ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 20. kolo soutěže

TJ ČKD Blansko si prohrou v Husovicích značně zkomplikovalo cestu za výhrou v soutěži. Slavia vede tabulku s náskokem jednoho bodu.

Po prohře Blanska v tomto kole v Husovicích se o tom, kdo získá mistrovský titul, bude s největší pravděpodobností rozhodovat příští týden na pražském Edenu, kde se utkají ve vzájemném duelu oba vedoucí celky. V případě výhry domácích se budou moci radovat hráčky Slavie Praha ze svého, již  sedmnáctého mistrovského titulu. Slavia Praha má po tomto kole na čele tabulky náskok jednoho bodu na své největší soupeřky.

V tomto kole uhrály hostující celky dvě výhry. Slavia Praha zvítězila poměrně jasně v Duchcově a SKK Náchod zvítězil překvapivě v Přerově. Náchodské hráčky se díky této výhře posunuly na medailovou pozici. Lokomotiva Česká Třebová v souboji dvou sestupujících celků přehrála v domácím prostředí poslední Neratovice. Ani tato výhra nic nemění na tom, že Lokomotiva stejně jako Neratovice nejvyšší soutěž opouští. Ve zbývajících utkáních Konstruktiva Praha přehrála poměrně jasně KK Zábřeh a hráčky TJ Valašského Meziříčí nadělily kanára Jičínu.

Pořadí jednotlivkyň zcela jednoznačně ovládla Naďa Dobešová ze Slavie Praha. Na druhou Martinu Hrdinovou z SKK Jičín má náskok cca 12 průměrových kuželek a to je náskok, který se ve zbývajících utkáních nedá dohonit. Až na třetí příčku klesla po tomto kole dlouho vedoucí Olga Bučková z KK Zábřeh. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo stále vévodí Olga Bučková z KK Zábřeh, která má na svém kontě 84 %, druhá Naďa Dobešová ze Slavie Praha má úspěšnost 80 % a třetí Lenka Kalová TJ ČKD Blansko 79 %.

Žádná šestistovka v tomto kole nepadla. Nejlepší výkon kola zahrála hráčka Spartaku Přerov Kateřina Fajdeková 593. Jen o dvě kuželky za ní zaostala hráčka Slavie Praha Helena Gruzsková, která porazila 591 kuželek.

Kdo s kým v závěrečných kolech o titul

  21. kolo 22. kolo
KK Slavia Praha Blansko Husovice
TJ ČKD Blansko Slavia Praha Náchod

Tučně vyznačená jsou domácí utkání družstev.

Datum: 7. 4. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa