ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Světový pohár mládeže 2012 ve výsledcích

Ve dnech 19. až 21. května se v německém Bautzenu konal SP v kategorii žactva (U14) a dorostu (U18). Česká republika měla v každé kategorii jednu hráčku a jednoho hráče. Stříbrnou medaili získala žákyně Natálie Topičová!

První den v sobotu 19. 5. proběhla kvalifikace na 120 hs o osm postupových příček do finále. V žákyních nás reprezentovala Natálie Topičová a výkon 527 stačil na čtvrtou pozici. Do pondělního finále postupovaly všechny hráčky, protože jich hrálo přesně osm. Mezi žáky bylo ještě o jednoho hráče méně, a tak i zde postupovali z kvalifikace všichni. Náš reprezentant Martin Kováčik porazil 487 kuželek a uzavíral výsledkovou listinu. V dorostu již bylo zastoupení větší. Mezi chlapci skončil Ladislav Urban na osmém místě z dvanácti hráčů a zajistil si také postup do závěrečného finále. Jedinou nepostupující českou se tak stala dorostenka Eliška Kubáčková, která výkonem 530 kuželek obsadila devátou, tedy první nepostupovou příčku.

V neděli 20. 5. se hrála soutěž smíšených dvojic v obou kategoriích. Mezi mladšími, tedy v kategorii U14, skončil náš pár Natálie Topičová a Martin Kováčik na šestém místě. Natálka porazila 560 kuželek, což byl v této kategorii druhý nejvyšší výkon, a tak škoda 464 Martina. Ani v dorostenecké kategorii U18 naši zástupci na výraznější úspěch nedosáhli. Po výkonech 553 Elišky Kubáčkové a 534 Ladislava Urbana skončila naše dvojice na osmé pozici.

Poslední hrací den v pondělí 21. 5. byla na programu finále v jednotlivých kategoriích. Nejlépe z našich reprezentantů si vedla žákyně Natálie Topičová, která porazila 529 kuželek a vybojovala pro české barvy stříbrnou medaili! Martin Kováčik skončil výkonem 512 mezi žáky na pátém místě, stejně jako dorostenec Ladislav Urban (578). Tomu na bronz chyběly pouhé 4 kuželky.

V úterý 22. 5. naváže na SP mládeže juniorské Mistrovství světa. První hrací den je na programu soutěž družstev juniorek.

Česká výprava pro Světový pohár 2012 v kategoriích U14 a U18

Horní řada zleva: Ladislav Urban, Petr Holý st., Jan Výrek, Petr Dobeš
Dolní řada zleva: Martin Kováčik, Eliška Kubáčková, Natálie Topičová

Datum: 21. 5. 2012 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Streubel