ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 19. kolo soutěže

19. kolo rozhodlo o tom, že prvním sestupujícím je Lokomotiva Česká Třebová. SKK Náchod porazil Slavoj Praha a neohroženě kráčí za ziskem dalšího titulu.

Hostující celky zaznamenaly v tomto kole pouze jedinou výhru. Na body se podařilo dosáhnout pražské Konstruktivě, když přehrála ve Vrchlabí domácí celek, který zahrál hodně špatně. Hosté si tak stále zachovali teoretickou naději na záchranu. Spartak Přerov dokázal remizovat v České Třebové a to znamená, že Lokomotiva je již tři kola před koncem definitivně prvním sestupujícím. V boji o čelo tabulky hostil SKK Náchod Slavoj Praha. Slavoj měl v utkání vynikající nástup. V dalším průběhu vedení neudržel. Domácí podali vynikající výkon. Opět se dostali přes 3600 kuželek a neomylně kráčí za dalším titulem. Pro Slavoj Praha tak již zůstává jen teoretická naděje na zisk titulu. Ztráta šesti bodů tři kola před koncem je příliš velká. Druhé v pořadí Sokol Husovice doma nezaváhaly. Jasně přehrály Sokol Luhačovice a na vedoucí příčku stále ztrácejí čtyři body. V boji o sestup se pomalu vyjasňuje. Teoreticky jsou v pásmu sestupu tři kola před koncem namočeny celkově čtyři celky, když pominu Lokomotivu Českou Třebovou, která je již prvním sestupujícím. Konstruktiva Praha to má hodně nahnuté. Na první nesestupovu příčku jí chybí tři kola před koncem pět bodů.

Pro přehled přináším výpis utkání družstev bojujících o titul a sestup. Domácí utkání jsou vvyznačena tučně.

Kdo s kým v závěrečných kolech v boji o mistrovský titul.

  body 20. kolo 21. kolo 22. kolo
SKK Náchod 32 Třebíč Luhačovice Konstruktiva
TJ Sokol Husovice 28 Konstruktiva Kovářská Jihlava
KK Slavoj Praha 26 Č. Třebová Přerov Třebíč

Kdo s kým v závěrečných kolech v boji o sestup.

  body 20. kolo 21. kolo 22. kolo
TJ Sokol Luhačovice 15 Dačice Náchod Č. Třebová
TJ Třebíč 15 Náchod Č. Třebová Slavoj
TJ Centropen Dačice 15 Luhačovice Konstruktiva Kovářská
KK Konstruktiva Praha 10 Husovice Dačice Náchod
TJ Lok. Česká Třebová 8 Slavoj Třebíč Luhačovice

V tomto kole padlo patnáct šestistovek a to je zatím nejvíc v letošním ročníku soutěže. Největší zásluhu na tom mají kuželny v České Třebové, kde byla tato hranice pokořena pětkrát, a v Náchodě dokonce šestkrát. Vůbec nejlepší výkon podal Jiří Hendrych ze Spartaku Přerov, který v České Třebové porazil 636 kuželek. Z domácího celku porazil Miloslav Hýbl 625  kuželek. V Náchodě byl nejlepší Petr Holý výkonem 627 poražených kuželek. Z hostujícího celku zahrál Zdeněk Gartus výkon 625 a upevnil si tak vedoucí pozici v pořadí jednotlivců. Na druhého v pořadí Martina Kováře z SKK Náchod má tři kola před koncem cca deset kuželek.

V pořadí zisku bodů pro družstvo stále drží vedoucí příčku Zdeněk Gartus s 84% úspěšností. Na druhé místo se po tomto kole dostal Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice, který tak využil zaváhání Martina Kováře z SKK Náchod, který ztratil body doma. Zdeněk Vymazal má 83% úspěšnost a Martin Kovář má úspěšnost 82 %.

Datum: 18. 3. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa