ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 17. kolo soutěže

Čelo i konec tabulky beze změn. Vede SKK Náchod s náskokem osmi bodů na TJ Třebíč. Sestupové posty drží TJ Valašské Meziříčí a SKK Vrchlabí.

Až v sedmnáctém kole si poprvé připsaly domácí celky vítězství ve všech utkáních na svou stranu. Nejvyrovnanější bylo utkání ve Vrchlabí, kde Husovice měly hodně blízko k remíze. Domácí celek šel do vedení na kuželky až na předposlední dráze a tento náskok udržel až do konce. Stejně to vypadalo i v Náchodě, kde hosté z Valašského Meziříčí drželi s domácími krok až do konce. Před poslední dráhou byl stav vyrovnaný. Náchod vyhrál poslední dráhu o 13 kuželek a strhl tak výhru na svoji stranu. V tabulce se po tomto kole na čele i na konci nic nezměnilo. Vede SKK Náchod s náskokem osmi bodů na TJ Třebíč. Obě družstva mají jedno utkání k dobru. Na třetí místo se posunul Slavoj Praha se ziskem devatenácti bodů. Pět kol před koncem soutěže se již zdá být v souboji o titul jasno. Otevřená je stále situace na konci tabulky. Sestupové příčky i po tomto kole drží SKK Vrchlabí a TJ Valašské Meziříčí. Oba týmy budou mít boj o záchranu hodně těžký. Ve hře o sestup jsou stále ještě tři další týmy. Se ziskem čtrnácti bodů na osmém místě Sokol Kolín, na devátém místě Centropen Dačice a se ziskem třinácti bodů na desátém místě PSJ Jihlava.

Šestistovek padlo v tomto kole pět. Nejlepšího výkonu, který má hodnotu 614 kuželek, dosáhli dva borci. Ve Vrchlabí domácí hráč Milan Rolf a v Třebíči rovněž domácí hráč Robert Pevný. Třetí nejlepší výkon kola byl dosažen rovněž v Třebíči a zasloužil se o něj rovněž domácí hráč Kamil Nestrojil. Pořadí jednotlivců dle dosažených průměrů nedoznalo na prvních třech místech po tomto kole žádných změn. Stále vede hráč Slavoje Praha Zdeněk Gartus před Jaroslavem Hažvou z SKK Náchod a Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice. Vedení v pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo drží stále Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Těsné prohry Radima Metelky z TJ Valašského Meziříčí a Martina Kováře z SKK Náchod v tomto kole znamenaly, že na druhé místo se propracoval Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha.

Ve Vrchlabí se hrál pro domácí existenční zápas. V případě prohry by domácí ztratili veškeré šance na případnou záchranu v soutěži. Po vyrovnaném průběhu zápasu proti Sokolu Husovice nakonec těsně zvítězili. Husovice měly po vynikajícím nástupu ve Vrchlabí dlouho navrch. Domácímu celku se podařilo umazat náskok Husovic až před předposlední dráhou, kdy šli domácí hráči do vedení o jedenáct kuželek a tento náskok udrželi až do konce.

Sokol Luhačovice zaznamenaly další domácí výhru a definitivně se vymanily z pásma sestupu, když naposledy prohrály ve dvanáctém kole doma s TJ Třebíč. Pak uhrály dvě remízy a následně třikrát za sebou vyhrály. V tomto utkání šli domácí hráči hned po úvodu do vedení 2:0 o 92 kuželek. Rovněž zbytek utkání se hrál v režii domácího celku. Hosté sice uhráli dva body, ale to na jasnou výhru domácího celku nemělo větší vliv.

V Náchodě se představilo sestupem ohrožené TJ Valašské Meziříčí. Hosté se svého soupeře nezalekli a po úvodu měli mírně navrch. Další průběh byl rovněž hodně vyrovnaný. Před závěrem po vyrovnaných duelech ve střední části stále hosté drželi s domácími krok. Až v závěru zápasu se domácí prosadili. Uhráli oba body a strhli vítězství na svoji stranu.

Slavoj Praha hostil v tomto kole Centropen Dačice. Úvod utkání vyšel domácím a zdálo se, že utkání bude mít poklidný průběh. Ve střední části zápasu využili hráči Centropenu Dačice zaváhání domácích hráčů. Získali oba body a na kuželky vedli před závěrem o jedenáct. Závěr zápasu se hrál opět v režii domácího celku, který zásluhou výher Antona Stašáka a Zdeňka Gartuse uhrál vítězství, které znamená posun na třetí příčku v tabulce.

V Třebíči se představili hráči Sokola Kolín. Domácí hráči získali hned v úvodu oba body. Duely byly dlouho vyrovnané. Kolínští nezvládly poslední dráhy, a tak třebíčští hráči nahráli i 71 kuželek. Střed utkání se až na výkon Roberta Pevného posunul na úroveň krajského přeboru. Kolín sice uhrál bod, ale náskok domácího celku narostl na 115 kuželek. V závěru utkání si již osvědčená dvojice domácích koncových hráčů nenechala dobře rozehrané utkání vzít. Jak Vašek Rypel, tak Kamil Nestrojil po dobrých výkonech brali body a nedali hostujícím hráčů žádnou šanci na případný úspěch. Toto vítězství vyneslo třebíčské hráče na druhou příčku tabulky.

V Jihlavě hráli domácí hráči další existenční zápas v boji o záchranu v soutěži. Za soupeře jim byl oslabený celek Spartaku Přerov, který v Jihlavě zahrál pod své možnosti a usnadnil tak domácímu celku zisk obou bodů. Domácí hráči získali hned v úvodu se štěstím oba body, když Jiří Partl přehrál Petra Pavelku o jedinou kuželku. Střední část utkání opět ovládli domácí hráči, kteří opět uhráli oba body a před závěrem utkání vedli o 145 kuželek. Hosté závěrečné duely vyhráli, ale na umazání náskoku v poražených kuželkách neměli. Jihlava tak uhrála cenné body v boji o záchranu v soutěži.

Datum: 3. 3. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa