ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 7. kolo soutěže

SKK Náchod má na čele tabulky po sedmém kole náskok dvou bodů díky výhře Spartaku Přerov v Třebíči, kde jeho hráči atakovali rekord kuželny. První ligové body si na svoje konto připsali hráči TJ Valašského Meziříčí po výhře v Luhačovicích.

V sedmém kole se domácí týmy moc nevyznamenaly. Ve třech utkáních přenechaly body svým soupeřům. Spartak Přerov po výborném výkonu zdeklasoval TJ Třebíč, když atakoval rekord kuželny. V konečném součtu chybělo jedenáct kuželek. Stejně se dařilo v Jihlavě Sokolu Husovice. Dušan Ryba se Zdeňkem Vymazalem dvěma šestistovkami v úvodu utkání převálcovali domácí dvojici a z toho se již domácí nevzpamatovali. Třetí výhru hostujícího celku zaznamenali hráči posledního družstva v tabulce TJ Valašského Meziříčí v Luhačovicích. Povinné domácí výhry zaznamenali v tomto kole hráči Slavoje Praha, když přehráli Sokol Kolín 5:3. Výborně zahrál v tomto utkání domácí Anton Stašák, který v koncovce porazil 601 kuželek a velkou měrou přispěl k výhře Slavoje Praha. V dalších utkáních vedoucí celek tabulky SKK Náchod jasně přehrál Centropen Dačice, když se jeho hráči narovnali do rozdílu 21 kuželek. Nejlepší Jiří Hetych 608 a čulda Jaroslav Hažva 587 kuželek. V posledním utkání hostili hráči SKK Vrchlabí Jiskru Kovářskou. Domácí celek nepotřeboval podat nijak oslnivý výkon na zisk bodů. Hosté držely s domácími krok až do závěrečné části utkání. Závěr hostující družstvo nezvládlo a byla z toho jasná výhra domácího celku.

Na čele tabulky zůstává i po tomto kole SKK Náchod s náskokem dvou bodů na druhý Spartak Přerov. Na třetí příčku kleslo po domácí prohře družstvo TJ Třebíč. Na konci tabulky je na posledním místě stále TJ Valašské Meziříčí, které uhrálo své první body v Luhačovích, které se propadly na jedenácté místo v tabulce.

V sedmém kole padlo jedenáct šestistovek. Z tohoto počtu nejvíce na kuželně v Luhačovicích, kde se to hráčům podařilo čtyřikrát. Z této kuželny je i nejlepší výkon kola, o který se zasloužil hráč TJ Velkého Meziříčí Luboš Gassmann, který porazil 638 kuželek. Luhačovický Jiří Mrlík porazil 632 kuželek. Třetí nejlepší výkon kola zaznamenal v Třebíči po výborném výkon přerovský Roman Goldemund, když porazil 629 kuželek. Excelentní první šedesátka 342 poražených kuželek.

V pořadí jednotlivců udržel vedení hráč SKK Náchod Jaroslav Hažva. Na domácí dráze si pohoršil průměr, a tak mu do šestistovky chybí 1,9. Na druhé místo se díky výkonu na třebíčské kuželně posunul hráč Spartaku Přerov Václav Mazur průměrem 590,8 a na třetí se posunul Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice díky výbornému výkonu v Jihlavě, kde porazil 621 kuželek.

Po tomto kole již není v pořadí dle zisku bodů pro družstvo žádný hráč se 100% bodovým ziskem. Poslední dva, kteří měli po minulém kole 100% zisk, v tomto kole nebodovali. Milan Blecha z Centropenu Dačice a Robert Pevný z TJ Třebíč na své soupeře nestačili. Na čele pořadí je vystřídali Vlastimil Bělíček ze Spartaku Přerov a druhý Daniel Neumann z SKK Náchod. Třetí místo patří Zdeňkovi Vymazalovi ze Sokola Husovice. Jednu prohru má na svém kontě po tomto kole pět hráčů.

Datum: 11. 11. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa