ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 21. kolo soutěže

Prvním sestupujícím je SKK Vrchlabí. Boj o druhou sestupovou příčku se odkládá o týden. Stále jsou tři kandidáti.

Předposlední kolo soutěže nebylo pro hostující celky nijak úspěšné. Zvítězit se podařilo pouze Sokolu Kolín ve Vrchlabí a tím hostující celek zpečetil konec účinkování domácího celku v nejvyšší soutěži. SKK Vrchlabí si v případě vítězství mohlo zachovat teoretickou naději na záchranu. Souboj o druhou sestupovou příčku bude v posledním kole hodně dramatický. Vše se bude odvíjet od výsledku utkání v Jihlavě, kde domácí celek hostí Sokol Luhačovice. Jihlavu zachrání v soutěží jedině výhra. Remíza jí nestačí. V případě výhry pak o sestupujícím rozhodně výsledek utkání v Dačicích, kde domácí hostí TJ Valašské Meziříčí. V případě remízy v tomto utkání musí Jihlava pro záchranu v soutěži zvítězit doma 7:1, aby si zachovala ligovou příslušnost. Poslední kolo bude díky tomu hodně zajímavé.

Na čele tabulky jasno. Mistrovský titul má SKK Náchod v kapse již několik kol. Jsem rád, že je budu moci příští týden v Třebíči opět dekorovat. Na stříbrnou příčku mají šanci již jen dva celky. Zatím druhá Jiskra Kovářská má na třetí Slavoj Praha náskok dva body. Oba celky hrají venku a Slavoj Praha se může posunout na druhou příčku jedině v případě, že vyhraje v Husovicích a Kovářská prohraje se Sokolem Kolín. Na bronzovou příčku opět zůstali dva kandidáti a to Slavoj Praha a TJ Třebíč. Nepředpokládám, že Slavoj dostane v Husovicích kanára. TJ Třebíč se může na bronzovou příčku posunout jedině v případě, že porazí doma jakýmkoliv rozdílem SKK Náchod a Slavoj porazí v Brně Sokol Husovice.

Šestistovek padlo v tomto kole deset. Nejlepší výkon kola zahrál ve Vrchlabí Filip Dejda ze Sokola Kolín, kde porazil 622 kuželek. 621 kuželek porazili shodně Michal Markus ze Sokola Luhačovice a Tomáš Cabák z TJ Valašského Meziříčí. Filip Dejda se díky výbornému výkonu ve Vrchlabí posunul na třetí místo v celkovém pořadí, když Zdeňka Vymazala odsunul na místo čtvrté. Boj o vedoucí příčku je stále otevřen a o vítězi rozhodnou až zápasy posledního kola. Lepší výchozí pozici má určitě vedoucí Jaroslav Hažva, který hraje poslední utkání v Třebíči. Druhého Zdeňka Gartuse ze Slavoje Praha čeká těžká kuželna v Husovicích. Rozdíl mezi oběma hráči je pouhá 0,1 průměrné kuželky. Pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo nedoznalo po tomto kole změn. Stále vede Zdeněk Vymazal se Sokol Husovice před Martinem Kovářem z SKK Náchod a Zdeňkem Gartusem ze Slavoje Praha.

Vedoucí celek soutěže SKK Náchod v tomto kole opět exceloval. KK PSJ Jihlava si odváží z Náchoda kanára po prohře 8:0. Domácí povolili hostujícím hráčům zisk pouhých čtyř pomocných bodů.

Kdo s kým v závěrečných kolech o medaile

  22. kolo
TJ Spartak Přerov Vrchlabí
TJ Třebíč Náchod
TJ Jiskra Kovářská Kolín
KK Slavoj Praha Husovice
TJ Sokol Husovice Slavoj Praha

Kdo s kým v závěrečných kolech o sestup

  22. kolo
KK PSJ Jihlava Luhačovice
TJ Centropen Dačice Val. Meziříčí
TJ Valašské Meziříčí Dačice

Tučně vyznačená jsou domácí utkání družstev.

Datum: 14. 4. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa