ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 9. kolo soutěže

Vedoucí celky tabulky Slavia Praha a Spartak Přerov v 9. kole bez ztráty bodu. Drama v Náchodě se šťastným koncem pro domácí celek.

Bilance kola je stejná jako v tom minulém. Tři výhry domácích a tři výhry hostujících celků. Obě dvě družstva z vedoucích pozic tabulky hrála venku a obě zvítězila shodně 7:1. Slavia Praha vyhrála ve Valašském Meziříčí a Spartak Přerov v Zábřehu. Třetí vítězství hostujícího celku vybojovala Konstruktiva Praha po dobrém výkonu v Husovicích. Díky těmto výsledkům nedoznala tabulka po tomto kole podstatných změn. Na čele tabulky je stále Slavia Praha s jednobodovým náskokem na Spartak Přerov. Na chvostu tabulky jsou s dvoubodovým ziskem Sokol Chýnov a TJ Valašské Meziříčí.

V tomto kole žádná šestistovka nepadla. Nejblíže k ní měla Lenka Kalová v Blansku, kde porazila 593 kuželek a Aneta Cvejnová v Náchodě výkonem 591. Ta zahrála výborně druhou šedesátku, když porazila 317 kuželek a velkou měrou se podílela na smazání propastné ztráty a výhře domácího celku nad KK Šumperkem. Pořadí jednotlivkyň nedoznalo po tomto kole podstatných změn. Vedení udržela Kamila Barborová ze Slavie Praha. Druhou příčku drží Jana Hrouzová z Konstruktivy Praha a na třetí se posunula ze šestého místa po minulém kole Lenka Kalová z ČKD Blanska. V pořádí dle získaných bodů pro družstvo jsou stále dvě startující bez ztráty bodu se 100% úspěšností. Vede Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov před Kamilou Barborovou ze Slavie Praha.

Vedoucí celek tabulky Slavia Praha zájížděl k utkání tohoto kola na dráhy posledního družstva tabulky do Valašského Meziříčí. Průběh utkání přesně odpovídal postavení družstev v tabulce. Hráčky Slavie nedaly domácím nejmenší šanci na případný úspěch. Hostující hráčky zahrály druhý nejlepší výkon ve Valašském Meziříčí v tomto soutěžním ročníku. Lepší bylo pouze Blansko v šestém kole, které dosáhlo výkonu 3344 poražených kuželek. Čestný bod pro domácí celek uhrála Vendula Šebková výhrou nad Vladimírou Šťastnou.

Druhý v pořadí Spartak Přerov hrál v Zábřehu a až překvapivě hladce připravil domácí celek o oba body. Domácí udržely vyrovaný stav pouze po úvodní části utkání, kde Olga Bučková získala jediný bod pro domácí výhrou nad Michaelou Sedláčkovou. V dalším průběhu již domácí hráčky nestačily. Blansko postupně navyšovalo náskok až na konečných propastných 166 kuželek.

Konstruktiva Praha zajížděla ke svému dalšímu utkání do Brna. Hostující hráčky podaly v Husovicích výborný výkon a zcela zaslouženě zvítězily. 3223 poražených kuželek je zatím nejlepší výkon na husovické kuželně v tomto soutěžním ročníku a rovněž výborné výkony Jany Hrouzové 588 a Veroniky Plasové 575 je řadí do čela letošního pořadí v Husovicích. Z celku Sokola Husovice se na jejich úrověň výkonově přiřadila pouze Pavlína Procházková, která porazila 572 kuželek. Domácí hráčky uhrály sice tři body, ale ty neměly velký vliv na konečný výsledek díky tomu, že rozdíl v poražených kuželkách i přes hráčský výpadek hostující Petry Najmanové byl propastný.

Dramatické utkání s hodně šťastným koncem mohli vidět diváci v Náchodě, kde se představily hráčky KK Šumperk. Ty měly na dosah zisk dvou bodů, o které přišly až v samotném závěru utkání. Hostující hráčky domácí zaskočily. Po dvou třetinách utkání vedly 3,5:0,5 při náskoku 89 kuželek. Ještě úvod závěrečné fáze zápasu nahrával hostujícímu celku. Zásluhou Lenky Kubové navýšily náskok na 100 kuželek a pro domácí to nevypadlo vůbec dobře. V dalším průběhu se Aneta Cvejnová vypnula k vynikajícímu výkonu. Hráčky Náchoda pak umazávaly každým hodem z náskoku hostujícího celku. Rozhodující byla předposlední dráha, kde domácí umazaly 50 kuželek. V závěru pak Aneta Cvejnová končila výkonem 161. Spolu z Ilonou Bezdíčkovou nahrály dalších 33 kuželek a to znamenalo plus sedm pro domácí a tím i zisk těžce vydřených dvou bodů do tabulky.

ČKD Blansko po rozpačitém začátku soutěže pokračovalo ve vítězné sérii i na domácí dráze, kde hostilo Sokol Chýnov. Hostující hráčky prohrály první polovinu utkání 2:1, ale držely krok s domácími na poražené kuželky. Prohrávaly o třináct. Ve druhé části se bodový zisk otočil. Chýnov uhrál zásluhou Aleny Kovandové a Zdeny Vytiskové dva body. Vítr z plachet vzala hostujícímu celku Lenka Kalová, která vynikajícím výkonem 593 uhrála důležitý bod a kuželky pro domácí celek.

Sokol Duchcov hostil v tomto kole SKK Jičín. Hostující hráčky opanovaly úvod utkání, kde zásluhou Martiny Hrdinové a Nely Pristandové uhrály dva body. Ve střední části domácí hráčky zásluhou Markéty Hofmanové a Adély Kolařikové srovnaly stav na 2:2. Duchcov vedl o 10  kuželek a drama mohlo začít. Hned úvodní dráha stála za to. Simona Koutníková s Lenkou Hrdinovou si nic nedarovaly a dosáhly vynikajících výsledků. Dráhu nakonec vyhrála domácí hráčka po výkonu 170 poražených kuželek na 165 soupeřky. V dalším průběhu pak začaly získávat navrch domácí hráčky, které nakonec dovedly utkání do vítězného konce.

Datum: 20. 11. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa