ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 16. kolo soutěže

Oba vedoucí celky, SKK Náchod a Slavoj Praha, v tomto kole zvítězily. Lokomotiva Česká Třebová ztratila doma další body a situace se pro ni stává kritickou.

V šestnáctém kole soutěže dosáhli hosté pouze na jediné vítězství. Body na svoje konto si připsali hráči Sokola Husovice v České Třebové, která si tak další domácí prohrou hodně zkomplikovala situaci. Tabulka nedoznala po tomto kole žádných výrazných změn. Vedoucí příčku stále drží SKK Náchod s náskokem dvou bodů na Slavoj Praha. Na sestupových místech se rovněž nic nezměnilo. Oba celky na sestupových místech na body nedosáhly. Díky tomu jedenáctá Konstruktiva ztrácí na první nesestupovou příčku čtyři a poslední Lokomotiva Česká Třebová pět bodů.

Šestistovek padlo v tomto kole jedenáct. Nejlepší výkon podal v Česté Třebové Miloslav Hýbl, když porazil 631 kuželek. Stanislav Partl porazil v Třebíči 617 kuželek. Na vedoucích příčkách v pořadí jednotlivců dle dosažených průměrů k žádným změnám nedošlo. Vedení stále drží s výrazným náskokem Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha před Petrem Holým z SKK Náchod. Pořadí dle zisku bodů pro družstvo rovněž vévodí Zdeněk Gartus. Na druhou příčku se posunul po prohře Zdeňka Vymazala ze Sokola Husovice třebíčský Kamil Nestrojil.

Konstruktiva Praha bojovala v Přerově o bytí a nebytí. Hosté na tom byli po dvě třetiny utkání lépe a stále drželi naději na úspěch. Závěr utkání neustáli, neudrželi náskok v poražených kuželkách a nakonec prohráli 5:3 rozdílem 17 kuželek.

Hráči Sokola Luhačovice hostili v tomto kole Jiskru Kovářská a potřebovali doma zabodovat. V případě neúspěchu by jejich situace v tabulce nebyla nijak růžová. Zápas začal pro domácí družstvo dobře. Michal Markus s Jiřím Kudláčkem svoje duely jasně vyhráli a přinesli do řad domácího celku potřebný klid. Rovněž druhá dvojice domácích navázala na výkony svých spoluhráčů. Jiří Staněk druhým nejlepším výkonem v utkání 605 a Jiří Mrlík stanovili stav utkání před závěrečnou částí na 4:0 při náskoku 117 kuželek. V závěru uhrál jediný bod pro hostující celek Jaroslav Tejml. Na body přehrál Pavla Kubálka, který na kuželky vyhrál o 12. Snížení náskoku v poražených kuželkách nepřipustil Radek Polách, který porazil 608 kuželek a to byl nejlepší výkon v utkání.

Utkání v Třebíči, kde TJ Třebíč hostila KK PSJ Jihlavu, nezačalo pro domácí nejlépe. Daniel Braun po výborném výkonu 611 přehrál Petra Březnu, kterého střídal po polovině František Caha, jasně o 110 kuželek. Oběma domácím hráčům se vůbec nedařilo. Druhý domácí hráč Jiří Mikoláš zahrál lépe. Na Jiřího Partla těžil hlavně z výborných plných. Dorážky nestály za nic. Na zisk bodu však jeho výkon stačil. Ve druhé části utkání podal výborný výkon hostující Stanislav Partl. Porazil vynikajících 617 kuželek a domácímu trenérovi Mirkovi Durdovi přidal několik vrásek na čele. Aleš Zeman na něj tentokrát neměl. Domácí družstvo podržel ve hře dobrým výkonem Robert Pevný, který jasně přehrál Jana Ševelu, který začál výborně. Na první dráze porazil 155 kuželek. V dalším průběhu na tento výkon nenavázal a postupně ztrácel. Před závěrem byl stav utkání 2:2. Jihlava držela náskok 70 kuželek. V závěru utkání dvojice domácích hráčů Kamil Nestrojil s Václavem Rypelem neponechala nic náhodě. Od úvodních hodů umazávala z náskoku hostujícího celku kuželky a brala pomocné body. Oba domácí hráči získali bod a zajistili konečný náskok 52 kuželek, což znamenalo výhru a zisk cenných bodů, které posunují domácí celek blíž ke středu tabulky.

Slavoj Praha hostil v tomto kole SKK Vrchlabí. Hosté působili v tomto utkání hodně odevzdaným dojmem, a tak nebylo divu, že domácí hráči jasně vyhráli uvodní i střední část utkání. Před závěrem vedli jasně 4:0 při náskoku 167 kuželek. Čestný bod pro hosty uhrál až v závěru David Hobl, který zahrál nejlepší výkon v utkání, když porazil 597 kuželek.

Lokomotiva Česká Třebová ztratila v tomto kole další domácí body a situace se pro družstvo stává kritickou. Domácí celek měl proti Sokolu Husovice podstatně lepší nástup. David Hobl s Pavlem Vymazalem uhráli oba body po vydřených výhrách. Husovice ztrácely po úvodu 50 kuželek. V dalším průběhu to šlo s domácími z kopce. Karel Zubalík ztratil bod s Dušanem Rybou, když nevyužil zaváhání hostujícího hráče na poslední dráze. Nakonec mu chyběly tři kuželky. Druhý bod pro hosty připsal Jan Machálek, který navíc zajistil hostujícímu celku otočení vývoje utkání v poražených kuželkách ve prospěch Husovic na plus 12. Závěr utkání vyzněl jasně pro hostujícíc celek, kde Jiří Radil a David Plšek své soupeře jasně přehráli. Petr Holanec s Jiřím Hetychem na body nedosáhli. Husovice tak stále drží na třetím místě v tabulce kontakt s vedoucí dvojicí.

SKK Náchod hostil Centropen Dačice a nedal hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Po vyrovnaném úvodu, kde uhrál jediný bod pro hostující celek Jiří Malínek, to šlo s Dačicemi z kopce. V dalším průběhu již brali body pouze domácí. Jejich jasnou výhru pečetil v závěru Michal Jirouš nejlepším výkonem v utkání, který má hodnotu 613 poražených kuželek.

Datum: 26. 2. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa