ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 7. kolo soutěže

Slavia Praha nezvládla utkání v Blansku. Po slabém výkonu prohrála 7:1. V tabulce však stále vede s jednobodovým náskokem na Spartak Přerov, který zvítězil v Jičíně.

V sedmém kole měly jasně navrch domácí celky, které dokázaly zvítězit v pěti utkáních. Čest hostujícím celkům zachraňovaly hráčky Spartaku Přerov, které zvítězily v dramatickém utkání v Jičíně. Vedouci družstvo tabulky Slavia Praha poprvé v tomto soutěžním ročníku ztratilo body. V Blansku se domácím hráčkám dařilo a naopak Slavia zahrála hluboko pod svoje možnosti. Druhý v pořadí Spartak Přerov ztrácí na vedoucí Slavii Praha v tabulce jeden bod. Třetí SKK Náchod již ztrácí na vedoucí celek čtyři body. Z pásma sestupu se vymanily po tomto kole hráčky Sokola Husovice, které doma přehrály KK Šumperk. Konec tabulky a tím sestupové příčky drží se ziskem dvou bodů předposlední Sokol Chýnov a poslední TJ Valašské Meziříčí.

Šestistovka v tomto kole nepadla žádná. Nejvíce se přiblížila Dana Adamů z SKK Náchod, která porazila na domácí kuželně 592 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů stále drží dvojice hráček Slavie Praha Kamila Barborová a Vladimíra Šťastná. Ne třetí příčce vystřídala Michaelu Sedláčkovou Jana Hrouzová z Konstruktivy Praha. V pořadí dle úspěšnosti v získaných bodech pro družstvo drží 100% úspěšnost po tomto kole již jen čtyři hráčky. Vede Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov před Anetou Cvejnovou z SKK Náchod a Kamilou Barborovou ze Slavie Praha.

SKK Jičín, který zahrál v tomto kole svůj letošní nejlepší domácí výkon, na Spartak Přerov nestačil. Jičínu na remízu a tím i zisk bodu chyběly v cekovém součtu pouhé čtyři kuželky. Hostující hráčky byly hned v úvodu utkání lepší a braly oba body při plus 19 kuželkách. Přerovská Kamila Katzerová po nejlepším výkonu v utkání, když porazila 552 kuželek. Jičín ve střední části utkání srovnal stav díky dvěma výhrám na 2:2 a plus 22 kuželek. Závěr utkání byl hodně dramatický. Do posledního hodu nebylo jasné jak utkání dopadne. Obě domácí hráčky vůbec nezvládly poslední dráhu. Lenka Hrdinová po výkonu 107 zcela propadla a darovala Kristýně Strouhalové bod a Přerovu oba. Dana Viková rovněž nestačila na Kateřinu Fajdekovou. Jičín v celkovém součtu prohrál o tři kuželky a to na zisk bodů nestačilo.

V Zábřehu zahrály domácí hráčky svůj letošní nejlepší výkon a na to hostující Konstruktiva neměla. Úvod utkání se hrál zcela v režii domácího celku. Vedení 2:0 a plus 41 kuželek  bylo dobrým hnacím motorem pro další hráčky. Ve střední části zápasu měla roli hodně usnadněnou domácí Olga Bučková, která jasně přehrála Kateřinu Kohoutovou, které se v Zábřehu vůbec nedařilo. Ve druhé dvojici zahrála dobře hostující Jana Hrouzová, která po výkonu 567 získala pro Konstruktivu bod. KK Zábřeh navýšil svůj náskok při vedení 3:1 na 62 kuželek.  Závěr utkání se hrál v režii domácí Jitky Killarové. Ta dosáhla výkonu 570 a pečetila jasnou výhru domácího celku, který se v tabulce posunul na šestou příčku.

Sokol Duchcov hostil v tomto kole hráčky Sokola Chýnov, které na tom nejsou v letošním ročníku soutěže zatím nejlépe. Hostující hráčky bojovaly v Duchcově do posledního hodu a opět odešly těsně poraženy. Hráčky Chýnova měly překvapivě lepší vstup do utkání. Zásluhou Zdeny Vytiskové a Miroslavy Cízlerové uhrály dva body při náskoku 38 kuželek. Ve střední části domácí hráčky kontrovaly a vyrovanaly stav utkání na 2:2. Sokol Chýnov měl na svém kontě stále k dobru tři kuželky. Závěr zápasu byl hodně dramatický. Jana Račková vybojovala bod nad Nikolou Plačkovou. Obě hráčky zahrály nejlepší výkony svých družstev. Podstatné bylo, že Nikol Plačková i při ztrátě bodu byla o kuželku lepší. Ve druhém duelu domácí Simona Koutníková i přes výpadek na třetí dráze vybojovala bod a to znamenalo, že body zůstávají doma.

Hráčky Sokola Husovice si byly před utkáním plně vědomy na základě postavení v tabulce, že doma ztrácet body nesmějí. Proti KK Šumperk zabojovaly a uhrály vítězství a zisk obou bodů. Úvodní část utkání dopadla lépe na poražené kuželky o 46 při shodném zisku bodů pro KK Šumperk. Ve střední části zápasu hrály prim domácí hráčky. Renata Kolaříková i Renata Konečná zahrály dobře. Uhrály dva body a v poražených kuželkách otočily vývoj na plus 33 pro Husovice. V závěru utkání již domácí celek náskok udržel a dvojice Monika Trdá s Pavlínou Procházkovou dovedly utkání do vítězného konce.

Vedoucímu celku tabulky se v Blansku nedařilo. Slavia Praha zahrála v Blansku hluboko pod svoje možnosti. Domácí hráčky, které v tomto utkání potvrdily vzesestupnou formu, v úvodní části nijak neoslnily a přesto vedli 2:1 o 22 kuželek, když čestný bod pro Slavii získala po výkonu 530 Blanka Mizerová. Druhou část utkání domácí hráčky zcela ovládly. Výborným výkonům, na které nedokázaly hostující hráčky odpovědět, vévodí nához domácí Zdeňky Ševčíkové, která byla nejlepší v utkání výkonem 584 poražených kuželek. Čest hostujícímu celku zachránila Růžena Smrčková, která se jako jediná výkonem 541 vymanila z červených čísel. Slavia Praha i přes tuto prohru udržela vedení v tabulce o jeden bod před Spartakem Přerov.

SKK Náchod hostil v tomto kole TJ Valašské Meziříčí, které v Náchodě dlouho domácím hráčkám vzdorovalo. Hostující celek na tom byl ještě dvě dráhy před koncem na poražené kuželky lépe. Závěr utkání již hostující hráčky neustály. Aneta Cvejnová s Ilonou Bezdíčkovou svoje soupeřky jasně přehrály a pěčetily tak výhru domácího celku. Ve výborném světle se předvedla náchodská Dana Adamů, která byla nejlepší v utkání výkonem 592 poražených kuželek.

Datum: 30. 10. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa