ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 10. kolo soutěže

SKK Náchod zvítězil v Jihlavě a s náskokem tří bodů na Spartak Přerov si zajistil kolo před koncem vedení po podzimní části soutěže.

V předposledním kole podzimní části soutěže vybojovaly hostující týmy dvě výhry. Slavoj Praha převálcoval v Třebíči domácí celek, kterému nedovolil zisk ani jediného bodu. SKK Náchod zvítězil v Jihlavě a drží jasné vedení v tabulce. Náskok tří bodů na Spartak Přerov zajišťuje Náchodu přezimování na čele tabulky. Celky na sestupových místech hrály v tomto kole venku. Oba svorně prohrály a je jasné, že i po posledním kole na těchto místech zůstanou. Poslední TJ Valašské Meziříčí a předposlední SKK Vrchlabí ztrácí na desáté Luhačovice tři body.

Sokol Husovice hostily poslední celek tabulky TJ Valašské Meziříčí. Hostující celek nezískal žádný bod a odváží si z Brna kanára po prohře 8:0. Bod nezískal ani Luboš Gassmann, který Libora Škoulu přehrál zásluhou výborného výkonu na první dráze na kuželky, na body nakonec prohrál 3:1 a na čestný bod nedosáhl.

Tři utkání tohoto kola skončily poměrně těsně 5:3. V Dačicích se představila Jiskra Kovářská, která bodově držela ve všech částech utkání s domácím celkem krok. Dačice držely po celou dobu mírný náskok v poražených kuželkách a to je drželo nad vodou. V závěru lehce zaváhal Václav Zajíc. Naštěstí Milan Blecha nejlepším výkonem v utkání zajistil domácím výhru na poražené kuželky a tím i celkovou výhru v utkání.

Druhý výsledek 5:3 se zrodil v Kutné Hoře, kde Sokol Kolín hostil předposlední celek tabulky SKK Vrchlabí. Hosté měli podstatně lepší vstup do utkání. Získaly oba body. Domácí srovnali a tak se o výsledku rozhodovalo v závěru. Oba body domácím zajistil Martin Švorba, který se vymanil výkonnostně z šedi průměru a po nejlepší výkonu v utkání 572 zajistil domácím konečnou výhru v poražených kuželkách o 27.

Třetí utkání, které skončilo v tomto kole výsledkem 5:3 se hrálo v Přerově, kde domácí přivítali Sokol Luhačovice. Zisk bodů a poražených kuželek se dlouho držel v tomto utkání vyrovnaný. Teprve tři dráhy před koncem utkání si vybojovala domácí dvojice Dalibor Matyáš a Václav Mazur náskok, který udržela do konce utkání. Výborně v tomto utkání zahrál hostující Jiří Kudláček, který porazil 602 kuželek.

Druhého kanára v tomto kole nedělil Slavoj Praha hráčům TJ Třebíč. Domácí celek začal hodně rozpačitě. Úvod utkání prohráli domácí 2:0. Jediný Petr Dobeš zahrál dobře a na Romana Goldemunda měl. Vždy chybělo pár kuželek. Na zisk bodu mohl dosáhnout ve druhé části i Robert Pevný proti Petrovi Pavlíkovi. Svůj náskok však v závěru nepochopitelně ztratil. Z výkonu ostatních hráčů bolely oči, a tak zcela po zásluze si hráči Slavoje Praha odvážejí z Třebíče oba body.

Vedoucí celek tabulky SKK Náchod zajížděl k utkání předposledního kola do Jihlavy. Po vyrovnané úvodní části získávali postupně navrch hráči hostujícího celku. Druhou část utkání Jaroslav Hažva a Martin Kovář jasně ovládli a vytvořili pro Náchod dostatečný náskok, který hostující dvojice v závěru ještě navýšila.

Jednotlivci se v tomto kole příliš nevyznamenali. Pouze ve třech případech dokázali překonat šestistovku a to je zatím nejméně v tomto soutěžním ročníku. Nejlepší výkon kola zaznamenal Jaroslav Hažva z SKK Náchod v Jihlavě, kde porazil 622 kuželek. Rovněž druhý nejlepší výkon byl dosažen na kuželně v Jihlavě. Zasloužil se o něj rovněž hráč SKK Náchod Jiří Hetych výkonem 605 poražených kuželek. Pořadí jednotlivců dle dosažených průměrů doznalo po tomto kole změn. Na první místo se posunul hráč SKK Náchod Jaroslav Hažva. Na druhou příčku klesl Roman Goldemund ze Spartaku Přerov. Ne třetím místě vystřídal Zdeněk Vymazal svého týmového kolegu Dušana Rybu. Ten klesl na čtvrtou příčku a ztrácí pouhou jednu desetinu. V pořadí jednotlivců dle zisku bodů pro družstvo vystřídal po tomto kole ve vedení Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice Daniela Neumanna z SKK Náchod. Vedení mu zajišťuje při rovnosti zisku bodů, větší zisk setových bodů o jeden. Na třetí místo se po tomto kole posunul Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha.

Datum: 2. 12. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa