ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 5. kolo soutěže

Hostující družstva byla v pátém kole úspěšná, uhrála celkově tří vítězství. Hráčky KK Šumperk zvítězily překvapivě v derby v Zábřehu, Slavia Praha v Duchcově a TJ Valašské Meziříčí zvítězilo v Husovicích a připsalo si na svoje konto první body.

V tabulce je nadále na čele stále bez ztráty bodu Slavia Praha, která má na druhý Jičín náskok dvou bodů. Na konci tabulky je to o hodně zajímavější. Družstva, která byla po minulém kole bez zisku bodů v tomto kole zabrala. Družstva ČKD Blansko i TJ Valašské Meziříčí poprvé v tomto soutěžním ročníků bodovala a díky těmto výhrám je na sestupových příčkách vystřídaly Sokol Chýnov a Sokol Husovice.

Pořadí jednotlivkyň nedoznalo na vedoucích příčkách žádné změny. Pořadí stále vede Kamila Barborová ze Slavie Praha, která má průměr 575,6, před Michaelou Sedláčkovou ze Spartaku Přerov a svoji spoluhráčkou Vladimírou Šťastnou. 100% úspěšnost v zisku bodů pro družstvo stále drží sedm hráček. Pořadí vévodí Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov před Lucií Moravcovou z SKK Náchod a Kamilou Barborovou ze Slavie Praha.

Konstruktiva hostila hráčky Spartaku Přerov. Po nevýrazném výkonu první dvojice, kde Kateřina Kohoutová remizovala s Kristýnou Strouhalovou na výkon 488, se úroveň zlepšila. Hana Viewegová těsně přehrála Michaelu Sedláčkovou. Obě hráčky dosáhly nejlepších výkonů svých družstev. Po vyrovnané úvodní části vyšla ta střední lépe domácím hráčkám, které braly oba body. Přerov ztrácel před závěrem při stavu 3:1 na body 37 kuželek a vše bylo otevřeno. V závěru utkání již domácí hráčky zásluhou výborného výkonu Veroniky Plasové, kterou letošní sezóna zastihla ve výborné formě, vedení udržely a nic na vítězství nezměnila ani výhra Kateřiny Fajdekové nad Petrou Najmanovou.

Hráčkám Sokola Chýnov nevyšel v Jičíně úvod utkání. Jana Račková i Miroslava Cízlerová na svoje soupeřky nestačily. Ve střední části sice Ludmila Cízlerová přehrála při shodném výkonu 503 na body Danu Vikovou. Závěr utkání, kde byly k vidění nejhodnotnější výkony, vyzněl opět lépe pro domácí hráčky, které zaslouženě zvítězily. Poslední dvojice sestavy zachraňovala výkonově zápas. Domácí Petra Abelová porazila 564 kuželek, což byl nejlepší výkon v utkání. Alena Kovandová ze Sokola Chýnov porazila 558 kuželek.

V derby v Zábřehu měly domácí hráčky navrch v úvodu zápasu. KK Šumperku naopak vyšel na jedničku závěr zápasu. Domácí celek tentokrát zahrál pod svoje možnosti. Všechny hráčky KK Zábřeh skončily v červených číslech. Jejich výkonově nejlepší hráčce chybělo na 540 devatenáct kuželek. V úvodu se nedařilo hostujícím hráčkám Kateřině Bezdíčkové i Andree Tatouškové. Obě nepřelezly pětistovku a tak i průměrné výkony domácích hráček stačily na zisk dvou bodů. Po vyrovnané střední části utkání se o vítězství rozhodovalo v závěru a ten vyšel hostujícímu celku podstatně lépe. Obě jeho hráčky získaly po bodu a navíc KK Šumperk zásluhou výborného výkonu Jitky Horké, která jediná se vymanila svým výkonem z šedi průměru, šel do vedení v poražených kuželkách a to znamenalo výhru a zisk cenných dvou bodů pro hostující celek.

Mistrovský celek Slavia Praha se představil na drahách nováčka soutěže Sokola Duchcov. O zisk dvou bodů musely hostující hráčky hodně bojovat. Průběh utkání byl hodně vyrovnaný a až výborné výkony hostujících hráček v závěru utkání znamenaly zisk obou bodů pro pražskou Slavii. Duchcov živil naději na remízu až do poslední dráhy. Závěrečnou dráhu zahrály lépe hostující hráčky. Kamila Barborová s Vladimírou Šťastnou nezaváhaly a po výkonech na poslední dráze 150 a 137 na výkony domácích 122 a 129 vyhrály utkání i na kuželky a připisují si na své konto další dva body.

Nováček soutěže Sokol Husovice nestačil v domácím prostředí na TJ Valašské Meziříčí, které si  připsalo na svoje konto první dva body v soutěži. Hostující hráčky byly po celé utkání lepší a zcela zaslouženě zvítězily 7:1. Jediný bod pro domácí hráčky zaznamenala Běla Wollerová. Žádná z domácích hráček se nevymanila z červených čísel. Nejlepší výkon v utkání zaznamenala hostující Markéta Jandíková 563.

Družstvo ČKD Blansko, které zatím v soutěži nebodovalo, hostilo v tomto kole SKK Náchod a v utkání potřebovalo bodovat. Úvodní část zápasu vyzněla lépe pro domácí celek. Na body vedlo Blansko 2:1. Hráčky Náchoda držely vedení zásluhou výborného výkonu Lucie Moravcové v poražených kuželkách. Ve druhé části zápasu při neúčasti jejich nejlepší hráčky Anety Cvejnové zcela propadly. Dva výkony pod pětistovkou nemohly stačit na případný zisk bodů. Výhru Blanska pečetila výborným výkonem Lenka Kalová, která porazila 573 kuželek.  

Datum: 16. 10. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa