ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 13. kolo soutěže

Spartak Přerov remizoval v Husovicích. Na čelo tabulky se probojovala Slavia Praha, která v tomto kole zvítězila na Konstruktivě.

Třinácté kolo soutěže nebylo nakloněno domácím celkům. Doma se podařilo zvítězit pouze Sokolu Duchcov a Sokolu Chýnov. Bod za remízu si na svoje konto připsaly hráčky Sokola Husovice, které o něj připravily vedoucí celek tabulky Spartak Přerov. Body z venku přiváží SKK Náchod  ze Zábřehu, TJ Valašské Meziříčí  z Jičína a Slavia Praha z Konstruktivy.

Na čele tabulky došlo ke střídání stráží. Po zaváhání Spartaku Přerov v Husovicích se do čela posunula Slavia Praha. Spartak Přerov na druhé pozici má shodný počet bodů, ale horší skóre. Třetí ČKD Blansko má po zaváhání v Duchcově na druhou příčku ztrátu sedmi bodů. Boj na konci tabulky bude ještě hodně zajímavý. Oba celky ze sestupových míst získaly body a pomalu umazávají ztrátu.

Výkony jednotlivkyň nebyly v tomto kole nijak slavné a tak nejlepší výkon tohoto kola má na svém kontě Helena Gruzsková ze Slavie Praha, která porazila na Konstruktivě 585 kuželek a tento výkon ji vynesl na třetí příčku v pořadí jednotlivkyň dle dosaženého průměru z průměrů. Vedení stále přesvědčivě drží Kamila Barborová ze Slavie Praha před Zdeňkou Ševčíkovou z ČKD Blansko. O třetí místo je po tomto kole velká tlačenice. Třetí Helena Gruzsková má průměr 555,2 a devátá Jana Pavlíková ze Slavie Praha 550,4. V pořadí jednotlivkyň dle zisku bodů pro družstvo drží stále 100% úspěšnost Kamila Barborová ze Slavie Praha s Kateřinou Fajdekovou ze Spartaku Přerov. Jednu prohru má na svém kontě třetí Aneta Cvejnová z SKK Náchod.

Sokol Husovice hostily v tomto kole vedoucí celek tabulky Spartak Přerov. Domácí hráčky uhrály čtyři body ze hry. Přerovské hráčky nahrály v celkovém součtu o 19 kuželek víc jak soupeřky a to jim zachránilo bod po remíze 4:4. Hráčky Sokola Husovice ovládly úvod utkání, který vyhrály zásluhou Markéty Gabrhelové a Ivany Majerové 2:0 při náskoku 25 kuželek. Ve druhé části brala obě družstva bod a Husovice vedly o 23 kuželek. Do závěru vše otevřeno. Nervozní závěr padl do šedi průměru. Kateřina Fajdeková uhrála bod a utkání se rozhodovalo v duelu Pavlína Procházková versus Jana Holubová. Domácí hráčka jasně vyhrála první tři dráhy a měla v kapse bod. Před poslední dráhou měly na svém kontě husovícké hráčky o 17 kuželek víc. Na závěrečné dráze neustály domácí hráčky vedení. Poslední dráhu obě prohrály. Pavlína Procházková s Janou Holubovou prohrála v poměru 106:133 a Monika Trdá s Kateřinou Fajdekovou 123:132.

Hráčky Blanska kopírují výkonově podzim. V úvodu neslané nemastné výkony a pak série výher. Uvidíme, zda se to bude opakovat i na jaře. Prohry v úvodu tomu zatím nasvědčují. Blansko zahrálo v Duchcově hodně špatně. Přísnější kritéria snese pouze výkon Lenky Kalové, která porazila 552 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Simona Koutníková výkonem 565 poražených kuželek. Domácí hráčky zahrály jeden ze svých nejlepších výkonů doma. Hráčky Blanska naopak na kuželně v Duchcově nejhorší v této sezóně a s tím neměly naději na případný úspěch.

KK Zábřeh po výhře v minulém kole v Blansku doma zaváhal a po špatném výkonu na domácí dráze přenechal vítězství hráčkám SKK Náchod, které byly v tomto utkání jasně lepší. Po vyrovnané úvodní části utkání, ve které brala obě družstva po bodu, ovládly střed zápasu náchodské hráčky. Lucie Moravcová spolu s Danou Adamů nedaly domácím hráčkám nejmenší šanci na případný úspěch. Před závěrečnou částí zápasu vedl Náchod 3:1 při náskoku 95 kuželek. V závěru ze souboje nejlepších v utkání, Jitky Killarové a Anety Cvejnové, vyšla lépe hostující hráčka, když dosáhla nejlepší výkon v utkání 550. Vítězství domácí Lenky Horňákové již nemohlo nic změnit na výhře hostujícího celku.

SKK Jičín utrpěl již třetí porážku na domácí dráze v tomto soutěžním ročníku. Po prohrách se Slavii Praha ve třetím kole a Spartakem Přerov v sedmém kole pokořilo domácí tvrz i poslední v tabulce, družstvo TJ Valašské Meziříčí. Hostujícímu celku opět zahrála prim posila ze Zlína Martina Zimáková, která dosáhla nejlepšího výkonu v utkání, když porazila 546 kuželek. Z domácího celku zahrála nejlépe Lenka Hrdinová. Porazila 544 kuželek a získal čestný bod pro domácí celek. Zbytek domácího celku zůstal hluboko pod svými možnostmi.

Pražské derby mezi Konstruktivou a Slavii ovládly zcela jednoznačně hráčky mistrovského celku. Hostující hráčky zahrály na Konstruktivě nejlepší výkon v této sezóně. V úvodní a střední části zápasu nezískaly hráčky Konstruktivy ani bod a tak stav 0:4 a mínus 146 kuželek nedával domácím příliš velkou naději na úspěch. V závěru sice domácí Jana Hrouzová výkonem 571 přehrála Vladimíru Šťastnou, ale to bylo ze strany domácích hráček vše. Slavia se díky této výhře posunula do čela tabulky.

Sokol Chýnov se dočkal prvních jarních bodů. V domácím prostředí přehrál KK Šumperk po druhém nejhorším domácím výkonu v sezóně  6:2, když soupeřky pozlobily domácí hráčky pouze v úvodu utkání. V dalším průběhu již byly jednoznačně lepší domácí hráčky. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující Kateřina Bezdíčková 560. Z domácího družstva zahrála nejlépe Jana Račková, která porazila 559 kuželek.

Datum: 22. 1. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa