ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Finále MČR neregistrovaných 2012

Skončil v pořadí šestý ročník MČR neregistrovaných kuželkářů. Soutěž proběhla na menší, ale domácké kuželně TJ Start Rychnov nad Kněžnou.

Když jsme vloni na 5. ročníku v Přerově domlouvali místa konání kvalifikací i finále, tuto alternativu nabídli reprezentanti rychnovské kuželny. Ihned volali Miroslavu Frydrychovi, který nemeškal, sednul do auta a v krátkém čase se v Přerově objevil. Zájem z jejich strany uspořádat tuto akci byl tedy opravdu velký. A nyní po skončení akce mohu konstatovat, že pořadatelé projevili maximální snahu o bezproblémový průběh, a že rozhodnutí bylo správné. Snaha organizátorů se pak projevila na výkonech i dramatičnosti samotné soutěže. Kuželna to není lehká, vše si člověk musí vydřít. Takže by se zdálo, že čísla nejsou nejvyšší, ale úsilí o maximální výkony s cílem dostat se do finále a uspět vše nahradilo. Ještě před posledním hodem závěrečné kvalifikační rundy nebylo nic rozhodnuto. Horečně se kalkulovalo a sčítalo. Rozdíly minimální a samozřejmě po vyvěšení výsledků hodně radosti i zklamání. Tedy vše, co ke sportu patří. K televizím a sledování boje našich fotbalistů na EURU 2012 sedali někteří s veselou, někteří smutní. Fotbalisti nám však udělali radost, mohly tak vypuknout neformální oslavy u kytary.

Vítězné družstvo MČR neregistrovaných 2012Druhý den šlo již o všechno a na výkonech to bylo znát. Mnoho nervozity, v uvozovkách slabší výkony, ale opět dramata. A rozluštění, jako již v roce 2009 v Olomouci, přinesla až dorážka. V souboji o první místo mezi skoro domácími družstvy zvítězili reprezentanti Škody Auto Kvasiny před Tespo Cerekvice. Hodnota rozdílu v dorážce 16 bodů dává jasně najevo, co se na kuželně dělo a jakého rachotu jsme byli svědky. Ani boj o třetí místo nevybočil z daného scénáře, rozdíl jednoho bodu posunul na bednu Sedmíky z Jihlavy. Ti byli právě v Olomouci dorážkou odsunuti na druhé místo. Poháry pak byli odměněni ještě čtvrté Želvy z Rosic a pátí Chemici ze Sokolova.

Závěrem bych měl napsat o hráči, který dosáhnul nejvyššího náhozu, ale tuto skutečnost spojím s mým celkovým pohledem na pořádání akce. Poděkování a hlubokou úklonu si zaslouží všichni pořadatelé, děvčata obsluhující v bufetu, kluci, kteří se starali o občerstvení, rožnění kýty, vydávání guláše. Ale tři jména bych opravdu vzpomenul. Miroslavy Frydrych, který tuto akci rozjel a ze zdravotních důvodů ji nemohl dotáhnout do konce, Jaroslava Kejzlara, který neúnavně četl ze rtů a přání plnil, než byla vyslovena a Lubomíra Šípka, zpracovatele celého průběhu. Stačil nejen včas dodávat výsledky, ale byl to i autor nejvyššího náhozu, jehož hodnota je 288 bodů. A v součtu obou dní byl nejlepší výkonem 568 shozených kuželek. Stačí jen podotknout „klobouk dolů“.

Další vydařený ročník MČR neregistrovaných je tedy za námi a můžeme se těšit na další. Kvalifikace jsou navrženy do Rokycan, Kutné Hory, Zábřehu a Luhačovic. Finále se uskuteční v Blansku. Stoprocentní jistota je zatím u Luhačovic a Blanska. Se zástupci dalších navržených kuželen se pokusím domluvit. Termíny přibližně jako letos, tedy květen a červen 2013.

František Hnilica

Tři nejlepší družstva finále MČR neregistrovaných 2012
Datum: 26. 6. 2012 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: František Hnilica