ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 17. kolo soutěže

O sestupujících je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Boj o titul bude pokračovat.

Sedmnácté kolo přineslo tři výhry pro domácí a tři výhry pro hostující celky. Body z venku přivážejí SKK Jičín po výhře nad Neratovicemi, TJ Valašské Meziříčí z Náchoda a Spartak Přerov z Duchcova. V boji o sestupové příčky je s největší pravděpodobností již rozhodnuto. Ztráta sedmi bodů předposledního celku Lokomotivy Česká Třebová na desátou příčku je na posledních pět kol příliš velká. V boji o titul je vše otevřeno a s největší pravděpodobností můžeme čekat, že o titulu rozhodně předposlední kolo, kde se utkají dva největší kandidáti na zisk titulu ve vzájemném duelu.

Z jednotlivců byla v tomto kole nejlepší hráčka SKK Náchod Šárka Majerová, která na domácí dráze porazila vynikajících 605 kuželek. Pořadí jednotlivkyň se po tomto kol výrazně nezměnilo. Všechny hráčky z čela tabulky hrály doma a tyto výkony nemají až takový vliv na změnu celkového průměru. Stále vede Naďa Dobešová ze Slavie Praha před Olgou Bučkovou z KK Zábřeh a Lenkou Kalovou z ČKD Blansko. Rovněž pořadí dle získaných bodů pro družstvo nedoznalo podstatných změn. Vede Olga Bučková KK Zábřeh před Martinou Hrdinovou z SKK Jičín a Naďou Dobešovou ze Slavie Praha.

KK Zábřeh přehrál v tomto kole jasně Sokol Husovice a díky této výhře se posunul v tabulce na pátou příčku a to je pro ně letošní nejlepší umístění. Hostující hráčky bojovaly, ale dva výkony hluboko pod pětistovku je posunuly do role přihlížejících. Nejlepší výkon utkání zahrála domácí Olga Bučková, která porazila 565 kuželek.

TJ Neratovice ani v tomto kole neuhrály domácí body. Nestačily tentokrát na SKK Jičín. Poměrně dobře rozehrané utkání prohrály až v závěru, kde přišly o náskok v poražených kuželkách. V závěrečné fázi utkání prohrály 83 kuželek.

SKK Náchod hostil TJ Valašské Meziříčí a ani vynikající výkon Šárky Majerové, která v úvodu utkání porazila 605 kuželek, nepomohl domácímu celku k vítězství. Hostující celek v dalším průběhu držel stále mírný náskok v poražených kuželkách, a tak nakonec 28 kuželek, které hovořily ve prospěch hostujícího celku, rozhodly o jeho vítězství.

V pražském derby hostila Slavia Praha Konstruktivu. Slavia  podala svůj domácí standardní výkon a poměrně hladce zvítězila, když domácí hráčky ovládly střed utkání a zásluhou výher Šárky Markové a Blanky Mizerové šly do vedení 3:1 a náskoku 121 kuželek. Výhru Slavie potvrdila v samotném závěru výborným výkonem Helena Gruzsková, která porazila 579 kuželek, což byl nejlepší výkon v utkání.

Blansko hostilo předposlední celek tabulky Lokomotivu Českou Třebovou a postavení v tabulce bylo na průběhu utkání hodně znát. Domácí hráčky nedovolily svým soupeřkám zisk ani jediného bodu a to znamenalo, že si hostující hráčky odvážejí z Blanska kanára po prohře 8:0. O jasném průběhu zápasu hovoří i skutečnost, že Třebová uhrála pouhé čtyři pomocné body a celkově ztratila 307 kuželek.

Vyrovnané utkání se hrálo v Duchcově, kde domácí hráčky hostily Spartak Přerov. V každé části utkání získala obě družstva po bodu, a tak o výsledku rozhodovaly poražené kuželky a těch měly nakonec na svém kontě o 21 více hráčky Spartaku Přerov. Nutno podotknout, že hostující hráčky tento těsný náskok držely v podstatě po celé utkání, kromě dvou drah v úvodní části. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Nikol Plačková, která porazila 571 kuželek.

Datum: 3. 3. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa