ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 5. kolo soutěže

Vedoucí trio stále bez ztráty bodu. V pátém kole soutěže uhrála hostující družstva jedno vítězství a jednu remízu.

První body si na svoje konto připsaly hráčky KK Zábřeh po výhře nad Neratovicemi a Lokomotiva Česká Třebová uhrála bod v Duchcově. Vedoucí trio doma v tomto kole nezaváhalo. Na vedoucí příčku se posunuly hráčky TJ ČKD Blanska díky lepšímu skóre před Slavii Praha. Hráčky Spartaku Přerov se díky těsné domácí výhře 5:3 propadly na třetí příčku. Ani v šestém kole se žádný z těchto tří celků nepotká ve vzájemném utkání. Na to si budeme muset počkat až na kole sedmé, kde TJ ČKD Blansko hostí Spartak Přerov.

Páté kolo se obešlo bez šestistovek, a tak nejlepší výkon zahrála Kamila Katzerová ze Spartaku Přerov, když porazila 591 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zahrála Veronika Plasová z Konstruktivy Praha v Přerově 581 kuželek a ten ji vynesl na třetí příčku v pořadí jednotlivkyň. Pořadí stále vede Olga Bučková z KK Zábřeh, která nezaváhala ani na těžké dráze v Kosmonosích, kde porazila 559 kuželek. Druhé místo drží Kamila Katzerová ze Spartaku Přerov. V pořadí jednotlivkyň dle zisku bodů pro družstvo jsou stále čtyři hráčky se 100% ziskem bodů. Vede Olga Bučková z KK Zábřeh před Lucii Nevřivovou z ČKD Blansko a Blankou Mizerovou ze Slavie Praha.

Spartak Přerov hostil Sokol Husovice. Hostující hráčky držely s domácím celkem po dvě třetiny utkání krok a stále nadějný stav. Na závěrečné dráze zcela propadly. Domácí nahrály na své konto 130 kuželek, získaly plný počet bodů a nakonec poměrně hladce zvítězily.

Hráčky Lokomotivy Česká Třebová nezačaly utkání v Duchcově vůbec špatně. Oba uvodní duely vyhrály a šly do vedení. Ve střední části se domácí vrátily do hry po dvou jasných výhrách a zajistily si  vedení o 70  kuželek. V závěru domácí hráčky opět pustily oba body svým soupeřkám. Nutno podotknout, že Simona Koutníková prohrála s Kateřinou Kolářovou o jedinou kuželku. Duchcovu tak výhra v celkově poražených kuželkách zachránila bod.

TJ ČKD Blansko ani v tomto kole na domácí dráze nezaváhalo. Hráčkám Konstruktivy Praha nedalo žádnou šanci na případný úspěch. Hned úvodní část vyhrálo Blansko 3:0. Druhá část utkání pokračovala stejně. Čest pražského celku zachraňovala výborným výkonem v závěru Veronika Plasová, která porazila výborných 581 kuželek a to zajistilo Konstruktivě zisk čestného bodu.

Slavia Praha hostila TJ Valašské Meziříčí a hned v úvodu utkání šla do vedení zásluhou výher Nadi Dobešové 559 a Blanky Mizerové, která dosáhla shodný výkon jako její soupeřka Vendula Šebková. Obě porazily 541 kuželek. Domácí hráčka zvítězila na body 3:1.  V dalším průběhu získala obě družstva v každé části po bodu. Poražené kuželky však po celé utkání hovořily jasně ve prospěch domácího celku a ten nakonec s přehledem zvítězil.

SKK Náchod hostil SKK Jičín a početné publikum bylo zvědavo zda se nebudou opakovat výkon z úvodního domácího utkání ve třetím kole, kde prohrály s Neratovicemi. Náchodským hráčkám vyšel úvod utkání, který vyhrály 2:0. Šárka Majerová eliminovala výkon nejlepší hostující hráčky Martiny Hrdinové po výhře o čtyři kuželky 578–574 (oba dva výkony jsou nejlepší v tomto utkání). Střední část utkání vyzněla lépe pro hostuijící hráčky. Oba celky uhrály bod. Jičín šel zásluhou dobrého výkonu Dany Vikové do vedení v celkově poražených kuželkách o 55 kolků. V závěrečné fázi utkání braly opět oba body domácí hráčky, a tak ani prohra na poražené kuželky o devět jim výhru nemohla vzít.

Hráčky KK Zábřehu se konečně dočkaly vítězství. To vybojovaly na kuželně v Kosmonosích proti TJ Neratovicím. Úvod utkání byl ve znamení, pro tuto kuželnu, nadprůměrných výkonů. Obě družstva získala po bodu. KK Zábřeh vedl o 13 kuželek a toto vedení již hostující hráčky nepustily. Další průběh již sklouzl výkonnostně do průměru, hostující hráčky měly stále navrch. Ve střední části uhrály dva body zásluhou těsné výhry Jitky Killarové a jasné Romany Švubové. Výhra domácí Evy Dvorské nad Lenkou Kubovou v závěrečné fázi utkání již nemohla nic změnit na výhře hostujícího celku.

Datum: 21. 10. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa