ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 12. kolo soutěže

TJ ČKD Blansko si po prohrách Spartaku Přerov a Slavie Praha zvýšilo vedení v čele tabulky na čtyři body.

V prvním kole po vánoční a novoroční pauze uhrály hostující celky tři body. Cennou výhru vybojovaly hráčky TJ ČKD Blansko nad TJ Neratovicemi, která znamená, že Blansko má na čele tabulky po prohrách Slavie Praha a Spartaku Přerov náskok již čtyři body. Remízu uhrál Sokol Duchcov v Zábřehu.

Toto kolo se hrálo na méně padavých kuželnách a od toho se odvíjí i dosažené výkony jednotlivkyň. Nejlepší výkon kola zaznamenala Aneta Cvejnová z SKK Náchod, která doma porazila 598 kuželek. Nutno vyzdvihnout výkon Lenky Kalové, která zahrála v Kosmonosích výborných 586 kuželek a je na této kuželně letos zatím nejlepší. Díky tomuto výkonu se posunula na třetí příčku v pořadí jednotlivkyň. Čelo pořadí nedoznalo změn. Vede Olda Bučková z KK Zábřeh před Naďou Dobešovou ze Slavie Praha. Stejné pořadí je i v zisku bodů pro družstvo. Třetí místo drží Lucie Nevřivová z ČKD Blanska.

TJ ČKD Blansko zajíždělo k svému dalšímu utkání na těžké dráhy do Kosmonos, kde je čekal soupeř z opačného pólu tabulky, TJ Neratovice. Hostující hráčky hned v úvodní části utkání využily slabých výkonů domácích a šly do jasného vedení. V dalším průběhu již obě družstva získávala po bodu. Výborný výkon hostující Lenky Kalové v závěru pak pečetil jasnou výhru hostující celku, který si tak upevnil vedení v tabulce.

Slavia Praha v Náchodě propadla. Úvod utkání vyšel lépe domácím hráčkám, které zásluhou Šárky Majerové a Petry Vlčkové uhrály oba body a nahrály do plusu 39 kuželek. Po vyrovnané střední části zápasu přišel závěr, kde domácí hráčky své soupeřky zcela deklasovaly. Aneta Cvejnová a Michaela Kučerová nedaly svým soupeřkám ani jediný pomocný bod a obě zcela jasně zvítězily a pečetily tak jasnou výhru Náchoda.

Spartak Přerov zajížděl ke svému dalšímu utkání do Jičína a hned úvod utkání potvrdil, že nepadavá dráha bude problém. Domácí hráčky nezačaly nijak oslnivě, přesto jasně vedly 2:0 a vytvořily si náskok 58 kuželek. Střední část utkání přesně kopírovala tu první a bylo jasné, že závěr již nemůže nic změnit na jasném vítězství domácího celku. Jediný čestný bod pro Přerov vybojovala až v samotném závěru Kateřina Fajdeková výkonem 552 poražených kuželek. Lepší byla v utkání pouze domácí Lenka Hrdinová, která porazila 565 kuželek.

V Zábřehu se tentokrát domácí hráčky příliš nevyznamenaly. Po nejslabším domácím výkonu v tomto soutěžním ročníku uhrály proti Sokolu Duchcov šťastnou remízu. Všechny zůstaly v červených číslech a nejlepší výkon domácích Dany Wiedermannové 537 to zachránit nemohl. Pro domácí to naštěstí v hostujícím celku nebylo lepší. Z červených čísel se vymotala pouze Nikol Plačková výkonem 561 poražených kuželek. Hráčky Sokola Duchcov měly na výhru. Hodně podprůměrný závěr nakonec neustály a po prohrách skončilo utkání remízou 4:4.

Sokol Husovice hostily pražskou Konstruktivu. Domácí hráčky Markéta Gabrhelová s Pavlínou Procházkovou zcela jasně ovládly úvod utkání, kde získaly oba body a vytvořily náskok 97 kuželek. Konstruktiva zásluhou Martiny Čapkové s Hanou Wiewegovou ve střední části srovnala stav utkání a před závěrem smazala náskok domácího celku na 16 kuželek. Závěr utkání se hrál opět v režii domácích hráček. Zuzana Kolaříková s Monikou Trdou nedaly svým soupeřkám žádnou šanci na případný úspěch. Obě zvítězily a pečetily tak cennou výhru domácího celku.

V souboji celků z konce tabulky mezi TJ Valašským Meziříčím a Lokomotivou Česká Třebová byly úspěšnější domácí hráčky, které nakonec zvítězily díky zlepšeným výkonům v závěru zápasu. Třebová bojovala a držela po dvě třetiny utkání s domácím celkem krok. Hostující hráčky měly dokonce před závěrem a po první dráze závěrečné části navrch v poražených kuželkách. Pak chytla formu domácí Markéta Jandíková. Výbornými výkony na dalších drahách nedala hostujícím hráčkám šanci na jejich případný úspěch. Po nejlepším výkonu v utkání 582 přehrála Alenu Holcovou. Druhá domácí hráčka Alena Kantnerová přehrála o jediný kolek Andreu Jánovou a bylo rozhodnuto. Díky této prohře se tak pro Českou Třebovou naděje na záchranu hodně vzdálila.

Datum: 13. 1. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa