ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

KS reprezentačních družstev mužů a žen

O víkendu 1. a 2. září se v Olomouci sešla reprezentační družstva mužů na „rychlém“ kontrolním startu v přípravě na MS jednotlivců v Leszně (POL) a MS družstev v Zalaegerszegu (HUN).

Zatímco u žen se dostavily prakticky všechny pozvané (s výjímkou Lenky Kalové, která měla již dlouho zaplacenou zahraniční rodinnou dovolenou), u mužů byla situace diametrálně jiná. Omluvy byly jak ze zdravotních důvodů – Honsa, Pešadík, povinnosti v klubech v zahraničí – Jelínek, Vaněk, tak i účasti na pokračování turnajů FIQ World Tour (tentokráte v Zalaegerszegu) – Kotyza, Machala. Po omluvě na poslední chvíli pak vypomohl svou účastí přední hráč domácího klubu Jiří Němec.

Naplánovaný program se podařilo stoprocentně splnit – v sobotu odpoledne odehráli všichni ostrou stodvacítku, večer pak byl věnován nácviku sprintu a v neděli dopoledne pak na všechny čekala druhá stodvacítka. Některé hráče a hráčky trochu trápily svalové problémy, a tak je trenéři raději nenechali ani celou disciplínu dohrát. Velká spokojenost byla s perfektní připraveností Zdeňka Gartuse – byl opravdu vzorem pro své mladší spoluhráče, výtečný byl jako obvykle Pavel Jiroušek, u žen excelovala (hlavně v neděli) mladší ze sester Wiedermannových – Hanka, v dobrém světle se ukázala i Eva Budišová a náchodská Aneta Cvejnová.

Poděkování patří i domácímu klubu za organizace celé akce.

Na závěr pak bylo oznámeno zařazení do širšího kádru pro MS v Leszně. Z 10 zařazených pak pojede do Leszna pět, definitivní nominace bude oznámena koncem tohoto měsíce. Jak tedy vypadají navržené desetičlenné kádry pro MS jednotlivců ve dnech 21.–27. října 2012?

Ženy
Kamila Barborová ASKÖ Steyer Sportkegeln (AUT)
Olga Bučková KK Zábřeh
Eva Budišová SK Wessely Dämmtechnik (AUT)
Aneta Cvejnová SKK Náchod
Kateřina Fajdeková TJ Spartak Přerov
Lenka Kalová TJ ČKD Blansko
Nikola Tatoušková KSV Wiener Linien (AUT)
Lucie Vaverková KSV Wiener Linien (AUT)
Dana Wiedermannová BBSV Wien (AUT)
Hana Wiedermannová BBSV Wien (AUT)
Muži
Zdeněk Gartus KK Slavoj Praha
Jaroslav Hažva SKK Náchod
Radek Hejhal SK Straubing (GER)
Miroslav Jelínek SKC Staffelstein (GER)
Pavel Jiroušek SKC Mistelbach (AUT)
Jan Kotyza BSV Voith St. Pölten (AUT)
David Machala KSV Wien (AUT)
Pavel Petrů ASKÖ KSC Schneegattern (AUT)
Robert Pevný TJ Třebíč
Roman Pytlík SKK Rokycany
Datum: 3. 9. 2012 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý