ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 4. kolo soutěže

Čtyři výhry hostujících celků. Spartak Přerov, Slavia Praha a TJ ČKD Blansko stále bez ztráty bodu. SKK Náchod přiváží body ze Zábřehu.

Čtvrté kolo vyznělo jasně pro hostující celky. Ty si připsaly na svoje konto čtyři výhry. Doma bodovaly pouze celky Sokola Husovice a Konstruktivy Praha. SKK Náchod vyhrál překvapivě v Zábřehu, Slavia Praha zvítězila v Jičíně, TJ ČKD Blansko ve Valašském Meziříčí a Spartak Přerov v České Třebové.

Na čele tabulky se usadila tři družstva, která zatím neztratila ani bod v pořadí Spartak Přerov, Slavia Praha a TJ ČKD Blansko. Bez zisku bodů jsou na polsedním místě tabulky hráčky KK Zábřeh.

V tomto kole žádná z hráček nedosáhla na šestistovku, a tak má nejlepší  výkon kola hodnotu 587 poražených kuželek. Zasloužila se o něj přerovská Kamila Katzerová v České Třebové. Pořadí jednotlivkyň vede stále s výrazným náskokem Olga Bučková z KK Zábřeh průměrem 577,7. Druhá Kamila Katzerová ze Spartaku Přerov ztrácí 17 kuželek. Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede rovněž Olga Bučková, která zatím drží čisté konto. 100% bodový zisk z těch, co odehrály víc jak polovinu utkání, drží stále šest hráček.

Všechny týmy z čela tabulky se v tomto kole představily na venkovních dráhách. Vedoucí Spartak Přerov hrál na dráhách nováčka soutěže v České Třebové. Domácí hráčky zahrály v tomto kole hluboko pod svoje možnosti a to byla voda na mlýn hostujícího Přerova. Úvod utkání vyzněl jasně pro Spartak Přerov. Vedení 2:0 a plus 100 kuželek hovoří za vše. Druhá část utkání měla obdobný průběh jako ta první. Před závěrem vedení Přerova 4:0 a 207 kuželek do plusu. Závěr okořenila hostující Kamila Katzerová nejlepším výkonem v utkání, když porazila 587 kuželek. Čestný bod pro domácí družstvo uhrála Kateřina Kolářová po výhře 3:1 nad Kateřinou Strouhalovou.

Druhý celek tabulky, Slavia Praha, zajižděl ke svému dalšímu utkání do Jičína. Jičínské hráčky zahrály v tomto kole pod svoje možnosti, a tak ani jejich soupeřky nemusely podat na méně padavé jičínské dráze zázračné výkony. Hostující celek zahrál dobře úvod utkání, který vyhrál 2:0 při náskoku 33 kuželek. Ve druhé části uhrála bod pro domácí Petra Abelová po výhře nad Vlastou Kohoutovou. Na další průběh to němělo podstatný vliv. Naďa Dobešová po nejlepším výkonu v utkání 550 převálcovala svoji soupeřku o 79 kuželek. Slavia vedla před závěrem o 89 kuželůek 3:1. V závěrečné fázi utkání uhrály domácí hráčky po těsných výhrách oba body. Na konečné vítězství hostujícího celku to již memělo žádný vliv, protože hráčky Slavie uhájily náskok 81 kuželek a připsaly si tak do tabulky další dva body.

Třetí dosud neporažený celek zajížděl ke svému dalšímu utkání do Valašského Meziříčí. Hráčky hostujícího týmu si hned v úvodu utkání vytvořily náskok po dvou jasných výhrách a výborném výkonu Lucie Nevřivové, která porazila 573 kuželek a zahrála tak  nejlepší výkon utkání. Ve střední části zápasu srovnaly domácí stav na 2:2 a snížily náskok hostujícího celku v poražených kuželkách na 26 a vše bylo pro ně otevřené. Závěr hráčky Valašského Meziříčí neustály. Alena Kantnerová zahrála hluboko pod svoje možnosti. Přenechla bod své soupeřce. Soňa Lahodová brala bod za výkon 509. Druhý duel skončil rovněž ve prospěch Blanska a to znamenalo, že hostující celek si odváží z Valašského Meziříčí cenné dva body a drží i po tomto kole kontakt se špicí tabulky.

Souboj celků, které v tomto soutěžním ročníku nedosáhly na zisk bodů, se hrál v Zábřehu, kde domácí hráčky hostily SKK Náchod. Domácí sice zahrály o poznání lépe jak v minulém kole, ale na výhru to nestačilo. Velký podíl na tomto zlepšení má hlavně výkon Olgy Bučkové, která zahrála nejlepší výkon zápasu, když porazila 576 kuželek. V úvodu utkání ještě držely domácí s Náchodem krok. Stav 1:1 při náskoku 12 kuželek pro hostující celek. Ve střední části utkání utkání klesla úroveň zápasu do podprůměru. Náchodské hráčky uhrály dva body a na poražené kuželky vedly o 50. V závěru uhrála Aneta Cvejnová bod na Lenku Kubovou, kterou střídala Romana Švubová. Ani jasná výhra Olgy Bučkové již nemohla otočit vývoj utkání. Domácí hráčky tak přenechaly body hostujícímu celku a jsou v tabulce poslední bez zisku bodu.

Hráčky Sokola Husovice hostily staronového účastníka soutěže TJ Neratovice. Hráčky Sokola Husovice začaly utkání dobře. Vedly po úvodu 2:0 při náskoku 46 kuželek. V dalším průběhu sice hostující hráčky dvakrát bodovaly, ale na případný jejich úspěch to již nemohlo mít žádný vliv. Domácí postupně navyšovaly náskok v poražených kuželkách až na konečných 96 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující Ivana Březinová, která porazila 561 kuželek.

Souboj dvou celků ze středu tabulky skončil zaslouženou výhrou domácí Konstruktivy Praha. Hráčky Sokola Duchcov první tři duely prohrály velmi těsně, a tak prohra 7:1 je pro ně až příliž krutá. Konstruktiva brala oba body v úvodní i střední části utkání. Jediná výhra hostující hráčky v závěru zápasu již nemohla nijak ovlivnit jasnou výhru domácího celku. Jediný bod uhrála Markéta Hofmanová po výkonu 547 na Veroniku Plasovou. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Petra Najmanová, když porazila 550 kuželek.

Datum: 14. 10. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa