ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: 1. předkolo mužů

Posledními zápasy bylo dohráno první kolo základní části nového ročníku Pro-Tec Cupu, Poháru ČKA. Bylo v něm zapojeno 26 družstev a to znamená, že polovina z nich už v soutěži skončila.

Většinu družstev neznám tak dokonale, abych to mohl zodpovědně posoudit, ale myslím, že k žádnému výraznému překvapení nedošlo. Ze třinácti postupujících družstev jich osm dokázalo vyhrát obě utkání (Jičín A i B, Náchod B, Český Krumlov, Kdyně, Hořice, Prušánky a Blansko). To znamená, že tato družstva postoupila zcela jednoznačně. Jednoznačně postoupil i Červený Kostelec A, když Hradci Králové A na jeho kuželně uštědřil kanára a doma potom soupeře asi trochu podcenil. Písek v prvním utkání přehrál Novou Bystřici A 4:2, ta mu ale v odvetě k postupu nedala žádnou šanci. Trutnov A porazil doma Vrchlabí B 5:1, v odvetě však musel o postup tvrdě bojovat. Do poloviny utkání nebylo vůbec jasné, které z družstev postoupí a definitivně rozhodla až úplně poslední třicítka. Zbývající dva duely, Chotoviny – Tábor B a Stříbro – Dobřany B byly dramatické a o postupu Tábora B a Dobřan B rozhodly až vyšší dílčí body. Stříbro v podstatě ztratilo šanci na postup už v polovině odvety, kdy Dobřany B už vedly 2:0 a ve zbývajících dvou duelech jim stačilo vyhrát jedinou dráhu. Daleko dramatičtější to bylo v Chotovinách. Tam o postupu Tábora rozhodla až úplně poslední dorážka.

Mezi jednotlivci je zatím suverénně nejlepší Viktor Pytlík (Kdyně), který oba dva své starty proměnil v šestistovky (zatím jako jediný) a přitom na drahách, na nichž číslo přes 600 není asi příliš častým jevem.

Několika zápasy bylo už rozehráno 2. předkolo. Lokomotiva Ústí nad Labem už dokonce stihla postoupit do předkola třetího.

Výsledky utkání Pro-Tec Cupu – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány (pokud je odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně je nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy.

Datum: 10. 11. 2012 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda