ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 11. kolo soutěže

Ne čele tabulky přezimuje s náskokem dvou bodů TJ ČKD Blansko. Konečně jsme se dočkaly šestistovky. Vendula Šebková porazila na kuželně ve Valašském Meziříčí 603 kuželek.

Závěrečné kolo podzimní části soutěže nebylo domácím celkům příliš nakloněno. Hostující celky zvítězily v polovině utkání. Vedoucí celek tabulky TJ ČKD Blansko zvítězilo v Náchodě, Spartak Přerov přehrál KK Zábřeh a Sokol Duchcov zvítězil nad Neratovicemi. Čelo tabulky nedoznalo po tomto kole změn. Stále vede ČKD Blansko s náskokem dvou bodů na dvojici svých pronásledovatelů. Druhou příčku drží po podzimu Slavia Praha a na třetím jsou hráčky Spartaku Přerov. Na konci tabulky vystřídaly na předposledním místě Neratovice TJ Valašské Meziříčí. Poslední příčku stále drží Lokomotiva Česká Třebová, která ztrácí na své největší soupeřky tři body.

Slavia Praha nepotřebovala v tomto kole podat nijak zázračný výkon na to, aby zvítězila. Družstvo Sokola Husovice nebylo nijak vážným soupeřem a odváží si po prohře 8:0 z Edenu kanára. Nejlepší výkon zaznamenala Naďa Dobešová výkonem 565 poražených kuželek. Hostující hráčky se nevymanily z červených čísel. Jejich nejlepší hráčka Veronika Štáblová  porazila pouze 532 kuželek.

Vedoucí celek tabulky TJ ČKD Blansko měl v Náchodě po celé utkání mírně navrch a připsal si na svoje konto další dva body z utkání venku. Dařilo se opět Lence Kalové, která byla nejlepší v utkání po výkonu 582 kuželek.

Spartak Přerov zajížděl ke svému dalšímu utkání do Zábřehu. V dramatickém a vyrovnaném utkání nakonec uhrál těsnou výhru 5:3 o 11 kuželek. V domácím celku se tentokrát nedařilo Olze Bučkové, která prohrála po slabém výkonu s Martinou Janyškovou. Druhá domácí hráčka Lenka Kubová na svoji soupeřku rovněž nestačila a s domácími to nevypadalo dobře. Ve střední části uhrála bod Romana Švubová a vykřesala domácímu celku naději. V závěru začaly domácí hráčky dotahovat náskok Přerova. Po druhé a třetí dráze závěrečné části byl rozdíl v poražených kuželkách 0 a domácí hráčky měly navrch i na setové body, která nakonec uhrály. To se jim nepodařilo v poražených kuželkách, kde konečný rozdíl byl nakonec plus 11 kuželek ve prospěch Spartaku Přerov a to znamenalo jejich konečnou těsnou výhru 5:3.

TJ Valašské Meziříčí se díky výhře nad Konstruktivou Praha posunulo ze sestupové jedenácté příčky na desátou. Utkání bylo jasnou záležitostí pro domácí družstvo. Hned v úvodu si vytvořilo zásluhou výborného výkonu Venduly Šebkové (603) a Aleny Kantnerové náskok 124 kuželek při vedení 2:0, který v dalším průběhu postupně navyšovaly až na konečných 143 kuželek.

TJ Neratovice nestačily v domácím prostředí po špatném výkonu na Sokol Duchcov. Hostující celek měl od úvodních hodů navrch. Po první na body vyrovnané části se projevila převaha hostujících hráček ve střední, kde získaly oba body a náskok 135 kuželek, který nedával domácímu celku velkou naději na úspěch. Ten navýšily hráčky Duchcova na konečných 155 a jasně zvítězily.

SKK Jičín hostil poslední celek tabulky Lokomotivu Českou Třebovou, která držela s domácím týmem po dvě třetiny utkání krok. Stav utkání byl před závěrečnou částí 2:2 při náskoku 14 kuželek pro domácí. Konec utkání hostující hráčky neustály. Obě prohrály a naděje na zisk bodů se pro ně rozplynula.

Po dlouhé době jsme se konečně dočkali šestistovkového výkonu, o který se zasloužila hráčky TJ Valašského Meziříčí Vendula Šebková, která porazila v domácím prostředí 603 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivkyň udržela i přes špatný domácí výkon Olga Bučková z KK Zábřeh. Druhá Naďa Dobešová ze Slavie Praha ztrácí na první příčku na průměru již jen 0,4. Na třetí příčku se posunula po tomto kole Martina Hrdinová z SKK Jičín, kde vystřídala Veroniku Plasovou z Konstruktivy Praha. V pořadí jednotlivkyň dle zisku bodů již není žádná hráčka bez prohry. 100% bodový zisk ztratila v tomto kole, poslední neporažená, Olga Bučková z KK Zábřeh. Na první příčku se tak posunula hráčka Slavie Praha Naďa Dobešová díky lepší úspěšnosti v zisku setových bodů. Na třetím místě vystřídala Lucii Nevřivovou z ČKD Blanska její spoluhráčka Helena Daňková, která má na svém kontě dvě prohry. 

Datum: 9. 12. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa