ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 8. kolo soutěže

Tabulku stále vede Slavia Praha s náskokem jednoho bodu na Spartak Přerov. Na konci tabulky se v pořadí rovněž nic nezměnilo. Sestupové příčky drží Sokol Chýnov a TJ Valašské Meziříčí. Ztráta těchto dvou celků narostla po tomto kole již na čtyři body. Vynikající výkon Kamily Barborové 630 kuželek znamená překonání rekordu kuželny.

V osmém kole si domácí i hostující celky připsaly na svoje konto po třech výhrách. Body z venku přívážejí hráčky ČKD Blanska ze Šumperku. Venku se podařilo zvítězit i oběma nováčkům soutěže. Družstvo Sokola Husovice zvítězilo v Táboře, kde přehrálo Sokol Chýnov a Sokol Duchcov přehrál Konstruktivu Praha. Na čele tabulky se po výhrách obou vedoucích celků nic nezměnilo. Stále vede Slavia Praha s náskokem jednoho bodu na Spartak Přerov. Na konci tabulky se v pořadí rovněž nic nezměnilo. Sestupové příčky drží Sokol Chýnov a TJ Valašské Meziříčí.  Ztráta těchto dvou celků narostla po tomto kole již na čtyři body.

Z jednotlivkyň předvedla vynikající výkon hráčka Slavie Praha Kamila Barborová, která porazila 630 kuželek a vylepšila tak svůj stávající rekord, který měl hodnotu 621. Tímto výkonem si pojistila vedení v pořadí jednotlivkyň průměrem 576. Druhou příčku drží Jana Hrouzová z Konstruktivy Praha průměrem 558,8 s náskokem 1/10 před Zdeňkou Ševčíkovou z ČKD Blanska. V pořadí zisku bodů pro družstvo zůstaly se 100% bodovým ziskem již jen dvě hráčky. Vede Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov před Kamilou Barborovou ze Slavie Praha a Zdeňkou Ševčíkovou z ČKD Blanska.

Spartak Přerov hostil poslední celek tabulky TJ Valašské Meziříčí. Vyrovnané utkání se hrálo pouze v úvodu, kde se nedařilo domácí Martině Janyškové, která přenechala bod Kláře Zubajové. Ve druhém duelu se naopak dařilo Michaele Sedláčkové, která po nejlepším výkonu v utkání brala bod pro domácí. Valašské Meziříčí vedlo o 22 kuželek, ale to se začalo velice rychle obracet ve prospěch domácích. Zbývající domácí hráčky se vešly do deseti kuželek, když dosáhly výkonů 571 až 581. Výkonově jim konkurovala ze strany soupeře pouze Vendula Šebková, ale ani ta po výkonu 572 na zisk bodu nedosáhla.

Slavia Praha hostila SKK Náchod a hned úvod utkání stál za to. Kamila Barborová pokořila rekord kuželny výkonem 630 poražených kuželek, na třetí dráze 181. Domácí hráčky vyhrály úvod utkání jasně 2:0 s náskokem 102 kuželek. Z domácího celku pak ještě zahrála dobře Šárka Marková, která porazila 589 kuželek. Druhá půlka sestavy Slavie padla do šedi průměru. Díky jejich špatným výkonům uhrály soupeřky dva body. Nedařilo se Anetě Cvejnové, které Vladimíra Šťastná nabízela bod, když porazila 509 kuželek. Ta šanci nevyužila a hodila ještě méně.

Hráčky Blanska pokračovaly i v tomto kole v dobrých výkonech a pomalu se posunují v tabulce tam kam patří. Hráčky KK Šumperk nijak nevybočily z domácího průměru a to výborně hrajícím hostujícím hráčkám stačilo na jasnou výhru i přesto, že se v úvodu utkání nedařilo náhradnici v hostujícím celku Nikole Slavíčkové. Ta byla nasazena na jedničku domácího týmu a prohrála. To byl jediný získaný bod na kontě domácího celku. Zbývávající body bralo Blansko. Výborně v tomto utkání zahrála hostující Zdeňka Ševčíková, když porazila 597 kuželek.

Hráčky Sokola Chýnov nestačily v tomto kole na nováčka soutěže Sokol Husovice. Hned oba úvodní body se staly kořistí hostujících hráček po výrazných výhrách, která znamenaly náskok 123 kuželek. Třetí důležitý bod uhrála pro Husovice ve střední části Renata Konečná a opět výrazným rozdílem a to znamenalo navýšení náskoku na 140 kuželek a ten byl velmi důležitý. V závěru domácí hráčky zabraly. Zdena Vytisková a Jana Račková braly body. Na vítězství to však nestačilo. Výborný výkon Jany Račkové, která porazila 592 kuželek, stačil pouze na korigování celkové ztráty na 53 kuželek.

Druhý nováček soutěže Sokol Duchcov rovněž v tomto kole bodoval venku. Obětí se staly hráčky Konstruktivy Praha. Domácí celek nezahrál nejlépe a v hodně vyrovnaném a dramatickém utkání se nakonec prosadilo hostující družstvo. Po vyrovnané úvodní části utkání šly před závěrem do vedení domácí poměrem 3:1, ale se ztrátou tří kuželek. V konci projevily lepší psychickou odolnost hostující hráčky, které po velmi těsných výhrách uhájily celkové vítězství. Obě hráčky Sokola Duchcov získaly bod a uhájily náskok na konečných 17 poražených kuželek. Nejlepší výkon v utkání předvedla hostující Nikol Plačková, která porazila 570 kuželek.

Hráčky SKK Jičín hostily druřstvo KK Zábřeh. V utkání, které mělo velmi vyrovaný průběh zaspaly hostují hráčky hned v úvodu. Po špatných výkonech ztratily oba body a 91 kuželek. V dalším průběhu již byly hráčky KK Zábřeh lepší. Braly body a umazávaly z náskoku domácích. Důležitý třetí bod získala pro Jičín v závěru Nela Pristandová po výhře nad Danou Wiedermannovou. Hostující celek umazal ztrátu na konečných 27 kuželek a to na zisk bodů nestačilo.

Datum: 6. 11. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa