ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 12. kolo soutěže

SKK Náchod má na čele tabulky po výhře nad Slavojem Praha náskok již šesti bodů. Výborný výkon Petra Dobeše z TJ Třebíč v Luhačovicích, kde porazil 645 kuželek.

První kolo po vánoční a novoroční pauze přineslo jasnou převahu domácích celků. Pouze TJ Třebíč dokázala zvítězit v Luhačovicích. Ve zbývajících utkáních se radovali z výher domácí. Asi nejcennější výhru v cestě za dalším titulem vydřeli doma hráči vedoucího celku SKK Náchod nad Slavojem Praha. Nejtěsnějším bodovým rozdílem 4,5:3,5 získali oba body a navýšili náskok na čele tabulky na šest bodů na druhý Spartak Přerov. Na třetí příčku se vypracovali hráči Jiskry Kovářská. Na konci tabulky se v postavení družstev po tomto kole nic nezměnilo. Díky domácí výhře TJ Valašského Meziříčí se družstvo bodově dotáhlo na své největší rivaly. Na předposledním místě má osm bodů stejně jak desátá Jihlava a jeden bod ztrácí na deváté Luhačovice. Poslední SKK Vrchlabí uhrálo svoje třetí vítězství v soutěži a na předposlední příčku ztrácí dva body.

Jednotlivci zaznamenali v tomto kole osm šestistovek. Nejlepší výkon zahrál v Luhačovicích hráč TJ Třebíč Petr Dobeš, který porazil vynikajících 645 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zaznamenal v Náchodě hráč Slavoje Praha Zdeněk Gartus, který porazil 637 kuželek. Čelo pořadí jednotlivců se po dvanáctém kole změnilo. Ze sedmé na druhou příčku v pořadí se posunul po výborném výkonu v Náchodě hráč Slavoje Praha Zdeněk Gartus. Vedení stále drží Jaroslav Hažva z SKK Náchod a třetí je Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Doposud druhý Roman Goldemund ze Spartaku Přerov klesl na pátou příčku. Prim v pořadí jednotlivců dle získaných bodů drží Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Na druhém a třetím místě došlo po tomto kole ke střídání stráží. Na druhé místo se posunul Jiří Mrlík ze Sokola Luhačovice a na třetí Martin Kovář z SKK Náchod.

Slavoj Praha mohl v Náchodě domácím ztížit cestu za ziskem dalšího titulu a to se mu málem podařilo. V dramatickém utkání získali hráči Slavoje ze hry 3,5 bodu na 2,5 bodu domácích a tak o výhře rozhodovaly kuželky a těch nakonec měli na kontě o 25 více domácí hráči. Ještě tři dráhy před koncem zápasu ztrácel Slavoj pouze devět kuželek. Domácí následně navýšili náskok na 53 kuželek, Slavoj stále bojoval o remízu. Díky shodnému výkonu Jiřího Hetycha s Antonem Stašákem jim nakonec i ta utekla.

Jiskra Kovářská hostila Spartak Přerov. V případě vítězství se mohla na své soupeře v tabulce bodově dotáhnout a atakovat druhou příčku. To se domácímu celku po dobrém výkonu nakonec povedlo. Kovářská měla výborný vstup do utkání, který jasně vyhrála. Domácí hráči dominovali i ve střední. Vedení 4:0 a 174 kuželek mínus nedávalo přerovským hráčům naději na úspěch. Závěr sice hostující hráči ovládli, ale to stačilo jen na korigování nepříznivého výsledku. Výborný výkon předvedl domácí hráč Martin Pejčoch, který porazil 591 kuželek.

Utkání mezi Sokolem Husovice a Centropenem Dačice mělo jednoznačný průběh ve prospěch domácího celku. Dvě šestistovky Zdeňka Vymazala a Libora Škouly v úvodu utkání stanovily vývoj utkání. V dalším průběhu se utkání vyrovnalo. Hostující celek na vymazání ztráty z úvodu utkání již neměl.

TJ Valašské Meziříčí vybojovalo proti Sokolu Kolín cennou domácí výhru, díky které udrželo kontakt se soupeři na nesestupových příčkách tabulky. Kolín držel s domácími krok a hrál vyrovnanou partii. Až v závěru si domácí hráči vybojovali výraznější náskok v poražených kuželkách a ten udrželi až do konce utkání.

Hráči TJ Třebíč zopakovali v Luhačovicích loňské vítězství. Tentokrát s hodně dramatickou koncovkou, kde si to domácí hráči po špatných výkonech prohráli více méně sami. Hostující celek nemusel podat nijak zázračná výkon na to, aby zvítězil. Díky vynikajícímu výkonu Petra Dobeše, který porazil 647 kuželek a eliminoval výkon domácího Michala Markuse (617) udržel Třebíč ve hře. V dalším průběhu získávali třebíčští hráči body až příliš lehce. Domácí jim povolili vše.

SKK Vrchlabí hostilo v tomto kole KK PSJ Jihlavu a vybojovalo teprve své třetí vítězství v tomto soutěžním ročníku. V utkání měli domácí hráči lepší vstup do utkání, který vyhráli 2:0 při náskoku 48 kuželek. Jihlava v dalším průběhu držela s domácím celkem krok, ale na otočení vývoje utkání neměla. Nejlepší výkony v utkání zahráli domácí Vlado Žiško 595 a hostující Daniel Braun 591 poražených kuželek. V utkání průměrné úrovně další tři výkony přes 570, zbytek výkonů byl hluboko pod průměrem kuželny ve Vrchlabí.

Datum: 13. 1. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa