ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

30. ročník Memoriálu Bohumila Duse

Na kuželně v Kutné Hoře se odehrál v týdnu od 3. do 11. ledna 2013 jubilejní ročník turnaje. V letošní sezoně je Memoriál Bohumila Duse zařazen jako jeden ze série kvalifikačních turnajů MČR dvojic 2012–2013, nesoucí jméno hlavního sponzora J&R Digital Cup.

Na kutnohorskou kuželnu zavítalo celkem 68 dvojic, aby bojovaly o finálovou účast na letošním mistrovství ČR.

V mužské kategorii byli nejlepší Petr Hrubý a Stanislav Březina z KK Slavoj Praha, kteří zvítězili výkonem 939 poražených kuželek, o pouhé čtyři kuželky méně se na druhém místě umístili Ladislav Nožička a Petr Tomáš z TJ Bohemia Poděbrady a třetí místo obsadili prvoligoví hráči Sokola Kolín Jan Pelák a Martin Švorba za výkon 925 poražených kuželek. Kutnohorští kuželkáři tentokráte na medaile nedosáhli a nejlepší domácí hráči Petr Dus a Tomáš Jelínek obsadili za výkon 904 kuželek až 10. místo.

V ženské kategorii zvítězily pražské hráčky Blanka Mizerová z KK Slavia se spoluhráčkou Annou Sailerovou z SK Žižkov výkonem 882 poražených kuželek, o tři kuželky méně porazily Martina Hrdinová a Lenka Tomášková z SKK Jičín a třetí místo vybojovaly kutnohorské hráčky Kamila Barborová a Eva Renková za 847 poražených kuželek.

Radost nám udělali naši dorostenci Kryštof Hartman a Vojtěch Kosina, kteří suverénně vyhráli svou kategorii výkonem 876 kuželek, což v celkové klasifikaci mužů znamenalo krásné 15. místo. Na druhém místě v dorostu pak Kateřina Kotlářová a Nela Kratochvílová porazily celkem 785 kuželek, třetí se umístili David Ringel a Ladislav Erben z SKK Spartak Vrchlabí výkonem 760 kuželek.

Podrobné výsledky najdete na www.kuzelkykh.iprostor.cz v záložce Memoriál Bohumila Duse. Pořadatelský oddíl připravil pro nejlepší dvojice věcné ceny.

Děkujeme všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony, členům pořadatelského oddílu za přípravu kuželny na tuto soutěž a za bezchybnou organizaci, rozhodčím za perfektní řízení a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

Datum: 15. 1. 2013 | Sekce: Turnaje | Autor: Jiří Halfar