ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA – rozlosování

Začíná nový ročník Poháru České kuželkářské asociace, podruhé pod hlavičkou sponzora Pro-Tec. První číslo zpravodaje je věnováno, jako vždy, rozlosování soutěže a adresářům kuželen a organizačních pracovníků družstev.

Každoroční zvyšování počtu přihlášených družstev se zastavilo. Naopak se tento trend obrátil do protisměru. Že by na to měl vliv nepříliš povedený závěr loňského ročníku. Kategorie mužů letos čítá 88 družstev, což je 10 méně než loni a v kategorii žen bude hrát družstev 18, o 7 méně než v minulém ročníku. Nejvíce družstev mužů, podobně jako v minulých ročnících je z Královéhradeckého kraje (14). Z Libereckého kraje opět nikdo. Ženských družstev je nejvíc z Jihomoravského kraje (4). Zastoupení mezi ženami nemá Pardubický, Liberecký, Plzeňský a Ústecký kraj.

Prostudujte si důkladně rozpis. Jen připomínám: družstvo s vyšším losovacím číslem hraje nejdříve na své domácí kuželně (po dohodě obou soupeřů, se souhlasem řídícího orgánu, může být jinak), obě utkání musí být odehrána do konečného termínu kola, semifinále a finále se bude hrát v jeden víkend na jedné kuželně. Od turnaje o 5. až 8.místo se po loňských zkušenostech upustilo. Pro soutěž platí termíny uvedené v losovacím pavouku. Dohodnutý termín je třeba co nejdříve ohlásit e-mailem na adresu uvedenou v rozpisu, na stejnou adresu je povinností domácího družstva zaslat zápis o utkání v den konání utkání (budu tolerovat zápisy zaslané následující den do 12:00 hod po dni, ve kterém se utkání uskutečnilo, pokud toto utkání končilo po dvacáté hodině).

Rozpis je v podstatě shodný s tím loňským. Základní část se bude odehrávat v krajích. Až v posledním kole základní části se střetnou družstva ze sousedních krajů. Počet přihlášených družstev z jednoho oddílu není omezen. Do nadstavbové části jsou nasazeni čtvrtfinalisté minulého ročníku a na počet 16 jsou doplnění nejlépe umístěnými družstvy v loňských dlouhodobých soutěžích. Hráč(-ka) nesmí startovat za dvě a více družstev stejného oddílu. To znamená, že při uzavřeném hostování může hrát za družstvo, ve kterém hostuje. Není stanoven začátek jednotlivých kol, ale jenom jejich konec. To znamená, že pokud jsou již známí soupeři (lze zjistit na webu poharcka.kuzelky.cz), mohou odehrát svá utkání, aniž by čekali, až předcházející kolo bude ukončeno. Nadstavbová část bude rozlosována až po skončení základní části – platí pro muže. Vzhledem k tomu, že počet družstev žen je menší než 32, není soutěž žen rozdělena na základní a nadstavbovou část. Rozhodčí budou delegováni Komisí rozhodčích k osmifinále, čtvrtfinále a samozřejmě k finálovému turnaji.

Do nadstavbové části mužů byla nasazena následující družstva:

  • SKK Náchod – vítěz minulého ročníku
  • Sokol Duchcov – loňský finalista
  • KK PSJ Jihlava a Sokol Kolín – semifinalisté
  • KK SDS Sadská, Hvězda Trnovany a KK Moravská Slavia Brno – čtvrtfinalisté (Hagemann Opava se letos nepřihlásil)
  • Sokol Husovice, Spartak Přerov, SKK Vrchlabí, Jiskra Kovářská, TJ Třebíč, Konstruktiva Praha, Lokomotiva Česká Třebová, TJ Valašské Meziříčí a HKK Olomouc – nejlépe umístěná družstva loňských soutěží.

Ostatní přihlášená družstva si budou muset vybojovat účast v nadstavbové části v části základní.

Výsledky utkání Pro-Tec Cupu budou stejně jako v minulých sezónách denně aktualizovány (pokud bude odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde bude oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně bude nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj bude možné si stáhnou také z výše uvedené adresy Pro-Tec Cupu.

Přeji Vám hodně sportovních úspěchů a Vám i sobě přeji bezproblémovou spolupráci.

Datum: 12. 10. 2012 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda