ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 12. kolo soutěže

Po 12. kole čelo tabulky beze změn. Spartak Přerov i Slavia Praha doma nezaváhaly. Vynikající výkon Martiny Zimákové ve Valašském Meziříčí. Při své premiéře v dresu Valašského Meziříčí porazila 614 kuželek.

V prvním kole druhé části soutěže byly úspěšnější domácí celky, když dokázaly zvítězit ve čtyřech utkáních. Body z venku přiváží překvapivě SKK Jičín po těsné výhře v Náchodě a KK Zábřeh bod za remízu v Blansku. Oba celky z čela tabulky doma nezaváhaly, a tak se v pořadí na čele nic nezměnilo. Stále vede Spartak Přerov s náskokem jednoho bodu na Slavii Praha. Na konci tabulky se TJ Valašské Meziříčí bodově dotáhlo na Sokol Chýnov. Oba celky stále ztrácejí na desátý KK Šumperk čtyři body.

Vynikající výkon v tomto kole předvedla posila v týmu TJ Valašské Meziříčí Martina Zimáková, která ve svém úvodním vystoupení porazila 614 kuželek a přispěla velkou měrou k výhře domácího celku. Šestistovku atakovala rovněž Aneta Cvejnová z SKK Náchod 596 a Jana Holubová ze Spartaku Přerov. V utkání proti KK Šumperk porazila 592 kuželek. V pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů se po tomto kole nic nezměnilo. Stále vede Kamila Barborová průměrem 570. Rovněž v pořadí dle zisku bodů pro družstvo ke změnám nedošlo. 100% úspěšnost mají stále dvě hráčky, Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov a Kamila Barborová ze Slavie Praha.

Spartak Přerov hostil v úvodním kole druhé části soutěže KK Šumperk a své soupeřky vůbec nešetřil. Domácí hráčky nadělily hostujícímu celku kanára, když dosáhly svůj nejlepší domácí výkon v soutěži. Zatím nejlepší výkon v 10. kole vylepšily o tři kuželky a potvrdily tak vedoucí pozici v tabulce.

Slavia Praha hostila v utkání průměrné úrovně Sokol Chýnov. Z šedi průměru vystupuje pouze výkon domácí Kamily Barborové, která porazila v úvodu utkání 589 kuželek. V dalším průběhu utkání se hrálo kdo méně. Nejlepší výkon z hostujícího celku zahrála Jana Račková v závěru zápasu, když porazila 548 kuželek a to na korigování ztráty kuželek nestačilo.

TJ Valašské Meziříčí posílilo o hráčky na hostování z KC Zlín a na výkonu družstva se to projevilo. Domácí celek zahrál svůj nejlepší domácí výkon v soutěži a zcela jednoznačně převálcoval slabě hrající Konstruktivu Praha, která naopak zahrála z hostujících družstev ve Valašském Meziříčí nejhůře. Martina Zimáková se v úvodním utkání představila v nejlepším světle a potvrdila, že bude pro domácí celek velkou posilou. Porazila vynikajících 614 kuželek a přispěla velkou měrou k výhře domácícho celku.

SKK Náchod hostil v úvodu druhé části soutěže SKK Jičín. V dramatickém a vyrovnaném utkání přenechal oba body svým soupeřkám. Oba celky uhrály po třech bodech ze hry a tak o vítězství rozhodovaly poražené kuželky a těch měly po posledních hodech na svém kontě více hráčky SKK Jičín. V závěru utkání mohutně dotahovala ztrátu domácích hráček Aneta Cvejnová. Celkově porazila 596 kuželek, ale ani to nestačilo. Po druhé dráze se náchodské hráčky přiblížily na rozdíl čtyř kuželek. V závěru se hostující hráčky opět domácím vzdálily a zcela zaslouženě zvítězily.

Hráčky KK Zábřeh v Blansku zabojovaly a uhrály cenný bod, když uhrály čtyři body ze hry. První polovinu utkání hostující hráčky zcela ovládly a překvapivě vedly 3:0 při náskoku 65 kuželek.  Druhou polovinu utkání nezvládly zkušené hráčky KK Zábřeh Jitka Killarová s Danou Wiederamnnovou st. Obě zahrály hluboko pod své možnosti. Díky tomu se domácí hráčky dotáhly na své soupeřky v poražených kuželkách a tím zachranily bod za remízu ve svůj prospěch.

Hráčkám Sokola Duchcov se v Brně nedařilo a tak domácí hráčky nepotřebovaly podat nijak oslnivý výkon na výhru. Z šedi průměru vystoupilo utkání až v samotném závěru, kde proti sobě nastoupily Pavlína Procházková 573 a hostující Markéta Hofmanová 540. Obě dosáhly nejlepší výkony svých družstev a alespoň trochu přiblížily utkání na ligovou úroveň.

Datum: 15. 1. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa