ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: osmifinále žen

Ženy už jsou v Pro-Tec Cupu o stupínek dál než muži. Čeká je čtvrtfinále, ve kterém se naposledy střetne osm družstev vždy na jedné z domácích kuželen dané dvojice soutěžící o postup do závěrečného turnaje. Čtvrtfinále musí být odehráno do 26. května.

A jak si jednotlivá družstva v osmifinále vedla? Dočkali jsme se i dvou kontumačních výsledků. Sokol Rudná A nepřijel do Náchoda z důvodu nedostatku hráček schopných utkání absolvovat. Do Jičína nedorazila Jiskra Hazlov. Přesný důvod omluvy jsem se nedozvěděl, ale myslím, že je každému zcela jasný. O postupu SKK Náchod a SKK Jičín už před odvetnými zápasy asi nikdo nepochyboval.

Po dvou výhrách 5:1 zcela bezpečně postoupila Slavia Praha přes Sokol Chýnov. ČKD Blansko sice v úvodním utkání překvapivě jenom remízovalo v Rudné s domácím béčkem Sokola, ale i tak se dal předpokládat jasný postup blanenských žen. Předpoklad se vyplnil i přes kvalitní výkon Ludmily Holubové v úvodu odvety. Moravská Slavia přehrála v úvodním zápase zcela jasně Vyškov a postup Moravské Slavie hned v úvodu odvety potvrdila Monika Rusňáková. Prvoligové celky, TJ Valašské Meziříčí a Spartak Přerov, sice shodně prohrály úvodní utkání na kuželnách soupeřů 2:4. Valašské Meziříčí ve Vsetíně se Zbrojovkou a Přerov v Jihlavě s KK PSJ. Oba dva prvoligové celky odvety zvládly, i když úvod jejich odvetných utkání nebyl zcela přesvědčivý. A ještě zbývá duel prvoligových družstev KK Zábřeh a Sokola Husovice. Husovice domácí utkání zvládly a vyhrály 5:1, i když o pouhých 17 kuželek. V odvetě se dal očekávat boj o postup. Boj to také byl. Dlouho vše vyznívalo lépe pro domácí Zábřeh. Nakonec vše rozhodl nejlepší výkon utkání Pavlíny Procházkové a pouhé tři kuželky.

Datum: 4. 3. 2013 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda