ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 14. kolo soutěže

Neúplné čtrnácté kolo nepřineslo ne čele tabulky žádné změny. Remíza SKK Náchod v Luhačovicích to nijak neovlivnila.

Ve čtrnáctém kole se hrála pouze čtyři utkání. O odložení utkání Jiskra Kovářská versus TJ Třebíč z důvodu reprezentačních povinností bylo rozhodnuto již dříve. O odložení utkání Centropen Dačice – Spartak Přerov rozhodla STK až v pátek na základě čtyř dodaných neschopností hráčů základní soupisky k žádosti Spartaku Přerov. Ve zbývajících utkáních se třikrát radovaly z vítězství domácí a jednou utkání skončilo nerozhodně.

Hráči Sokola Luhačovice po sérii neslaných a nemastných utkání se konečně probrali a po svém nejlepším výkonu sezóny uhráli proti vedoucímu celku tabulky remízu. Od výhry je dělil jen krůček. V utkání výborné úrovně padly na každé straně tři šestistovky. Z domácího celku byl nejlepší Jiří Staněk výkonem 620. Vůbec nejlepší výkon v utkání zahrál Petr Holý 636. Druhá šedesátka, která znamenala, že hosté uhráli bod, měla hodnotu 334 poražených kuželek. Domácí hráči si před poslední dráhou, kdy bylo jasné, že na každou stranu půjde bod, vypracovali náskok 21 kuželek. Ten drželi ještě před dorážkou. Pak přišla chvíle Petra Holého. Tři hodovky za sebou, porazil výborných 70 kuželek a zajistil tak Náchodu bod za remízu 4:4.

Utkání v Husovicích, kde domácí hostili Sokol Kolín, začal fantasticky Zdeněk Vymazal z domácího celku, který porazil 640 kuželek. Ve vedlejším duelu kontroval hostující Filip Dejda 634 a to znamenalo po úvodu vyrovnaný stav. Ve středu poklesly výkony hráčů do podprůměru. Opět zisk bodu na každé straně a tak se o výsledku rozhodovalo v závěru. V tom již domácí hráči nezaváhali, i když je hosté hodně potrápili. Po výhře Jiřího Radila a remíze Michala Šimka s Martinem Švorbou uhrály vítězství.

Ve Valašském Meziříčí se hrálo o to, které družstvo zůstane na sestupovém postu. Hosté z Jihlavy ve Valašském Meziříčí příliš nepřesvědčili a po prohře klesli v tabulce na jedenáctou příčku. Hosté přenechali iniciativu domácím hned v úvodu, kde se nedařilo hostujícímu Jakubovi Zdražilovi, a když ani střídající Petr Benedikt nepřesvědčil, bylo z toho jasné vedení hostujícího celku při stavu 2:0 o 142 kuželek. Další průběh již byl vyrovnaný, ale hosté se již na otočení vývoje utkání nezmohli. Výborně zahrál v zápase domácí Radim Metelka, který porazil 599 kuželek.

Zajímavý výsledek přineslo utkání mezi SKK Vrchlabím a Slavojem Praha. Málokdy se stává, aby družstvo zvítězilo v případě, že nahrálo v celkovém součtu méně kuželek. Většinou tato utkání končí v nejhorším případě remízou. Utkání ve Vrchlabí bylo výjimkou. Domácí hráči získali v utkání pět výher na jednu hostujícího celku. Tento bod uhrál Zdeněk Gartus po výkonu 635 poražených kuželek. Z toho hosté po celé utkání žili, ale nedokázali přidat bod. Velmi blízko měl Petr Pavlík, který potřeboval na výhru dvě kuželky. Stanislavu Březinovi chybělo devět a Antonovi Stašákovi pak šestnáct kuželek.

Datum: 3. 2. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa