ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 3. kolo soutěže

Ve třetím kole padly čtyři šestistovky. Ludmila Johnová v České Třebové 616, V Duchcově Markéta Hofmanová 614 a Simona Koutníková 602. Olga Bučková v Praze na Slavii rovněž 602.

Hostující týmy uhrály ve třetím kole pouze jedinou výhru, když hráčky TJ Neratovice dokázaly zvítězit v Náchodě. Po třetím kole jsou na čele tři celky, které neztratily ani bod v pořadí Slavia Praha, Spartak Přerov a TJ ČKD Blansko. Na konci tabulky jsou překvapivě bez zisku bodu družstva KK Zábřeh a SKK Náchod.

Ve třetím kole mají hráčky na svém kontě čtyři šestistovky. Nejlepší výkon zahrála v České Třebové domácí Ludmila Johnová, když porazila 616 kuželek. Markéta Hofmanová porazila v Duchcově 614. Simona Koutníková porazila rovněž v Duchcově 602 kuželek stejně jako Olga Bučková z KK Zábřeh, která tohoto výkonu dosáhla v Praze na Slavii.

Z hráček, které odehrály alespoň dvě utkání, drží stále patnáct hráček 100% úspěšnost. Pořadí vede Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov. Pořadí dle dosažených průměrů vede Olga Bučková z KK Zábřeh před Zuzanou Musilovou z ČKD Blansko.

Lokomotiva Česká Třebová doma zabojovala a připsala si na své konto první ligové body. Domácí hráčky nedaly Husovicím žádnou šanci na případný úspěch. Hned úvodní dvojice získala oba body a vytvořila náskok 69 kuželek, který přinesl potřebný klid do jejich řad. Ve střední části zápasu uhrála jediný bod pro hostující celek Zuzana Kolaříková výkonem 570 kuželek. V závěru již dominovaly domácí hráčky. Ludmila Johnová nejlepším výkonem v utkání 616 a Kateřina Kolářová 581 nedaly hostujícím hráčkám ani nejmenší šanci na případný úspěch.

Přerovské hráčky zůstaly v utkání tohoto kola lehce za svým domácím standardem a mnoho nechybělo, aby toho pražská Konstruktiva využila. První dvě třetiny utkání byly hodně vyrované a to se přeneslo i do závěru. V první i druhé části utkání brala obě družstva po bodu. Hostující celek stále držel vedení v poražených kuželkách. Konstruktiva jich měla před závěrečnou částí na svém kontě o 44 více. V závěru získala Jana Holubová bod pro domácí po jasné výhře nad Petrou Najmanovou, která byla vystřídána Martinou Čapkovou. Druhý duel byl podstatně vyrovnanější. Kateřina Fajdeková ho přesto pro sebe rozhodla již po třetí dráze, a tak se v závěru hrálo o celkově poražené kuželky. Ani výborných 154 kuželek Veroniky Plasové na poslední dráze nestačilo. Třináct kuželek nakonec rozhodlo o tom, že oba body zůstávají v Přerově.

Sokol Duchcov hostil v tomto kole TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráčky dávaly jasně najevo jak utkání dopadne. V úvodu zahrála výborně Simona Koutníková, která výkonem 602 jasně přehrála svoji soupeřku. Její spoluhráčka Nikol Plačková těsně vyhrála nad Vendulou Šebkovou a to znamenalo po úvodu jasné vedení pro domácí. Ve střední části utkání, kde hráčky dosáhly jen průměrných výkonů, brala obě družstva po bodu. Závěr utkání byl ve znamení výborného výkonu domácí Markéty Hofmanové, která porazila 616 kuželek a nedala své soupeřce žádnou šanci na případnou výhru. Prohra Ivy Boučkové s Markétou Jandíkovou již nemohla nic změnit na jasné výhře domácího celku.

Hráčky TJ ČKD Blansko udržely svoji neporazitelnost i po třetím kole. Úvod utkání vyzněl lépe pro domácí, které šly do vedení 2:1 a náskoku 78 kuželek. Ve druhé části zápasu byly lepší hráčky Jičína. Vyhráli ji rovněž 2:1. Manko v poražených kuželkách již nestačily umazat a tak se mohly hráčky Blanska radovat ze zaslouženého vítězství.

Souboj dvou družstev, která dosud nezískala bod, se hrál v Náchodě, kde domácí hráčky hostily TJ Neratovice. Neratovice vyhrály těsně úvodní duely a to se zopakovalo i ve střední části zápasu. Hostující hráčky šly do závěru utkání s vedením 4:0 a náskoku 62 kuželek. V závěru zápasu se konečně prosadily i domácí. Obě uhrály bod, ale ztrátu v poražených kuželkách se jim již nepodařilo dohnat. Cenné body do tabulky si tak připisují hráčky TJ Neratovic.

V předehrávce třetího kola hostil vedoucí celek tabulky Slavia Praha poslední KK Zábřeh. Slavia Praha vedla po dvou třetinách utkání poměrně jasně 3:1 a výrazném náskoku 154 kuželek. Vše bylo rozhodnuto. Až v závěru utkání se hostující hráčky prosadily, a korigovaly tak nepříznivý vývoj utkání. Olga Bučková porazila vynikajících 602 kuželek a Jitka Killarová 573. Obě braly body. Ztráta v poražených kuželkách však byla již příliš vysoká na to, aby ji mohly smazat. Nebýt nevýrazných výkonů hostujících hráček v úvodní a střední části utkání, mohlo z toho být pěkné drama.

Datum: 30. 9. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa