ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 14. kolo soutěže

Po výhře v Zábřehu se Slavia Praha dotáhla bodově na vedoucí ČKD Blansko.

Čtrnácté kolo přineslo dvě výhry hostujících celků. Slavia Praha jako jediná z vedoucí trojky uhrála body venku a dotáhla se na vedoucí Blansko. Spartak Přerov po prohře na Konstruktivě ztrácí na třetím místě již čtyři body. Druhou výhru hostujícího celku zaznamenaly hráčky SKK Náchod proti Neratovicím. Celky z chvostu tabulky v tomto kole nebodovaly a propast mezi nimi a poslední nesestupovou příčkou se rozevírá. TJ Neratovice a Lokomotiva Česká Třebová ztrácejí pět resp. šest bodů.

Výkony jednotlivkyň ani v tomto kole nepřesáhly průměr. Nejlepší výkon zahrála Veronika Plasová na Konstruktivě 586. Venku zahrála výborně Naďa Dobešová ze Slavie Praha. V Zábřehu porazila 581 kuželek a pojistila si tak vedení v pořadí jednotlivkyň, kde má náskok již čtyři průměrové kuželky na Olgu Bučkovou z KK Zábřeh. Třetí příčku drží Lenka Kalová z TJ ČKD Blansko. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo rovněž vévodí Naďa Dobešová ze Slavie Praha před Olgou Bučkovou z KK Zábřeh a Anetou Cvejnovou z SKK Náchod.

Slavia Praha měla v Zábřehu zásluhou výkonu Blanky Mizerové a Nadi Dobešové vynikající vstup do utkání. Obě hráčky získaly bod a nahrály do plusu 87 kuželek. Domácí hráčky pokračovaly v nevýrazných výkonech i ve střední části zápasu. Bod pro domácí uhrála Romana Švubová jen díky špatnému výkonu hostující hráčky. Závěr zápasu byl hodně vyrovnaný. Oba duely byly hodně vyrovnané. Nakonec si každé družstvo připsalo bod a to znamenalo, že hostující celek si odváží ze Zábřehu cenné dva body.

Vedoucí celek tabulky se představil v Jičíně. Hostující hráčky podaly nepřesvědčivé výkony a hodně to domácím hráčkám usnadnily. Z hostujícího celku zahrála nejlépe hned v úvodu Helena Daňková, která na výkon 541 brala bod. Po dvou třetinách drželo Blansko s domácím celkem krok. Za stavu 2:2 mělo k dobru pět kuželek. V závěru hostující hráčky zcela propadly. Nedařilo se ani třetí z pořadí jednotlivkyň Lence Kalové. Musela být střídána po 91 hodech. Jičín uhrál v závěru oba body a zcela jasně zvítězil.

Třetí celek z čela tabulky se představil na Konstruktivě, kde o výhře rozhodovaly poražené kuželky. Ze hry nahrála obě družstva po třech bodech. Domácí držely po celé utkání mírný náskok v poražených kuželkách. Na konečných 109 ve prospěch Konstruktivy ho navýšila výborným výkonem Veronika Plasová, která porazila 586 kuželek.

TJ Valašské Meziříčí hostilo Sokol Duchcov a nedalo hostujícím hráčkám žádnou šanci na případný úspěch. Hostující celek zahrál ve Valašském Meziříčí špatně, a tak ani domácí hráčky nemusely podat nijak zázračný výkon na jasné vítězství. Jediný bod hostujícího celku uhrála hned v úvodu utkání Alena Šmídová po výkonu 549. V dalším průběhu to šlo s hostujícím celkem z kopce. Domácí hráčky postupně braly body až na konečných 7:1 a  postupně se propracovávají ke středu tabulky.

TJ Sokol Husovice hostily poslední celek tabulky Lokomotivu Českou Třebovou. Hostující hráčky prohrály v úvodu oba duely velmi těsně a pak již to šlo s nimi z kopce. Jediný bod hostujícího celku uhrála až v závěru utkání, kdy již bylo o všem rozhodnuto, Ludmila Johnová. Ta zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 577 kuželek.

Druhou výhru hostujícího celku v tomto kole zaznamenaly hráčky SKK Náchod proti TJ Neratovicím. V poměrně jasném průběhu utkání stojí za zmínku duel hostující Šárky Majerové se Zdenkou Černou. Hráčka SKK Náchod vyhrála famózně první dráhu poměrem 159 na 114. V dalším průběhu přenechala všechny setové body své soupeřce a prohrála. Při poměru poražených kuželek 514:536. V dalším průběhu již hostující hráčky své soupeřky jasně přehrávaly a zcela zaslouženě zvítězily. Druhý bod, který vybojovala v závěru po nejlepším výkonu utkání Lucie Holubová 561, již nemohl na výhře Náchoda nic změnit.

Datum: 3. 2. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa