ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 13. kolo soutěže

Slavia Praha snížila náskok vedoucího Blanska, které prohrálo doma s KK Zábřehem. Krutou porážku utrpěly doma hráčky Spartaku Přerov. TJ Valašské Meziříčí je rozdrtilo 8:0.

Další kolo soutěže přineslo dvě výhry na straně hostujících celků a obě promluvily do pořadí na čele tabulky. Asi největší šok zaznamenaly hráčky Spartaku Přerov, které musely přetrpět krutou porážku od TJ Valašského Meziříčí, které nadělilo domácímu celku kanára. Rovněž hráčky vedoucího celku tabulky doma zaváhaly a přenechaly oba body svým soupeřkám ze Zábřehu, které vybojovaly cennou výhru 6:2 a posunuly se v tabulce na devátou příčku. Z vedoucí trojice družstev tak získala body pouze Slavia Praha a snížila tak náskok vedoucího Blanska na dva body a vše je v boji o titul stále otevřeno. Z družstev z konce tabulky uhrály domácí výhru hráčky TJ Lokomotivy Česká Třebová a dotáhly se na rozdíl jednoho bodu na předposlední TJ Neratovice. Desáté Sokol Husovice i přes prohru v Náchodě drží čtyřbodový odstup od sestupových pozic.

Výkonům jednotlivkyň dominuje nához Simony Koutníkové v Duchcově, kde porazila vynikajících 612 kuželek a přispěla velkou měrou k jasné výhře svého celku nad SKK Jičínem. Dařilo se i Janě Hrouzové z Konstruktivy Praha v České Třebové, kde byla nejlepší výkonem 590. Ani tento výkon však hostujícímu celku nepomohl k zisku bodů. Po dlouhé době došlo ke střídání na čele pořadí jednotlivkyň. Naďa Dobešová ze Slavie Praha po výborné páteční přípravě zahrála doma 581 a vyhoupla se do čela pořadí. Olze Bučkové z KK Zábřeh se v  Blansku nedařilo. Po výkonu 536 klesla na druhou příčku. Třetí místo udržela Lenka Kalová z ČKD Blanska. V pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů drží vedení Olga Bučková z KK Zábřeh před Naďou Dobešovou ze Slavie Praha a Natálii Topičovou z Valašského Meziříčí.

Přerovské hráčky zastihlo utkání proti TJ Valašskému Meziříčí v hlubokém útlumu. V tomto utkání zůstaly hluboko za svými domácími výkony, a tak se nikdo nemůže divit, že si oba body z tohoto utkání odvážejí jejich soupeřky. Domácí hráčky se nezmohly na zisk ani jediného bodu.

Vedoucí celek tabulky TJ ČKD Blansko se proti KK Zábřehu rovněž nevyznamenalo. Úvod  utkání domácí hráčky vůbec nezvládly. Přenechaly dva body svým soupeřkám, které po první půli vedly o 14 kuželek. Nervozní druhá část utkání byla hodně vyrovnaná. Ještě před poslední dráhou měly domácí hráčky šanci na přijatelný výsledek, když šly do vedení o 24 kuželek. V závěru hostující hráčky tento náskok otočily na 15 kuželek ve svůj prospěch. Blansko drželo náskok ještě v posledních plných. Závěrečnou dorážku domácí hráčky nezvládly. Všechny tři byly horší a to rozhodlo.

Slavia Praha hostila TJ Neratovice a hned v úvodu utkání potvrdila roli favorita. Domácí hráčky nemusely podat nijak zázračný výkon na odevzdaného soupeře, který zahrál v Praze hodně špatně. Čestný bod pro hostující celek uhrála až v závěru utkání Eva Dvorská, která si zajistila vítězství nad Růženou Smrčkovou již po třetí dráze. Jasně nejlepší výkon v utkání podala Naďa Dobešová, která výkonem 581 přehrála nejlepší z Neratovic Lucii Holubovou, která porazila 555 kuželek.

SKK Náchod hostil družstvo Sokola Husovice. Hostující hráčky držely krok s domácím celkem pouze v úvodu utkání, kde Veronika Štáblová přehrála po nejlepším výkonu z řad hostujícího celku 567 Petru Vlčkovou. Ve střední části sice uhrála další bod Zuzana Kolaříková díky o kuželku lepšímu výkonu než její soupeřka, ztráta v poražených kuželkách však pomalu narůstala. Závěr utkání se hrál zcela v režii domácích hráček. Prim v domácím celku tentokrát zahrála Michaela Kučerová výkonem 586 a pečetila tak jasnou výhru domácího celku.

Souboj družstev ze středu tabulky mezi celky Duchcova a Jičína vyzněl jasně pro domácí celek. Pro Jičín uhrála čestný bod Lenka Hrdinová až v samotném závěru utkání. Dařilo se domácí Simoně Koutníkové, která pokořila hranice šesti set výkonem 612 poražených kuželek.

Datum: 20. 1. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa