ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 11. kolo soutěže

Na čele tabulky přezimuje SKK Náchod s náskokem čtyř bodů na své největší soupeře Spartak Přerov a Slavoj Praha.

Poslední kolo podzimní části soutěže vyznělo jednoznačně pro domácí týmy. Získaly celkově pět vítězství. Body z venku přiváží pouze Spartak Přerov, který zvítězil ve Vrchlabí. Díky této prohře přezimuje SKK Vrchlabí na posledním místě tabulky. Vedoucí příčku drží i po tomto kole zcela přesvědčivě hráči SKK Náchod s náskokem čtyř bodů na Spartak Přerov a pěti na třetí Slavoj Praha.

V posledním podzimním kole padlo celkově sedm šestistovek. Nejvíce na kuželně  v Náchodě, kde domácí hráči podali druhý nejlepší výkon sezóny. Nejlépe zahrál Ladislav Beránek, který porazil 632 kuželek. Rovněž druhý nejlepší výkon kola je z Náchoda. Zasloužil se o něj Daniel Neumann výkonem 624 poražených kuželek. Pořadí jednotlivců nedoznalo po tomto kole změn. Vede Jaroslav Hažva z SKK Náchod před Romanem Goldemundem ze Slavoje Praha a Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice. Pořadí jednotlivců dle ziskaných bodů pro družstvo nedoznalo na prvních dvou příčkách změn. Stále vede Zdeněk Vymazal před Danielem Neumannem. Na třetí příčku se posunul po tomto kole Václav Rychtařík z KK PSJ Jihlava. Všichni tři mají na svém kontě jednu prohru.

Slavoj Praha hostil Sokol Husovice ve vyrovnaném utkání, kde hosté na konci druhé části a na začátku třetí začaly získávat navrch. V závěrečných třech dráhách domácí hráči zabojovali a strhli vítězství na svoji stranu. V dresu domácích byl opět nejlepší Anton Stašák výkonem 588 poražených kuželek. Nejlepší výkon zaznamenal hostující Pavel Vymazal, který porazil rovnou šestistovku.

V utkání Sokol Luhačovice – KK PSJ Jihlava si byli domácí vědomi důležitosti zápasu se sousedem z tabulky. Začali velmi dobře a jenom nepochopitelný výpadek na poslední dráze u Jirky Kudláčka umožnil hostům zdramatizovat začátek utkání. V prostřední dvojici odpovědnou hrou domácí hráči získali nejen dva body, vytvořili si ale i rozhodující náskok v poražených kuželkách. A to hlavně díky nejvyššímu výkonu v utkání, který předvedl Jirka Mrlík. I při nesporné kvalitě jihlavských finišmanů, což dokázali výkony nad hranici šest set poražených kuželek, se nedalo předpokládat, že by si domácí nechali vítězství vzít. V poslední dvojici nastoupil zdravotně indisponovaný Michal Markus a ukázalo se, že zranění mu neumožní zápas dohrát, domácí museli přistoupit ke střídání, ale ani to nijak významně nedovolilo hostům zápas zkorigovat. Závěr zápasu se určitě fanouškům obou družstev musel líbit. (VČ)

SKK Náchod měl za soupeře TJ Třebíč, která musela přijet do Náchoda se dvěma náhradníky. Na výborně hrající domácí celek neměla a odváží si z Náchoda kanára po zcela jasném průběhu utkání.

Ve Vrchlabí hostili domácí hráči v důležitém utkání Spartak Přerov. Ve vyrovnaném utkání, kde obě družstva získávala postupně v každé části po bodu, rozhodovaly poražené kuželky. Těch měli po celý průběh utkání na svém kontě více hráči Přerova. Ani výpadek Ondřeje Topiče, jejich náhradníka, na poslední dráze domácím k zisku bodu nepomohl. V konečném účtování chybělo šestnáct kuželek.

Také utkání Jiskra Kovářská proti Sokolu Kolín bylo hodně vyrovnané. V první části utkání získalo oba body hostující družstvo. Domácí ve střední části srovnaly stav utkání na 2:2, a tak se o výsledku rozhodovalo v závěru, kde se boxovalo o každou kuželku. Domácí dvojice nakonec uhrála 1,5 bodu a nahrála potřebné kuželky. Ještě dvě dráhy před koncem na tom byl hostující celek na poražené kuželky lépe. Závěr patřil domácím hráčům, kteří nakonec zvítězili o 13 kuželek.

TJ Valašské Meziříčí hostilo Centropen Dačice. Hostující celek měl po dvě třetiny utkání navrch a před závěrečnou části utkání vedl 3:1 při náskoku 42 kuželek. Úvodní dráha závěrečné části zápasu dávala stále dačickým hráčům naději na úspěch. V dalším průběhu se domácí hráči probrali. Na zbývajících dráhách brali body a zásluhou nejlepšího výkonu v utkání Tomáše Cabáka, který porazil 601 kuželek, brali body i za celkový součet a dovedli utkání do vítězného konce.

Datum: 9. 12. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa