatě ukončil.

Největší drama čtvrtfinále a pravděpodobně i celého letošního Pro-Tec Cupu viděla Přelouč, tedy všech 12 diváků, kteří jsou uvedeni v zápisu. V první polovině odvety získala domácí Sadská vedení 2:0 (6:2) a vypadalo to, že využije vcelku příznivé prohry z úvodního utkání ve Vrchlabí k postupu. Jiného názoru byli Jiří Vejvara a Zdeněk Říha. Nejenže srovnali bodový stav i stav dílčích bodů, ale také zvládli lépe prodloužení, kterému se v kuželkách říká „náhlá smrt“.

Datum: 26. 5. 2013 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda