ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Ohlédnutí za mezistátním utkáním Česko–Německo

Mezistátní utkání Česko–Německo v kategoriích mužů a žen se uskutečnilo na výtečně připravené čtyřdráze v prostorách liberecké Tipsport arény. Díky obětavým kuželkářům liberecké Lokomotivy na čele s Ivo Blaževičem a B. Duškem byly vytvořeny všechny předpoklady pro dosažení výborných výsledků.

Mezistátní utkání žen a mužů CZE vs. GER 2013, Liberec Všechna čtyři družstva pak očekávání opravdu naplnila a diváci byli svědky utkání, která je zvedala ze sedadel, byla napínavá do posledních hodů a potlesk nebral konce.

Muži dokázali s kompletním německým kádrem (chyběl pouze zraněný Torsten Reiser ze Zerbstu) sehrát vyrovnanou partii a jen díky slabšímu dni Pavla Jirouška byl nakonec rozdíl v poražených kuželkách značný, to však na konečném výsledku 4:4 už nemohlo nic změnit. V utkání žen padlo rozhodnutí opravdu v posledním hodu a pouhé tři kuželky nakonec rozhodly o výsledku 3:5 pro naše soupeřky, které přijely také úplně kompletní.

Obě výpravy byly ubytovány v hotelu Petra (pět minut cesty autem ke kuželně), který postavil kuželkář liberecké Lokomotivy Aleš Havlík. Ubytování i stravování bylo na úrovni, přičemž nejednou padla slova, že porce jsou jak „pro horníky“ a zdaleka ne všichni je dokázali spořádat. Jedinou chybičkou bylo, že při sobotní večeři jsme nebyli v restauraci sami, ale spolu s nám zde byli i normální hosté a vyhlášení výsledků, předání vzájemných dárků mezi hráči i oficiální předání plaket pro svazy nemělo tu patřičnou společenskou úroveň. Ale to byla opravdu jediná chyba a naši hosté ji přijali s naprostým pochopením.

Bohužel, zklamáni jsme byli přístupem některých nominovaných mužů. Termín utkání byl znám od loňského května, od počátku byl součástí termínového kalendáře ČKA a přesto se omluvila polovina z osmi nominovaných. Vůbec jsem se nedivil rozpakům trenéra mužů, který musí pochybovat o tom, zda vůbec chtějí reprezentovat. J. Hendrycha čekají „bezesné noci“, aby sestavil osmičlenné družstvo, které do Maďarska pojede v tom nejsilnějším složení. A do zahájení MS zbývají pouhé dva měsíce.

Liberecké utkání bylo hojně navštíveno diváky a i zde je třeba pochválit organizátory, kteří maximálně navýšili počet míst k sezení, což se ukázalo jako dobré a prozíravé řešení.

Reprezentační družstva teď čeká za necelé tři týdny poslední kontrolní start v Horním Benešově (29.–31. 3.) a do 10. 4. musí být na NBC předána jmenovitá přihláška.

Výsledky odesílal Petr Streubel průběžně na stránky ČKA, proto je zde nebudu znovu vypisovat. Jeho práci vysoce ocenili i němečtí funkcionáři, důkazem budiž, že přebírali jeho zpravodajství a na webu DKBC je i kompletní fotogalerie. A když už jsem u chválení, nemohu zapomenout ani na generální sekretářku ČKA, která odvedla velký kus práce.

Petr Holý,
pověřený vedením naší delegace při utkání CZE : GER

Datum: 11. 3. 2013 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý