ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 1. kolo soutěže

Slavia Praha převálcovala SKK Náchod 8:0. Nejlepší výkon kola zaznamenala Lenka Kalová z ČKD Blanska. Porazila 602 kuželek.

V prvním kole letošního soutěžního ročníku pustily domácí celky hostům pouze dva body. Nováček soutěže TJ Lomotiva Česká Třebová nestačila doma na TJ Valašské Meziříčí. Ve zbývajících utkáních braly oba body hostující celky.

V úvodním kole padla jedna šestistovka. Postarala se o ni v Blansku domácí hráčka Lenka Kalová, když porazila 602 kuželek.

Mistrovský celek Slavia Praha měl v úvodním kole za soupeřky hráčky SKK Náchod. Domácí celek, který přivítal ve svém středu dvě posily v podobě Nadi Dobešové a Jany Račkové v utkání jasně zvítězil. Hráčky Slavie nepotřebovaly na odvzdané soupeřky podat nijak zázračný výkon. Hostující celek zůstal svými výkony v červených číslech. Jejich nejlepší hráčka porazila 535 kuželek, a tak utkání nemohlo dopadnout jinak než dopadlo. Hráčky Náchoda si z Edenu odvážejí kanára po prohře 8:0. Nejlepší výkon z domácího celku a zároveň v utkání podala Šárka Marková, která porazila 571 kuželek.

Nejvyrovnanější utkání kola se hrálo na pražské Konstruktivě, kde domácí hráčky hostily Sokol Husovice. Hostující hráčky měly překvapivě lepší vstup do utkání. Obě dokázaly uhrát bod. Pavlína Procházková díky nejtěsnějšímu rozdílu jedné kuželky. Husovice držely zásluhou Renaty Konečné krok s domácími hráčkami i ve střední části. Před závěrem vedly 3:1. Na kuželky již ztrácely 13 kuželek. V závěru domácí hráčky zabojovaly a strhly vítězství na svoji stranu. Veronika Plasová s Petrou Najmanovou nedaly hostujícím hráčkám žádnou šanci na případný úspěch. Nejlepší výkon v utkání zaznamenala domácí Petra Najmanová, když porazila 580 kuželek.

Nováček soutěže Lokomotiva Česká Třebová přivítal v úvodním kole na své dráze hráčky TJ Valašského Meziříčí. Těm se utkání vydařilo a nedaly domácím hráčkám žádnou šanci na případný úspěch. Úvodní části zápasu vévodil duel domácí Kláry Pekařové (574) a Kláry Zubajdové (585). Hodně vyrovnaný duel nakonec pro sebe rozhodla hostující hráčka, když poslední dráhu vyhrála o 29 kuželek, celkově při pomocných bodech 2:2 o 11 kuželek. Na druhé šedesátce porazila 311 kuželek. Valašské Meziříči vedlo po úvodu 2:0. Ve střední části uhrála bod pro domácí Andrea Jánová, která po výkonu 555 přehrála těsně Natálii Topičovou. Závěr utkání byl opět v režii hostujících hráček. Markéta Jandíková s Martinou Zimákovou svoje duely vyhrály a pečetily tak jasnou výhru hostujícího celku.

Hráčky Spartaku Přerov nedaly v prvním kole svým soupeřkám z Jičína žádnou šanci na případný úspěch. Vyrovnaná byla pouze první část utkání, kde zahrála výborně hostující Martina Hrdinová. Porazila 576 kuželek a Kristýnu Strouhalovou jasně přehrála. Jičín vedl po úvodu při stavu 1:1 o 29 kuželek. V dalším průběhu to šlo s jičínskými hráčkami z kopce a na výborně hrající domácí neměly žádnou šanci na případný úspěch. Jasnou výhru domácího celku pečetila v závěru nejlepším výkonem v utkání Kamila Katzerová, když porazila 580 kuželek.

Zajímavé  utkání, co se týka průběhu, se hrálo v Duchcově, kde domácí hostily KK Zábřeh. Domácí hráčky vyhrály úvodní i střední část utkání a jasně vedly 4:0 při náskoku 82 kuželek. V závěru se hostující hráčky probraly. Olga Bučková s Lenkou Kubovou domácí hráčky přehrávaly a umazávaly postupně z náskoku Duchcova až na konečných 19 kuželek, které dělily hostující hráčky od remízy. Nejlepší výkony v utkání podaly Nikol Plačková ze Sokola Duchcov 585 a Olga Bučková z KK Zábřeh 579 poražených kuželek.

ČKD Blansko hostilo staronového účastníka nejvyšší soutěže TJ Neratovice. Domácí hráčky zahrály na rozdíl od minulých ročníků úvodní zápas výborně a nedaly hostujícímu celku nejmenší naději na případný úspěch. V první půli utkání Blansko jasně vedlo 3:0 o 102 kuželek. Blízko k zisku bodu měla hostující Lucie Holubová, která prohrála s Helenou Daňkovou o jedinou kuželku. Druhá část utkání byla výkonostně horší než ta první. Hráčky dokonce podaly tři výkony pod pětistovku. Pouze Lenka Kalová z domácího celku se nepřizpůsobila a zahrála výborně. Nejlepší výkon v utkání tak má hodnotu 602 poražených kuželek. 

Datum: 16. 9. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa