ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 2. kolo soutěže

Slavia Praha, TJ ČKD Blansko a Spartak Přerov přivážejí body z venku.

Kandidáti na přední umístění v tabulce přivážejí body z venku. Slavia Praha přehrála Neratovice, TJ ČKD Blansko zvítězilo v Zábřehu a Spartak Přerov veze body z Valašského Meziříčí. Ve stejném pořadí, jak je výše uvedeno, se po tomto kole narovnaly na čelo tabulky.

Šestistovka padla v tomto kole jediná. Zuzana Musilová z TJ ČKD Blansko porazila na kuželně v Zábřehu, kde většina hráček zůstává daleko za touto hranicí, vynikajících 612 kuželek. Tento výkon je novým rekordem kuželny, který překonala o 12 kuželek. O výjimečnosti tohoto výkonu hovoří i skutečnost, že druhý nejlepší výkon v tomto utkání má hodnotu 537 kuželek.

Sokol Husovice hostil v tomto kole SKK Náchod a s odevzdaným celkem neměly jeho hráčky příliš práce. Čest hostujícího celku zachraňovala až v samotném závěru Aneta Cvejnová, která zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 570 kuželek. Zbytek týmu se potýkal z překonáním pětistovkové hranice. Domácí hráčky také nijak neoslnily, ale na špatně hrající hostující celek to stačilo.

Nováček soutěže, TJ Neratovice, hostil Slavii Praha. Na těžké dráze v Kosmonosích neměly zas až tak daleko k úspěchu. Úvod utkání vyšel lépe hostujícímu celku, když Blanska Mizerová přehrála domácí Zdenku Černou na pomocné body 3:1. Na kolky prohrála o pět. Druhý bod pro Slavii uhrála Naďa Dobešová po výkonu 543. Ve střední části zápasu prohrály neratovické hráčky opět na kolky. Bod urvala Petra Jechová, když s Šárkou Markovou prohrála o kuželku, ale na body zvítězila 3:1. Hostujíc celek šel do vedení i na kuželky o 63. V závěru utkání domácí získaly bod díky jasné výhře Lucie Holubové nad Helenou Gruzskovou. Druhá hostující hráčka Jana Račková svoji soupeřku přehrála a nedala domácím šanci na umazáni manka v poražených kuželkách.

Hráčky KK Zábřeh v tomto kole na domácí dráze nijak neoslnily. Všechny zůstaly v červených číslech a toho hostující hráčky dokonale využily. Utkání bylo dlouho vyrovnané. Před závěrečnou části utkání vedlo Blansko 3:1 pouze o sedm kuželek. V závěru zápasu podala excelentní výkon hostující Zuzana Musilová. Vytvořila nový rekord kuželny, když porazila 612 kuželek a rozhodla v podstatě utkání. Lenka Kalová ve druhé dvojici porazila Olgu Bučkovou na kuželky o devět. Na body prohrála 3:1. Ani to však již nemohlo nic změnit na jasné výhře hostujícího celku.

SKK Jičín hostil ve druhém kole hráčky Sokola Duchcov. Hostující celek měl velice dobrý vstup do utkání. Obě jeho zástupkyně zvítězily a nahrály k dobru 37 kuželek. Ve druhé části utkání náskok udržely. Další bod pro ně získala Simona Koutníková. Závěr utkání nakonec jasně vyzněl pro domácí hráčky. Obě podaly výborné výkony a zcela zaslouženě otočily vývoj utkání ve svůj prospěch. Hráčky Duchcova držely s domácími hráčkami krok ještě na první dráze. Pak již to šlo s nimi s kopce. Nejlepší výkon v utkání podala domácí Lenka Hrdinová, když porazila 584 kuželek.

Přerovské hráčky měly ve Valašském Meziříči velmi dobrý vstup do utkání. Obě dokázaly zvítězit a na konto Přerova připsaly i náskok 50 kuželek. Ve střední části domácí hráčky s velkou klikou srovnaly, když Natálie Topičová přehrála svoji soupeřku o dvě kuželky, které znamenaly zisk bodu. Valašské Meziříčí snížilo náskok na 27 kuželek. V závěru utkání došlo k dělbě bodů, ale jasná výhra Kateřiny Fajdekové nad Markétou Jandíkovou, kterou vystřídala 57. hodem Dana Volková, znamenala zvýšení náskoku v poražených kuželkách na konečných 81 kuželek a tím i konečnou výhru a zisk cenných bodů pro Přerov.

Hráčky Konstruktivy začaly utkání druhého kola na domácí dráze velice dobře. Veronika Plasová (570) a Hana Viewegová (537) jasně svoje soupeřky přehrály, a přinesly tak potřebný klid do domácích řad. Náskok 102 kuželek byl dobrou pojistkou do dalšího průběhu utkání. Pak se utkání vyrovnalo. Obě strany získaly po dvou bodech, ale na smazání výrazného náskoku v poražených kuželkách již hráčky Lokomotivy Česká Třebová neměly.  

Datum: 23. 9. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa