ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 4. kolo soutěže

TJ Třebíč po výhře ve Valašském Meziříčí a prohře SKK Náchod ve Vrchlabí jde do čela tabulky. Jedinou šestistovku zaznamenal Michal Rolf z SKK Vrchlabí výkonem 608 poražených kuželek.

Ve čtvrtém kole zaznamenaly hostující týmy pouze jedinou výhru. O tu se zasloužili hráči TJ Třebíč, kteří dokázali zvítězit ve Valašském Meziříčí. Tato výhra je vynesla na vedoucí příčku tabulky. TJ Třebíč zatím jako jediné družstvo neokusilo hořkost porážky. Druhý neporažený SKK Náchod nestačil v tomto kole na SKK Vrchlabí. Na opačném konci tabulky je na posledním místě TJ Valašaské Meziříčí, které zatím nezískalo ani bod.

Výkony jednotlivců zůstaly hluboko za minulými koly. Jedinou šestistovku dokázal překonat Michal Rolf z SKK Vrchlabí. Na nejlepší výkon kola mu stačilo porazit 608 kuželek. Pořadí jednotlivců vede po tomto kole David Hobl z SKK Vrchlabí průměrem 591, druhou příčku drží Jaroslav Hažva z SKK Náchod průměrem 590. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo jsou se 100% ziskem již jen čtyři hráči, v pořadí Milan Blecha z Centropenu Dačice, Robert Pevný z TJ Třebíč, Daniel Braun z PSJ Jihlava a Karel Novák z Centropenu Dačice.

SKK Vrchlabí hostilo vedoucí celek tabulky SKK Náchod. SKK Vrchlabí zopakovalo výkon, který v minulém domácím utkání nestačil na TJ Třebíč, na SKK Náchod to překvapivě stačilo. Utkání to bylo hodně vyrovnané. Stačí se podívat na výsledky hráčů ve střední části utkání, kde všichni zúčastnění podali vyrovnané výkony. Domácí Kamil Feibinger prohrál s Jiřím Hetychem o jedinou kuželku po výkonech 572 na 573 a naopak domácí Zdeněk Říha porazil Martina Kováře o dvě kuželky  574 na 572. Závěr utkání byl hodně dramatický. Náchod si hned na první dráze vypracoval náskok 45 kuželek díky zaváháni Michala Rolfa. Na jeho výkon 121 hodil jeho soupeř 162. V dalším průběhu se domácí hráč rozehrál a po vynikající druhé a třetí dráze 167 a 172 přinesl klid do domácích řad. Před závěrem již bylo jasné, že domácí hráč David Hobl připisuje na konto Vrchlabí bod. Domácí měli před závěrečnou dráhou k dobru 25 kuželek, který nakonec uhájili. Oba zvítězili a díky tomu si připisuje SKK Vrchlabí první vítězství v soutěži.

Druhý dosud neporažený celek v soutěži, družstvo  TJ Třebíč, zajíždělo do Valašského Meziříčí. Úvod utkání vyzněl ve prospěch hostujících hráčů. Petr Dobeš po slabší první dráze odehrál zbytek utkání fantasticky a po nejlepším výkonu v utkání 584 přehrál Dalibora Tučka. Souboj Davida Volka s Jiřím Mikolášem byl hodně vyrovnaný, ale nakonec se z vítězství radoval hostující hráč. Ve střední části zápasu získala obě družstva po bodu. Podstatné pro další vývoj byla skutešnost, že Robert Pevný po jasné výhře a výborném výkonu 582 navýšil náskok hostujícího celku na 38 kuželek. Závěr utkání si již hostující dvojice pohlídala. Oba hostující hráči se po rozpačité první dráze rozehráli a v konečném účtování zvítězili. Tato venkovní výhra vynesla TJ Třebíč na čelo tabulky.

Hráči Sokola Luhačovic v Brně proti Sokolu Husovice zklamali. Domácí hráči nepotřebovali podat nijak oslnivý výkon na to, aby získali vítězství. Hosté od úvodních hodů ztráceli. Zdeněk Vymazal hned v úvodu přehrál jasně Jiřího Kudláčka o 57 kuželek. Libor Škoula přidal dalších 44 a tak z toho bylo vedení 2:0 a náskok 91 kuželek pro domácí. Střední část utkání skončila dělbou bodů. Domácí družstvo navýšilo náskok o dalších 10 kuželek. V závěru utkání zahrál výborně hostující Michal Markus, porazil 580 kuželek. Svého soupeře porazil, ale to již němělo žádný vliv na konečný výsledek a výhru domácího celku. Druhý domácí hráč Jan Machálek nepotřeboval podat nijak zázračný výkon, aby svého soupeře porazil. Pavlovi Kubálkovi se v Brně tentokrát vůbec nedařilo.

Utkání Jiskry Kovářská se Slavojem Praha bylo v úvodu hodně vyrovnané. Ve vypjaté atmosféře neudržel nervy na uzdě hostující hráč Zdeněk Gartus, který obdržel kartu za nesportovní chování díky hlasitým vulgárním projevům při hře. Úvod zápasu skončil nerozhodně a domácí vedli o pět kuželek. Střední část utkání vyzněla jasně pro domácí a to hlavně díky výkonu Martina Pejčocha, který atakoval šestistovku. Nakonec výkonem 593 jasně přehrál Petra Pavlíka. Kovářská vedla před závěrem 3:1 při náskoku 94 kuželek. V závěru utkání hosté bojovali. Standa Tichý uhrál bod nad Jaroslavem Tejmlem po výkonu 570. Anton Stašák vyhrál poměrně jasně první dráhu nad Vlastimilem Zemanem st., kterému se nedařilo. Domácí po první dráze vystřídali. Na dráhu nastoupil Milan Hrouda, který v dalším průběhu nedal svému soupeři žádnou šanci na případný úspěch. Jiskra Kovářská si díky výhře připsala dva body a je v tabulce pátá na rozdíl od Slavoje, který se stále pohybuje v tabulce v oblasti pásma sestupu se ziskem dvou bodů.

Centropen Dačice hostil KK PSJ Jihlavu a úvod utkání se domácímu celku vydařil. Náhradník v celku domácích Petr Vojtíšek těsně přehrál Jiřího Partla. Milan Kabelka to měl v souboji s Tomášem Valíkem podstatně lehčí. Hostující hráč se v letošní sezóně chová jako Dr. Jackyl a Mr. Hyde. Výkony doma a venku to je nebe a dudy. Doma šestistovky, venku pětistovky. V tomto kole ho po 91 hodech vystřídal Jakub Zadražil, ale to již nemohlo nic změnit na skutečnosti, že domáci vedli po úvodu 2:0 při náskoku 64 kuželek. Vyrovnaný střed utkání nic nezměnil na tom, že domácí hráči měli stále navrch. V této fázi utkání výborně zahrál veterán v domácím dresu Jiří Malínek, který porazil 579 kuželek. Stejně dobře hrál hostující Daniel Braun, který porazil 577 kuželek a bral bod na Petra Žahourka. Závěr utkání si domácí pohlídali. Obě družstva získala po bodu, a tak vítězství zůstalo na straně Centropenu Dačice.

Sokol Kolín hostil na domácí dráze Spartak Přerov. Hosté v improvizované sestavě na domácí nestačili. Nasazení hráčů na sestavu mohli asi udělat účelněji. Úvod utkání byl poměrně vyrovnaný a to hlavně zásluhou hostujícího Jiřího Kudely, který porazil 573 kuželek a díky tomu vedli hosté při stavu 1:1 o devět kuželek. Střední část utkání se již hrála v režii domácího celku. Zisk plného počtu bodů a vedení o 32 kuželek. V závěru na sebe nastoupili ti nejlepší hráči z obou družstev. Hráči Přerova, Roman Goldemund s Vlastimilem Bělíčkem, tentokrát na své soupeře nestačili. Jan Pelák výkonem 586 a Martin Švorba výkonem 583 brali oba body, a pečetili tak jasnou výhru domácího celku, díky které se Sokol Kolín posunul na druhou příčku v tabulce.

Datum: 14. 10. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa