ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

2. kemp talentované mládeže – Dačice 2012

O minulém víkendu se v Dačicích uskutečnil v pořadí již druhý Kemp talentované mládeže 2012. Akce se zúčastnilo celkem 19 hráčů a hráček ve věku 13–15 let se svými trenéry, kteří si své místo vybojovali díky umístění v PMN a na MČR jednotlivců.

Dvacátou účastnicí měla být  Kamila Bartošová z SK Kosmonosy, která se však bez omluvy nedostavila, a bohužel tak připravila další zájemce o možnost účasti na této akci. Toto však byla jediná „skvrnka“ na průběhu celého víkendu, protože vše ostatní  probíhalo k naprosté spokojenosti všech účastníků.

Kemp byl opět složen z ukázek tréninkových jednotek zaměřených nejen na samotnou hru, ale i na fyzickou přípravu, všestrannost, relaxaci či protahovací cvičení. S jednotlivými trenéry byla pak rozebrána hra jejich svěřenců na základě videozáznamu, který odhalil některé nedostatky, které by bylo potřeba u hráčů odstranit. Velmi zdařilá byla v pátek beseda s prezidentem ČKA Jiřím Jančálkem a trenérem dorostenecké reprezentace Petrem Dobešem na téma budoucnost mládežnických kuželek, jejího dalšího směřování i nových tréninkových forem. Nutno podotknout, že především názory reprezentačního trenéra vyvolaly vzrušené debaty v průběhu celého víkendu.

V sobotu večer byla účastníkům představena nová tréninková hra zaměřená na umění soustředit se na každý hod. Tato hra se setkala s velmi kladným hodnocením a mohla by se stát zpestřením tréninkových jednotek v oddílech. V neděli pak hráči a hráčky odehráli oficiální start na 120 hs. Zde se již projevila i fyzická kondice některých účastníků, která velmi ovlivnila jejich výkony.

V závěrečném hodnocení se všichni účastníci shodli na tom, že akce byla velmi vydařená a k vedení akce, k programu, ubytování ani stravě nebyly vzneseny žádné připomínky. Spíše naopak. Zvláštní ocenění pak zaslouží pořadatelský oddíl TJ Centropen Dačice. Celá skupina pod vedením Zdeňka Blechy vytvořila doslova ideální podmínky pro všechny účastníky a velkou měrou se zasloužila o bezproblémový průběh celé vydařené akce.

2. kemp talentované mládeže – Dačice 2012
Datum: 22. 8. 2012 | Sekce: Mládež | Autor: František Majer